Domů  /  Zadávací řízení  /  NPP Lužní potok - péče o LORP…

Výpis systémových zpráv

NPP Lužní potok - péče o LORP - speciální opatření pro podporu perlorodky říční

Systémové číslo: T002/16/V00044060
Zadavatel: Agentura ochrany přírody a...
Evidenční čísla zadavatele: PPK-155a/41/16

Akce se zakázkou

Specifikace základních údajů o VZ

Základní informace

Druh plnění Služby
Jedná se o službu uvedenou v příloze č.1 k ZVZ v kategorii 5, jejíž klasifikace podle přímo použitelného předpisu ES odpovídá referenčním číslům 7524, 7525 a 7526, a v kategorii 8 či uvedenou v příloze č.2 k ZVZ Ne

Předmět zakázky

Stručný popis Na pracovní ploše č. 1 - odchovný prvek - (na části p. p. č. 891/4 a 891/3 v k. ú. Pastviny u Studánky) provést speciální opatření pro podporu druhu - šetrné ruční pokosení, shrabání a odnos travního porostu v těsné blízkosti odchovného prvku pro perlorodku říční. Posečená a shrabaná biomasa bude odnesena mimo plochu odchovného prvku a bude uložena do kompostu (plocha č. 2 na p. p. č. 891/5 v k. ú. Pastviny u Studánky). Pokosení bude provedeno 2 x během vegetace, vždy na ploše 0,185 ha. Obě seče budou provedeny kosou nebo křovinořezem za použití trojzubce, přičemž plnění nádržek bude probíhat mimo plochu č. 1. Ocenění jednotlivých prací, je z důvodu zamokřeného pozemku a z důvodu nutnosti šetrného obsékání potravních stružek navýšeno oproti ceníkovým položkám AOPK ČR. Termín jednotlivých sečí bude záviset na přírůstku travní hmoty.
Na pracovní ploše č. 3 – Pod pásem - (na částech p. p. č. 683/3, 683/5, 891/1, 894 a 950/2, v k. ú. Pastviny u Studánky) provést šetrné ruční pokosení, shrabání a odnos travního porostu v okolí potravní stružky Pod pásem. Posečená a shrabaná biomasa bude odnesena mimo plochu potravní stružky a bude uložena do kompostu (plocha č. 2 na p. p. č. 891/5 v k. ú. Pastviny u Studánky). Pokosení bude provedeno 2 x během vegetace, vždy na ploše 0,229 ha. Obě seče budou provedeny kosou nebo křovinořezem za použití trojzubce, přičemž plnění nádržek bude probíhat mimo plochu č. 3. Ocenění jednotlivých prací, je z důvodu zamokřeného pozemku a z důvodu nutnosti šetrného obsékání potravních stružek navýšeno oproti ceníkovým položkám AOPK ČR. Termín jednotlivých sečí bude záviset na přírůstku travní hmoty.
Na pracovní ploše č. 4 – Nad pásem - (na částech p. p. č. 683/5 a 693 v k. ú. Pastviny u Studánky) provést speciální opatření pro podporu druhu - šetrné ruční pokosení, shrabání a odnos travního porostu v okolí potravní stružky Nad pásem. Posečená a shrabaná biomasa bude odnesena mimo plochu potravní stružky a bude uložena do kompostu (plocha č. 2 na p. p. č. 891/5 v k. ú. Pastviny u Studánky). Pokosení bude provedeno 1 x během vegetace, vždy na ploše 0,063 ha. Seč bude provedena křovinořezem za použití trojzubce, přičemž plnění nádržek bude probíhat mimo plochu č. 4. Ocenění prací, je z důvodu zamokřeného pozemku a z důvodu nutnosti šetrného obsékání potravních stružek navýšeno oproti ceníkovým položkám AOPK ČR. Termín jednotlivých sečí bude záviset na přírůstku travní hmoty.
Na pracovní ploše 5 - Za Pastvinami (p. p. č. 372/6, 782, 993, 995, 356, 321, 997 a 306 v k. ú. Pastviny u Studánky) provést speciální opatření pro podporu druhu - šetrné ruční pokosení, shrabání a odnos travního porostu v okolí potravní stružky Za Pstvinami. Posečená a shrabaná biomasa bude odnesena mimo plochu potravní stružky a biomasa ze bude uložena do 3 kompostovacích zařízení podél potravní stružky. Pokosení bude provedeno 1 x během vegetace, vždy na ploše 0,987 ha. Seč bude provedena křovinořezem za použití trojzubce, přičemž plnění nádržek bude probíhat mimo plochu č. 5. Ocenění jednotlivých prací, je z důvodu zamokřeného pozemku a z důvodu nutnosti šetrného obsékání potravních stružek navýšeno oproti ceníkovým položkám AOPK ČR. Termín jednotlivých sečí bude záviset na přírůstku travní hmoty.
Na pracovní ploše č. 9 a 10 – (na částech p. p. č. 891/1 a 894 v k. ú. Pastviny u Studánky) provést speciální opatření pro podporu druhu (hnědáska chrastavcového) - šetrné ruční pokosení, shrabání a odnos travního porostu ze sečených ploch. Posečená a shrabaná biomasa bude uložena do kompostu (plocha č. 2 na p. p. č. 891/5 v k. ú. Pastviny u Studánky). Pokosení bude provedeno 1 x během vegetace, vždy na ploše č. 9 – 0,068 ha a na ploše č. 10 - 0,155 ha. Seč bude provedena křovinořezem. Ocenění jednotlivých prací, je z důvodu zamokřeného pozemku navýšeno oproti ceníkovým položkám AOPK ČR. Termín jednotlivých sečí bude záviset na přírůstku travní hmoty.
Na pracovní ploše č. 11 – (na části p. p. č. 739 v k. ú. Trojmezí) provést speciální opatření pro podporu druhu - šetrné ruční pokosení, vyřezání drobných náletových dřevin, shrabání a odnos travního porostu ze sečených ploch. Pokosení bude provedeno 1 x během vegetace, vždy na ploše č. 11 – 0,452 ha. Seč bude provedena křovinořezem.
Na pracovních plochách č. 2 a 6, na části p. p. č. 891/5 a 782 v k. ú. Pastviny u Studánky provést kompostování posečené biomasy, prosypávání uložené biomasy vápencem, pravidelné provlhčování kompostu, jímání vody odtékající z kompostu, pravidelné přehazování kompostu a dle potřeby nainstalovat zástěny na používaná kompostoviště.
Dále na pracovní ploše č. 1 – LORP a stužka LORP, provádět celoroční péči o odchovný a reprodukční prvek. Práce zahrnují zabezpečení stružky proti prosakování, úpravu břehů, odstraňování naplaveného materiálu, pravidelné udržování stružky v původní velikosti (vypíchání drnů, rozšíření na cca. 20 cm (v celkové délce cca 243 m), ořezané drny použít k vyspravení břehu v místě měřící stanice nebo v místech kde jsou propadliny a zbytek vmísit pod nejmladší převrstvený kompost). Dále provádět pravidelnou kontrolu a regulaci průtočnosti v LORPu (dle potřeby regulovat pomocí stavidla na rozdělovacím objektu). Součástí smlouvy je i kontrola a péče o bioindikační klícku umístěnou v LORPu. Dále sledování úmrtnosti perlorodek (odstranění a sčítání prázdných schránek nalezených v LORPu). Provádět pravidelnou kontrolu telemetrické stanice (kontinuální měření výšky vodního sloupce, teploty vod a vodivosti) a v případě potřeby zajištění servisu informovat pracovníka AOPK ČR, S CHKO Slavkovský les a krajského střediska Karlovy Vary (tel: 724 151 114; e-mail: milos.holub@nature.cz).
Součástí akce je i vypracování závěrečné zprávy obsahující popis průběhu celé sezóny, záznam jednotlivých návštěv a činností, včetně zaznamenávání havarijních stavů a způsobu jejich řešení. Do finální závěrečné zprávy bude zapracována i závěrečná zpráva z péče o LORP, kterou dodá pracovník AOPK ČR. Veškerá opatření vycházejí z platného plánu péče a ze záchranného programu pro perlorodku říční.
Položky předmětu VZ Zobrazit seznam

Předpokládaná hodnota

Předpokládaná hodnota 210 531,00 bez DPH
Určit předpokládanou hodnotu ke každé položce zvlášť Ne
Měna koruna česká
Nezveřejňovat předpokládanou hodnotu Ne

Výběr postupu zadání

Postup zadání VZMR: Uzavřená výzva

metodická nápověda

Kontextová navigace