Domů  /  Zadávací řízení

Výpis systémových zpráv

Název NIPEZ CPV Množství Jednotka Předp. hodnota za jednotku *
Popis Přílohy Identifikace Předp. hodnota za položku *
Parametry
Průzkum přírodních podmínek se zaměřením na lesy v CHKO Aragvi (Gruzie)
77230000-1
Služby související s lesnictvím
77230000-1
Služby související s lesnictvím
Spolupráce na vedení průzkumu přírodních podmínek se zaměřením na lesy v nově vyhlášené CHKO Aragvi (Gruzie) v rámci mezinárodního projektu „Implementace trvale udržitelného lesnictví pro chráněnou oblast Aragvi“. Výsledky budou sloužit jako podklad pro návrh monitoringu ochrany přírody a hospodářských opatření, včetně technologických postupů a dopravního zpřístupnění hospodářsky využitelných částí lesů.
Oblast Aragvi je typicky vysokohorská, rozdělená do tří samostatných údolí s táhlými prudkými svahy a náročným horským terénem. Celková rozloha oblasti je 100 000 ha, lesy pokrývají 42 % území. Zcela převládají přírodě blízké druhově bohaté listnaté opadavé lesy. Lesy se nacházejí v souvislém pásmu od ± 850 m n. m. do ± 2000 m n. m. Zpřístupnění oblasti je řídké s omezenou infrastrukturou.
Místní dopravu a technické vybavení zajistí zadavatel. Sběr dendrometrických dat bude spočívat v měření na elektronicky (ultrazvukem) vytyčovaných kruhových zkusných plochách o velikosti 500 m2 s pomocí elektronických registračních průměrek a výškoměrů. Středy ploch budou fixovány kovovými harpunami a souřadnicemi GPS. Kromě dendrometrických dat budou šetřeny další kvantitativní a kvalitativní parametry (mrtvé dřevo, zastoupení jedlých druhů rostlin, dopravní průzkum apod.).

* Předpokládané hodnoty jsou uváděny bez DPH.

Kontextová navigace