Domů  /  Zadávací řízení  /  Zajištění likvidace invazních…

Výpis systémových zpráv

Zajištění likvidace invazních rostlin na nepronajatých pozemcích ve vlastnictví ČR s právem hospodaření pro SPÚ, včetně následné péče a v návaznosti na ukončené projekty v Karlovarském kraji

Systémové číslo: T002/17/V00053225
Zadavatel: Státní pozemkový úřad
VZ: Uzamčena

Akce se zakázkou

Uveřejnění výsledků ZŘ v e-tržišti

Seznam účastníků zadávacího řízení
Název Osloven výzvou Cena bez DPH Cena s DPH Datum a čas
Milan Maršalík 73400645 Ano 146 550,00 177 325,50 09.06.2017 07:33:20
PE-REZA, spol. s r.o. 27994741 Ano 327 000,00 395 670,00 04.06.2017 22:20:26
Smlouva s vítězným účastníkem zadávacího řízení
Typ smlouvy rámcová smlouva s 1 účastníkem zadávacího řízení
Dodavatel/é, s nímž/nimiž byla uzavřena smlouva Milan Maršalík 73400645
Datum uzavření smlouvy 12.06.2017
Celková smluvní cena bez DPH 1 239 600,00
Celková smluvní cena s DPH 1 499 916,00
Sazba DPH v % 21,00
DPH 260 316,00
Měna koruna česká
Základní popis plnění Předmět:
- Sjednání podmínek k zajištění údržby pozemků ve vlastnictví České republiky, s kterými je příslušný hospodařit Státní pozemkový úřad na území Karlovarského kraje dle jednotlivých požadavků zadavatele, které budou zadávány po dobu platnosti rámcové dohody. Likvidace invazních druhů bude probíhat na nepronajatých pozemcích v návaznosti na ukončené projekty v Karlovarském kraji:"Omezení výskytu invazních druhů v povodí Huťského potoka a říčky Tiché“
„Omezení výskytu invazních druhů v povodí Kosího potoka“
„Omezení výskytu invazních rostlin v Karlovarském kraji“
Jedná se o služby:
v oblasti č. 1 - o likvidaci hmoty vybraných invazních rostlin - bolševníku velkolepého, křídlatky a netýkavky žláznaté včetně následné péče – lokality v ploše výskytu cca 45,5 ha na pozemcích v Karlovarském kraji, ke kterým má právo hospodařit Státní pozemkový úřad.
v oblasti č. 2 - o likvidaci bolševníku velkolepého dle aktuálních potřeb zadavatele na pozemcích, které nebyly součástí projektů.Poskytovatel se zavazuje vždy po skončení provádění služeb vyzvat objednatele k převzetí výsledku, které příslušný pověřený zaměstnanec organizační jednotky po prohlídce provedení služeb potvrdí svým podpisem na předávacím protokolu vyhotoveným poskytovatelem. Předávací protokol bude ze strany objednatele potvrzen a podepsán nejpozději do 30 dnů od vyzvání k převzetí výsledku provedení služeb a bude obsahovat mapové podklady se zakreslením místa výskytu invazivních rostlin na předmětných pozemcích.


Položky předmětu:
- Název: Mechanická likvidace bolševníku velkolepého, křídlatky, netýkavky a následná péče
- Kód z číselníku NIPEZ: 39 - Demolice, zemní práce, krajinné úpravy a zahradnické služby
- Kód z hlavního slovníku číselníku CPV: 77314000-4 - Služby při údržbě pozemků
- Popis: Mechanická likvidace: První dvě seče budou provedeny v termínech:
• první seč do 30. 06. 2017
• druhá seč do 31. 08. 2017
První seč bude prováděna od počátku kvetení do jeho vrcholu (cca konec května – červen). Budou se sekat celé porosty bolševníku nebo jednotlivé rostliny při bodovém výskytu co nejblíže u země, tzn. nejen kvetoucí jedinci, ale i listové růžice. Není třeba sekat okolní travnaté porosty, pokud se v nich rostliny nevyskytují, při řídkém výskytu je možné jednotlivé rostliny odstranit také odkopnutím nebo vyrytím. Pozn. správné načasování je velmi důležité, v případě že se zásah provede příliš brzy (před kvetením), zůstane rostlinám dostatečné množství nashromážděných zdrojů pro další rychlou regeneraci, seče se musí opakovat vícekrát.
Pokud dodavatel nestihne vhodný termín, dojde k sekání v pozdní fázi vývoje (porosty ve fázi zelené zralosti semen a pozdější fáze vývoje), tehdy buď zhotovitel odstraní pokosené kvetoucí rostliny z lokality a zajistí, aby nedošlo k dozrání semen, nebo jim odstřihne okolíky, které rovněž odstraní z lokality - po uschnutí budou na zpevněné ploše spáleny. Likvidaci uchazeč doloží fotodokumentací. Tyto náklady na odstranění biomasy z lokality však již jdou k tíži zhotovitele, při provedení seče ve vhodnou dobu totiž není odstranění hmoty z lokality nezbytné.
Pozn. Bolševník po prvním posekání, zejména na zemědělsky obhospodařovaných pozemcích, často volí strategii, při které vyroste jen minimální listová růžice a krátký (cca 0,5 m vysoký) stvol s menším složeným okolíkem květů, který se snaží rychle vykvést a vytvořit semena, celé to nastává do cca 3 - 4 týdnů po 1. seči.

Druhá seč musí proto následovat cca 4 týdny po první, protože jen tak dojde podle zkušeností k největšímu oslabení rostlin a je zabráněno tvorbě semen na lokalitě.
Vzhledem k obrovské vitalitě rostlin bude zhotovitel 2x pokosené porosty dále kontrolovat od druhé seče až do konce měsíce září, pokud dojde k výskytu nových kvetoucích rostlin, je nutné je posekat a poslední kontrolu a případné dosečení provádět koncem září nebo října. Druhá seč proto zahrnuje jednak posečení porostu a jednak další kontroly a případné sečení dle individuální potřeby.
Uchazeč provede likvidaci bolševníku velkolepého vždy na celém pozemku. Pozemky budou řádně uklizeny, na lokalitách nesmí zůstat plodící rostliny ani pokosené okolíky se semeny.

- Parametry:
- Identifikace:
- Množství:
- Měrná jednotka: Kč/1ha
- Předpokládaná hodnota za 1 měrnou jednotku položky:


- Název: Chemická likvidace bolševníku velkolepého, křídlatky, netýkavky a následná péče
- Kód z číselníku NIPEZ: 39 - Demolice, zemní práce, krajinné úpravy a zahradnické služby
- Kód z hlavního slovníku číselníku CPV: 77314000-4 - Služby při údržbě pozemků
- Popis: Chemická likvidace:Mezi chemické metody řadíme plošný a bodový postřik, v citlivých lokalitách seseknutí a nátěr herbicidem. Vhodný herbicid je třeba vybírat nejen s ohledem na ekonomickou stránku, ale i na možná omezení zákony a předpisy, a to zejména v blízkosti vodních ploch a toků a v chráněných územích. Dále je třeba znát jeho možný vliv na ostatní organismy (vodní rostliny a živočichy), životní prostředí a lidské zdraví. Důležitým vodítkem je rozhodnutí o registraci, které se vydává ke každému přípravku a definuje možnosti jeho použití.
Zadavatel požaduje přednostní používání selektivních herbicidů a to všude tam, kde je to možné. Selektivní herbicidy nemají negativní účinky na klíčící trávy a jimi ošetřené pozemky rychle zarůstají travou, která konkurencí potlačuje mladé rašící rostlinky bolševníku a během 1 – 2 sezon jsou některé lokality téměř bez bolševníku, vznikají zde zapojené travní porosty. Zadavatel může po zhotoviteli v případě použití totálních herbicidů tam, kde bylo možné použít selektivní registrovaný přípravek, požadovat dosetí ošetřených ploch vhodnou travní směsí a to na náklady zhotovitele.
Způsob likvidace bude proveden dle metody specifikované v zaslané výzvě, která koresponduje s realizovanou metodou použitou v rámci uvedených programů na likvidaci invazních rostlin.

- Parametry:
- Identifikace:
- Množství:
- Měrná jednotka: Kč/1ha
- Předpokládaná hodnota za 1 měrnou jednotku položky:


- Název: Mechanická likvidace bolševníku velkolepého dle aktuálních potřeb zadavatele - likvidace do 2 pracovních dnů
- Kód z číselníku NIPEZ: 39 - Demolice, zemní práce, krajinné úpravy a zahradnické služby
- Kód z hlavního slovníku číselníku CPV: 77314000-4 - Služby při údržbě pozemků
- Popis: Likvidace bolševníku velkolepého dle aktuálních potřeb zadavatele.
Metoda likvidace: mechanická do dvou pracovních dnů od akceptace
Budou se sekat celé porosty bolševníku nebo jednotlivé rostliny při bodovém výskytu co nejblíže u země, tzn. nejen kvetoucí jedinci, ale i listové růžice. Není třeba sekat okolní travnaté porosty, pokud se v nich rostliny nevyskytují, při řídkém výskytu je možné jednotlivé rostliny odstranit také odkopnutím nebo vyrytím. Pokud objednatel nestihne zadat práce ve vhodném termínu a dojde k sekání v pozdní fázi vývoje (porosty ve fázi zelené zralosti semen a pozdější fáze vývoje), tehdy uchazeč odstraní pokosené kvetoucí rostliny z lokality a zajistí, aby nedošlo k dozrání semen, nebo jim odstřihne okolíky, které rovněž odstraní z lokality - po uschnutí budou na zpevněné ploše spáleny. Uchazeč provede likvidaci bolševníku velkolepého vždy na celém pozemku. Pozemky budou řádně uklizeny, na lokalitách nesmí zůstat plodící rostliny ani pokosené okolíky se semeny. Likvidaci uchazeč doloží fotodokumentací.

- Parametry:
- Identifikace:
- Množství:
- Měrná jednotka: Kč/1ha
- Předpokládaná hodnota za 1 měrnou jednotku položky:


Místo plnění veřejné zakázky Chebská 48/73, Karlovy Vary
Ulice: Chebská 48/73
Obec: 36006 Karlovy Vary
Stát: Česká republika - CZE
Region: Karlovarský kraj (CZ041)
Bližší specifikace: Likvidace vybraných invazních druhů bude probíhat na pozemcích ve vlastnictví ČR, ke kterým je příslušný hospodařit Státní pozemkový úřad na území Karlovarského kraje (okres Cheb, Sokolov a Karlovy Vary).
Předpokládaná doba plnění od 12.06.2017
Předpokládaná doba plnění do 30.11.2017
Smlouva Rámcová dohoda

metodická nápověda

Kontextová navigace