Domů  /  Zadávací řízení

Výpis systémových zpráv

Název NIPEZ CPV Množství Jednotka Předp. hodnota za jednotku *
Popis Přílohy Identifikace Předp. hodnota za položku *
Parametry
Oprava hráze rybníka Velký Pařezitý - TDS
71251000-2
Architektonické služby a služby znalců v oblasti stavebnictví
71251000-2
Architektonické služby a stavební dozor
365 790,00
Předmětem VZ je zajištění výkonu technického dozoru stavebníka na akci „Oprava hráze rybníka Velký Pařezitý“ podle přiloženého návrhu smlouvy, projektové dokumentace a dalších přiložených pokladů a informací uvedených níže.

Místem plnění je PR Velký Pařezitý rybník, práce budou prováděny na pozemcích č. parc. 364, 271, 268 v k. ú. Řásná, okres Jihlava, kraj Vysočina. Následující pozemky v k.ú. Řásná budou dočasně dotčeny stavbou: p.č. 269, 426/3, 434/1, 329/4, 362, 436/1, 436/2 a 436/3.

Realizace stavebních činností bude probíhat v rozsahu projektové dokumentace pro provádění stavby a pro výběr zhotovitele „Oprava hráze rybníka Velký Pařezitý“, zpracované HG partner, s.r.o., 2017, hlavní projektant Ing. Pavel Veselý (dále jen PD).

Výkon činnosti příkazníka začíná předáním staveniště zhotoviteli stavby a probíhá po celou dobu realizace stavby. Příkazník zajišťuje kontrolní dny a běžnou kontrolu i mimo tyto dny. Na závěr zajistí převzetí dokončeného díla od zhotovitele stavby včetně patřičných dokladů a zajistí a závěrečnou kontrolní prohlídku stavby. Jedná se o rekonstrukci hráze včetně dvou bezpečnostních přelivů a technických objektů vodního díla III. kategorie, historického rybníku Velký Pařezitý, který je zároveň záložním zdrojem pitné vody. Lokalita je přírodní rezervací, proto součástí prací je i úprava litorálního pásma za účelem zajištění optimálních podmínek života předmětů ochrany (vyjmenovaných chráněných živočichů a rostlin) podle plánu péče.
Akce je rozdělena do následujících stavebních objektů:
SO 01 Oprava návodního líce hráze
SO 02 Oprava koruny hráze
SO 03 Patní drén
SO 04 neobsazeno
SO 05 Mýcení dřevin a náletů
SO 06.1 Spodní výpust
SO 06.2 Převádění vody během stavby
SO 06.3 Přeložka vodovodu (násosky)
SO 07 Hrčlavá roura
SO 08 Vyčištění odtokových koryt, úpravy litorálu
SO 09 Oprava boční hráze a pravého bezpečnostního přelivu
SO 10 Úprava levého bezpečnostního přelivu

Při realizaci budou dodrženy organizační a technické zásady:
Je nutno dbát zvýšené pozornosti, aby nedošlo ke znečištění povrchových a podzemních vod. V případě havárie je nutno okamžitě podniknout kroky k jejímu odstranění a minimalizaci vzniklých ekologických škod a musí být neprodleně uvědoměn OŽP MěÚ Telč. Na místě budou dostupné prostředky pro eliminaci případného úniku nežádoucích ropných látek. V případě havárie bude pro likvidaci znečištění použit sorbent s vysokou účinností.
Vypouštění a slovení nádrže zajistí investor a bude provedeno před zahájením stavby za příznivých přírodních podmínek s předpokladem do 20.9.2018. Zhotovitel v návaznosti na vypuštění zajistí zvodnění litorálního pásma dle PD.
Záchranný transfer živočichů bude probíhat dle pokynů biologického dozoru nebo pověřeného zástupce zadavatele.
Během provádění stavby je třeba zamezit odtoku sedimentů během stavby do intravilánu Řásné, návrhované postupy jsou popsané v technické zprávě SO 06.2 Převádění vody během stavby, neboť odtok z nádrže významně ovlivňuje vodní díla níže po toku.
S pokáceným dřevem a dřevní hmotou bude naloženo následovně: přibližně 1/3 dřevní hmoty vzniklé kácením bude ponechána k samovolnému rozkladu na místě určeném pracovníkem AOPK, přibližně 2/3 dřeva a dřevní hmoty budou použity na zpevnění pojízdných ploch na staveništi (např. jako provizorní rohože pro pojezdy v měkkém terénu, apod.) nebo na provizorní hrazení litorálu. Jedná se o 29 vzrostlých stromů a náletové dřeviny.
Po ukončení stavby budou všechny pozemky dotčené stavbou uvedeny do provozuschopného stavu a jejich konečná úprava bude písemně odsouhlasena s vlastníky pozemků.
Přístup na staveniště se předpokládá po komunikacích uvedených v projektové dokumentaci. Předpokládá se stavba provizorní panelové komunikace a vyztužení ploch zařízení staveniště (viz. Souhrnná technická zpráva kap. B. 4). Trasy pro dopravu budou nejprve zdokumentovány, před zahájením dopravy budou v problematických místech zpevněny a po dokončení budou případné poškozené pozemky uvedeny do původního stavu.
Veškeré činnosti budou provedeny v souladu s podmínkami souhlasů a vyjádření uvedených v projektové dokumentaci pro provádění stavby. Zejména dbát podmínek v níže uvedených dokumentech (čísla odpovídají číslům dokumentů v Příloze 3 smlouvy o dílo na realizaci stavby):
1. Plán péče pro PR Velký Pařezitý rybník 2013-2022 (návrh na vyhlášení);
2. Rozhodnutí dle ust. § 77a ods. 3) a 4) zákona 114/1991 Sb. – výjimka z ochranných podmínek ZCHÚ, památných stromů, ZCHD a kácení dřevin rostoucích mimo les v ZCHÚ, č. j. KUJI 68456/2017 ze dne 26. 9. 2017;
3. Souhlas vlastníka pozemku p.č. 436/3 k.ú. Řásná ze dne 11.11.2016, Švec František;
4. Souhlas vlastníka pozemku p.č. 436/6 k.ú. Řásná ze dne 25.11.2016, Lubomír Pittner;
5. Souhlas vlatsníka pozemku p.č. 436/5 k.ú. Řásná ze dne 19.12.2016, Jaroslava Mašátová;
6. Rozhodnutí MěÚ Telč 3548/2017OŽP ze dne 22.5.2017, povolení o provedení stavebních úprav;

Předpokládaná doba výstavby je 14 měsíců, předpokládaný termín zahájení realizace stavby je v září 2018. Informace k postupu plnění jsou uvedeny v závazném harmonogramu prací, který je součástí projektové dokumentace. Maximální cena díla je 51 638 987 Kč s DPH.

„Projekt je spolufinancován Evropskou unií - Evropským fondem soudržnosti v rámci Operačního programu Životní prostředí.“

* Předpokládané hodnoty jsou uváděny bez DPH.

Kontextová navigace