Domů  /  Zadávací řízení  /  Pastva travních porostů v 1.…

Výpis systémových zpráv

Pastva travních porostů v 1. zóně CHKO Český kras a v NPR Koda velkým smíšeným stádem ovcí a koz - 3. Pastva travních porostů v NPR Koda velkým smíšeným stádem ovcí a koz - Tobolská step

Ze zakázky: Pastva travních porostů v...
Číslo části: 3
Název části: 3. Pastva travních porostů v NPR Koda velkým smíšeným stádem ovcí a koz - Tobolská step
Popis: Řízená pastva travních porostů (pastvin a stepních trávníků) s výskytem kriticky a silně ohrožených druhů rostlin (např. koniklec luční) velkým (cca 150 - 250 ks) smíšeným stádem ovcí a koz s převahou ovcí na ploše 2,5 ha.
Lokalita zahrnuje step na jižním svahu Tobolského vrchu, včetně lokality vstavače kukačky na pozemcích pč. 131/3, 131/5, 133/7 a 133/15 v k.ú. Tobolka.

Obecné podmínky pro provádění pastvy:
Pastva na lokalitě bude provedena ve dvou etapách v jarním a letním (podzimním) období. Zvířata se při pastvě smí pohybovat pouze na vymezených pozemcích dle plánků v příloze. Pouze při přehánění pro noční ustájení a pro napájení se mohou pohybovat mimo tyto vymezené plochy.
Plochy musí být vypásány rovnoměrně, přednostně pomocí síťových oplůtků, tak, aby nedocházelo k nadměrné koncentraci zvířat na malých plochách a k poškozování drnu. Intenzita pastvy bude usměrňována dle pokynů pracovníků Správy CHKO Český kras.
V každé etapě bude na větších souvislých plochách stepních trávníků ponechána nepasená plocha v rozsahu cca 1/5 až 1/4 z výměry příslušné části lokality. Délka (intenzita) pastvy bude upřesněna podle aktuálního stavu vegetace objednatelem.
Termín provedení prací : do 31.10.2016
Stav: Uzamčeno (Plnění smlouvy)
Předpokládaná hodnota: 28 000,00 Kč bez DPH

Akce se zakázkou


metodická nápověda

Kontextová navigace