Domů  /  Zadávací řízení  /  Revitalizace a rekonstrukce…  /  Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace

Výpis systémových zpráv

T01 - zobrazení formuláře

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace

Zadavatel

Úřední název zadavatele:
Agentura ochrany přírody a krajiny České republiky
IČO: 62933591

Sídlo/místo podnikání:
Kaplanova 1931/1
14800  Praha

Kontaktní osoba:
: Mgr. Kamila Koucká, DiS.
: kamila.koucka@nature.cz
: 283069184

Specifikace VZ

Název VZ: Revitalizace a rekonstrukce nádrží v PP Stonáč
Druh zadávacího řízení: VZMR: Otevřená výzva
Druh VZ: Stavební práce
Systémové číslo: T002/18/V00056153

detail VZ

Identifikace zadavatele

Osoba oprávněná jednat jménem či za zadavatele
Kontaktní osoby za zadavatele
Mgr. Kamila Koucká, DiS.
kamila.koucka@nature.cz
283069184

Zdeněk Vogl
zdenek.vogl@nature.cz

Specifikace základních údajů o VZ

Název VZ
Revitalizace a rekonstrukce nádrží v PP Stonáč
Evidence kontaktních údajů
Osoba oprávněná jednat jménem či za zadavatele
Kontaktní osoby za zadavatele
Mgr. Kamila Koucká, DiS.
kamila.koucka@nature.cz
283069184

Zdeněk Vogl
zdenek.vogl@nature.cz
Evidenční číslo zadavatele
Druh veřejné zakázky
Stavební práce
Evidence, je-li VZ zadávána na základě rámcové smlouvy


Určení RS, na základě které je VZ zadávána
Evidence, co bude výsledkem zadávacího řízení


Specifikace rámcové smlouvy



Předmět VZ
Realizace zakázky bude probíhat dle aktualizované dokumentace ke stavebnímu povolení stavby „Revitalizace a rekonstrukce nádrží v PP Stonáč“, zpracované Ing. Čestmírem Krkoškou, Sweco Hydroprojekt a.s. Divize Morava, pracoviště Ostrava (dále jen PD).

Účelem stavby je revitalizace a rekonstrukce stávajících vodních nádrží v Přírodní památce Stonáč na k.ú. Bílany. Přírodní památka je zbytkem původních slepých ramen řeky Moravy, tzv. hanáckých tůní. Jedná se o obnovu původního stavu, v současné době nejsou nádrže schopny zadržet vodu a nejsou schopny plnit svoji funkci.
Projekt zahrnu je technickou a biologickou část. Obsahem technické části je zvýšení retence vody na lokalitě a to obnovou stávajících hrází, odtěžením sedimentů a prohloubením (obnovením) tradičních hanáckých tůní. Biologická část zahrnuje pouze zřízení a následné odstranění ochrany stromů, odborné ošetření poškozených stromů, biologický doprůzkum a transfer živočichů do vhodného biotopu.
Ve smyslu vodoprávním se jedná o obnovu technických prvků vodních nádrží, které zde existovaly již před rokem 1950 a jejichž stav vyžaduje generální opravu a rekonstrukci. Oprava a rekonstrukce bude provedena v původním rozsahu, tj. oproti původnímu stavu se nemění tvar, kapacita, nivelata a další parametry vodního díla.

"Projekt je spolufinancován Evropskou unií - Evropským fondem pro regionální rozvoj v rámci Operačního programu Životní prostředí."
Položky předmětu VZ
Revitalizace a rekonstrukce nádrží v PP Stonáč
45240000-1 - Výstavba vodních děl
45240000-1 - Výstavba vodních děl
Realizace zakázky bude probíhat dle aktualizované dokumentace ke stavebnímu povolení stavby „Revitalizace a rekonstrukce nádrží v PP Stonáč“, zpracované Ing. Čestmírem Krkoškou, Sweco Hydroprojekt a.s. Divize Morava, pracoviště Ostrava (dále jen PD).

Projekt bude realizován v Přírodní památce (PP) Stonáč na k.ú. Bílany, která je zbytkem slepých ramen řeky Moravy, tzv. hanáckých tůní a sestává z mělké doliny s pramenisky a tůněmi, do jejichž střední části přitéká vodoteč Stonáč. Lokalita je zároveň součástí soustavy Natura 2000 jako EVL Stonáč CZ 0723424. Dále je lokalita součástí ÚSES a to jako nivní osa NRBK K 142N s vloženým lokálním biocentrem LBC Stonáč 300187. Jižní část PP je součástí RBC 30344 Filena, na severní výběžek PP bezprostředně navazuje LBK 400232.

Veškeré činnosti proto budou provedeny v souladu s PD a podmínkami souhlasů, Plánu péče o přírodní památku Stonáč na období 2012 - 2021, povolených výjimek (viz dále) a vyjádření uvedených v projektové dokumentaci pro provádění stavby a v součinnosti s pracovníky AOPK ČR – RP Správa CHKO Bílé Karpaty.
Zakázka zahrnuje technickou (SO 02) a biologickou část (SO 01). V rámci tohoto zadání bude realizována celá technická část (SO 02) a část biologické části (SO 01).

V rámci biologické části budou realizovány pouze níže uvedené položky:
- zřízena ochrana stromu bedněním nebo bandážováním,
- odstraněna ochrana stromů bedněním – po ukončení stavby,
- odborné ošetření porušených dřevin,
- biologický doprůzkum staveniště a
- transfer živočichů do vhodného biotopu.
Ostatní práce uvedené u biologické části již byly realizovány mimo vegetační období.

Obsahem technické části je zvýšení retence vody na lokalitě a to obnovou stávajících hrází, odtěžením sedimentů a prohloubením (obnovením) tradičních hanáckých tůni v přírodní památce Stonáč na k.ú. Bílany. Oprava a rekonstrukce bude provedena v původním rozsahu, tj. oproti původnímu stavu se nemění tvar, kapacita, niveleta a další parametry díla.

Součástí ceny díla jsou veškeré práce stanovené projektovou dokumentací pro SO2 a vyjmenované práce pro SO1, při dodržení veškerých podmínek rozhodnutí, souhlasů a vyjádření dotčených orgánů a organizací. Zadavatel výslovně upozorňuje, že součástí nabídky je i vyhotovení geometrického plánu zaměření skutečného stavu realizace díla; 5x v tištěné formě.
Záruční doba pro stavební práce je stanovena na 60 měsíců, což je doba plně odpovídající charakteru předmětu veřejné zakázky. Délka požadované záruční doby je obvyklá a běžně zhotoviteli staveb poskytovaná a zabezpečuje zadavateli dostatečně dlouhou dobu na zjištění případného nekvalitního plnění. Nastavení délky lhůty vychází ze zkušeností z obdobných realizovaných veřejných zakázek a podmínek dotačních programů na zajištění udržitelnosti díla.
Při realizaci budou dodrženy organizační a technické zásady:
Je nutno dbát zvýšené pozornosti, aby nedošlo ke znečištění povrchových a podzemních vod. V případě havárie je nutno okamžitě podniknout kroky k jejímu odstranění a minimalizaci vzniklých ekologických škod a musí být neprodleně provedeno oznámení OŽP MěÚ v Kroměříži. Na místě budou dostupné prostředky pro eliminaci případného úniku nežádoucích ropných látek. V případě havárie bude pro likvidaci znečištění použit sorbent s vysokou účinností.
Záchranný transfer živočichů bude probíhat dle pokynů zástupce zadavatele.
Po ukončení stavby budou všechny pozemky dotčené stavbou uvedeny do provozuschopného stavu a jejich konečná úprava bude písemně odsouhlasena zadavatelem a současně vlastníkem dotčených pozemků.
Zhotovitel prací je zodpovědný za oznámení stavební akce v termínech určených Rozhodnutími, Povoleními, Vyjádřeními a Stanovisky dotčených orgánů, vlastníků technické a dopravní infrastruktury a dalších dotčených osob a organizací.
Zhotovitel prací je zodpovědný za dodržení všech podmínek určených Rozhodnutími, Povoleními, Vyjádřeními a Stanovisky dotčených orgánů, vlastníků technické a dopravní infrastruktury a dalších dotčených osob a organizací.
V případě končící platnosti některého z Rozhodnutí, Povolení, Vyjádření a Stanoviska dotčených orgánů, vlastníků technické a dopravní infrastruktury a dalších dotčených osob a organizací před dokončením stavby, je zhotovitel prací povinen zajistit jeho prodloužení.
Popis prací:
SO 01 Biologická část
Dle soupisu prací SO 01 bude:
- zřízena ochrana stromu bedněním nebo bandážováním,
- odstraněna ochrana stromů bedněním – po ukončení stavby,
- odborně ošetřeny porušené dřeviny,
- proveden biologický doprůzkum staveniště a
- transfer živočichů do vhodného biotopu.

Zbylé části HSV SO 01, uvedené v soupisu prací SO 01, se týkají kácení stromů a byly realizovány mimo vegetační období. Nejsou tedy součástí tohoto zadání.

Realizace zřizování místních prohlubní dna (tůní) bude s ohledem na závěry biologického průzkumu prováděna ručně nebo za pomoci lehké techniky. Úseky nebudou systematicky odbahňovány, budou odstraněny překážky v toku, popř. cizorodý materiál. Při provádění prací bude v maximální míře šetřen břehový porost a okolní dřeviny.

SO 02 Obnova technických objektů
Jedná se o:
- rekonstrukci příčných hrází původních rybníčků tak, aby hráze umožnily zachycení a akumulaci jarních průtoků potoka Stonáče,
- rekonstrukci příčných hrází původních rybníčků tak, aby hráze umožnily zachycení a akumulaci jarních průtoků potoka Stonáče a udržely v nich vodu co nejdéle,
- hráze budou vybaveny jednoduchých objektem regulačních spodních výusť s hradící dlužovou dřevěnou, dvojitou stěnou, která umožní alespoň dočasně udržet hladiny vody ve výšce, odpovídající původnímu stavu.
- místní prohloubení dna vodní nádrže č. 2, tak aby došlo k diferenciaci dna s rozmanitou výškovou úrovní,
- vytvoření 7 malých vodních tůni o velikosti 110 – 450 m2, hloubka max. 1 m, svahy 1:3 až 1:10. Lokalizace tůni jsou uvedeny ve výkresové části. Podrobnější údaje viz. Příloha č. D.2.2.1 Technická zpráva SO 02.

Bližší podmínky stanoví přiložená smlouva, vč. příloh.
Přístup na staveniště se předpokládá po stávajících místních komunikacích uvedených v projektové dokumentaci. Po dokončení stavby budou případné poškozené pozemky uvedeny do původního stavu. Majetkoprávní vypořádání s dotčenými subjekty je součástí nabídkové ceny.
Trasy pro dopravu budou nejprve zdokumentovány, před zahájením dopravy budou v problematických místech zpevněny a po dokončení budou případné poškozené pozemky uvedeny do původního stavu.
Bližší podmínky stanoví přiložená smlouva a projektová dokumentace a stanoviska. Veškeré činnosti budou provedeny v souladu s podmínkami souhlasů a vyjádření uvedených v projektové dokumentaci pro provádění stavby. Zejména dbát podmínek v níže uvedených dokumentech (čísla odpovídají číslům dokumentů v Příloze 3 smlouvy o dílo):
1. Plán péče o přírodní památku Stonáč na období 2012 – 2021, 2012
2. Rozhodnutí KÚ Zlínského kraje, odboru životního prostředí a zemědělství, oddělení ochrany přírody a krajiny o povolení výjimky ve smyslu § 56 odst. 1, zákona, č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, v platném znění, ze zákazu škodlivě zasahovat do přirozeného vývoje, konkrétně rušit v přirozeném vývoji, chytat a přemisťovat vývojová stádia zvláště chráněných druhů vyjmenovaných živočichů, č.j. KUSP 66474/2017 ŽPZE-ID, ze dne 29. 11. 2017,
3. Souhlas s provedením ohlášeného stavebního záměru vydaný Městem Kroměříž, Odborem životního prostředí, Oddělením ochrany vod a prostředí – vodoprávním úřadem, č.j. MeUKM/057393/2016, ze dne 6.9.2016

a z dalších dokumentů vydaných do realizace stavby.


"Projekt je spolufinancován Evropskou unií - Evropským fondem pro regionální rozvoj v rámci Operačního programu Životní prostředí."
Přílohy
Parametry
Název Operátor Hodnota
1,00
ks
2 947 752,00
2 947 752,00
Dělení na části


Předpokládaná hodnota VZ
2 947 752,00
koruna česká

Výběr postupu zadání VZ

VZMR: Otevřená výzva

Předpokládaná doba plnění veřejné zakázky

Předpokládaná doba plnění veřejné zakázky je od do . Doba plnění veřejné zakázky je podmíněna řádným ukončením zadávacího řízení a uzavřením smlouvy. Z těchto důvodů si zadavatel vyhrazuje právo jednostranně změnit předpokládaný termín zahájení a plnění veřejné zakázky.

Předpokládaná doba plnění veřejné zakázky je měsíců ode dne podpisu smlouvy. Doba plnění veřejné zakázky je podmíněna řádným ukončením zadávacího řízení a uzavřením smlouvy. Z těchto důvodů si zadavatel vyhrazuje právo jednostranně změnit předpokládaný termín zahájení a plnění veřejné zakázky.

viz návrh smlouvy

Doba a místo plnění

Kroměříž - Bílany
Přírodní památka Stonáč
-
767 01
Česká republika
Místem plnění je Přírodní památka Stonáč, práce budou prováděny na pozemcích v k.ú. Bílany parc. č. 1122, 1018, 320/1,0320/2, 1407, 1409, 1005, 1003, 1001, 1002, 1460, 1006, 1410, 1402, 1400, 1083, 1310, 1017, 1009, 1461, 1004, 1408, obec Kroměříž – Bílany, Jihomoravský kraj.

Stanovení požadavků na kvalifikaci

Výběr požadovaných kvalifikačních předpokladů
Požadavek na kvalifikaci dodavatelů





Základní způsobilost
čestným prohlášením
čestným prohlášením
čestným prohlášením
čestným prohlášením
čestným prohlášením
čestným prohlášením
Profesní způsobilost
čestným prohlášením
čestným prohlášením
Oprávnění k podnikání se musí vztahovat na druh živnosti: Vázaná živnost; předmět podnikání: Provádění staveb, jejich změn a odstraňování
čestným prohlášením
autorizace udělená dle zákona č. 360/1992 Sb., o výkonu povolání autorizovaných architektů a o výkonu povolání autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, a to pro obor Stavby vodního hospodářství a krajinného inženýrství (autorizovaný technik nebo autorizovaný inženýr).
Zadavatel zároveň požaduje, aby dodavatel uvedl, v jakém vztahu k němu je osoba, jejímž prostřednictvím prokazuje splnění profesní způsobilosti (např. zaměstnanec, poddodavatel…).
čestným prohlášením
Technická kvalifikace dle § 79 ZVZZ
reference
seznam stavebních prací poskytnutých za posledních 5 let před zahájením zadávacího řízení včetně osvědčení objednatele o řádném poskytnutí a dokončení nejvýznamnějších z těchto prací.
čestné prohlášení včetně uvedení popisu plnění, ceny, doby poskytnutí a identifikace objednatele a včetně osvědčení objednatele o řádném poskytnutí a dokončení nejvýznamnějších z těchto prací.
Seznam realizovaných stavebních prací poskytnutých dodavatelem za posledních 5 let před zahájením zadávacího řízení: a) Alespoň jedna zakázka na vodohospodářskou stavbu, spočívající v rekonstrukci či stavbě, vodní nádrže v minimální hodnotě 1 500 000 Kč bez DPH realizovaná ve zvláště chráněném území dle zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů – NP, CHKO, NPP, NPR, PP, PR, lokality soustavy Natura 2000 (EVL či PO) nebo jejich ochranném pásmu. b) Další zakázky (rozdílné od zakázky uvedené pod písm. a) na vodohospodářské stavby, spočívající v rekonstrukci, opravě či odbahnění malých vodních nádrží či rybníků v celkové souhrnné hodnotě minimálně 1 500 000 Kč bez DPH – tento požadavek lze splnit prostřednictvím jedné zakázky anebo více zakázek v součtu.
Pravost dokladů

Dodavatel předloží doklady k prokázání kvalifikace v prosté kopii. Budou akceptovány i originály či úředně ověřené kopie dokladů.

Stanovení, bude-li zadavatel požadovat originály před uzavřením smlouvy


Předloží-li účastník zadávacího řízení veřejnému zadavateli výpis ze seznamu kvalifikovaných dodavatelů, který není k poslednímu dni, ke kterému má být prokázání splnění kvalifikace, starší 90 kalendářních dnů, nahrazuje tento výpis prokázání splnění základních kvalifikačních předpokladů podle § 74 ZZVZ a profesních kvalifikačních předpokladů v tom rozsahu, v jakém doklady prokazující splnění profesních kvalifikačních předpokladů pokrývají požadavky veřejného zadavatele na prokázání splnění profesních kvalifikačních předpokladů pro plnění veřejné zakázky.

Předloží-li účastník zadávacího řízení veřejnému zadavateli certifikát vydaný v rámci systému certifikovaných dodavatelů, který obsahuje náležitosti podle § 239 ZZVZ, nahrazuje tento certifikát v rozsahu v něm uvedených údajů prokázání splnění kvalifikace za předpokladu, že údaje v certifikátu uvedené jsou platné nejméně k poslednímu dni lhůty pro prokázání splnění kvalifikace.

Zadávací lhůta

Zadávací lhůta tj. lhůta, po kterou jsou účastníci zadávacího řízení svými nabídkami vázání, začíná běžet okamžikem skončení lhůty pro podání nabídek. Zadavatel stanovuje, že lhůta skončí dne

Platební a obchodní podmínky




Návrh smlouvy (požadavky upřesněny níže) je součástí zadávací dokumentace. Účastník zadávacího řízení v nabídce doloží doplněný návrh smlouvy, který musí být v souladu s podmínkami veřejné zakázky, zadávací dokumentace a jím předloženou nabídkou. V návrhu smlouvy především doplní nabídkovou cenu a další údaje a podmínky, které reagují na podmínky zadávací dokumentace.
SMLOUVA O DÍLO
UZAVŘENÁ DLE USTANOVENÍ § 2586 A NÁSL. ZÁK. Č. 89/2012 SB., OBČANSKÉHO ZÁKONÍKU, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ

Způsob a doba podání nabídky

27.07.2018 09:15:00
Způsob podání nabídky

Dodavatel podává nabídku elektronicky prostřednictvím e-tržiště.

Specifikace hodnotících kritérií a metody hodnocení



Jakým postupem se stanoví výsledné pořadí nabídek?





losem


Dílčí hodnotící kritéria a subkritéria
Kriterium Nabídková cena
Nabídková cena






100,00

Absolutní omezení hodnot

Omezení hodnot pro účely hodnocení







Specifikace e-aukce



Požadavky na zpracování a členění nabídky

Jazyk, ve kterém bude nabídka podána

český

Stanovení povinnosti podepisovat datové zprávy


Stanovení povinnosti šifrovat nabídku


Další požadavky na obsah, příp. členění nabídky

Informace technické povahy vč. kódování a šifrování, které jsou nezbytné pro komunikaci elektronickými prostředky, jsou uvedeny v Provozním řádu e-tržiště Gemin, kapitola 7. Technické a další požadavky spojené s používáním e-tržiště.

Dokumenty vytvořené zadavatelem jsou závazné a účastník v nich nesmí nic měnit, kromě doplnění požadovaných chybějících údajů a nabídkové ceny.

Předmětem hodnocení je nabídková cena včetně DPH. Nabídkovou cenou se rozumí celková cena vč. DPH uvedená v elektronickém nástroji Gemin, uvedená celková cena vč. DPH ve smlouvě a celková cena vč. DPH v příloze č. 4 - soupis prací. Uvedením rozdílných hodnot v nabídkové ceně je důvodem pro vyloučení účastníka ze zadávacího řízení.

Zadavatel stanovuje maximální možnou akceptovatelnou výši nabídkové ceny 3.566.780,-Kč vč. DPH jako cenu nepřekročitelnou, přičemž překročení takto stanovené nabídkové ceny je důvodem pro vyloučení uchazeče pro nesplnění zadávacích podmínek.

Účastník přiloží k nabídce vyplněnou smlouvu včetně přílohy č. 4 a č. 10.
Přílohu č. 6 a č. 8 dodá až vybraný dodavatel.

Zadavatel nepřipouští varianty nabídek.

Dodavatel je oprávněn po zadavateli písemně požadovat vysvětlení zadávacích podmínek. Písemná žádost musí být zadavateli doručena nejpozději 4 pracovní dny před uplynutím lhůty pro podání nabídek. Vysvětlení zadávacích podmínek může zadavatel poskytnout i bez předchozí žádosti. Zadavatel odešle vysvětlení zadávacích podmínek, případně související dokumenty, nejpozději do 2 pracovních dnů po doručení žádosti. Pokud zadavatel na žádost o vysvětlení, která není doručena včas, vysvětlení poskytne, nemusí tuto lhůtu dodržet.

Smlouva bude uzavřena s vybraným dodavatelem. Vybraný dodavatel je povinen zadavateli zaslat vyplněnou smlouvu včetně příloh ve strojově čitelném formátu (.doc) pro účely jejího uveřejnění v registru smluv.

Další specifikace VZ

Prohlídka místa plnění


16.07.2018 11:00:00
Bílany
-
-
767 01
Česká republika
Sraz pro prohlídku místa plnění je lokalita v obci Bílany u města Hulín. Viz dokument Plánek pro setkání účastníků prohlídky místa plnění. Místem plnění je Přírodní památka Stonáč, práce budou prováděny na pozemcích v k.ú. Bílany parc. č. 1122, 1018, 320/1,0320/2, 1407, 1409, 1005, 1003, 1001, 1002, 1460, 1006, 1410, 1402, 1400, 1083, 1310, 1017, 1009, 1461, 1004, 1408, obec Kroměříž – Bílany, Jihomoravský kraj.
Otevírání nabídek
27.07.2018 09:16:00


Předložení vzorků


Vyhrazení práva na oznámení informací na profilu zadavatele




Způsob komunikace mezi zadavatelem a dodavatelem

Veškerá komunikace mezi zadavatelem a dodavatelem v průběhu zadávacího řízení probíhá elektronicky prostřednictvím e-tržiště.

Na telefonické, e-mailové, ani listinné dotazy nebude brán zřetel.
Další specifikace
v.r.
Subproces: ET-010-010-190

Uživatelské položky

Přílohy

Zpráva

Název: Výzva k podání nabídky
Odesílatel: Agentura ochrany přírody a...
Doručeno: 20.07.2018 14:52:48

Verze formuláře

# Vloženo Poslední změna
1 20.07.2018 14:51 Ľudmila Miškaňová 20.07.2018 14:51 Ľudmila Miškaňová právě zobrazena

Kontextová navigace