Domů  /  Zadávací řízení  /  Studium kontaminace lesních a…

Výpis systémových zpráv

Studium kontaminace lesních a vodních ekosystémů CHKO Brdy rtutí a speciace hliníku v povrchových vodách

Systémové číslo: T002/16/V00042807
Zadavatel: Agentura ochrany přírody a...

Akce se zakázkou

Specifikace základních údajů o VZ

Základní informace

Druh plnění Služby
Jedná se o službu uvedenou v příloze č.1 k ZVZ v kategorii 5, jejíž klasifikace podle přímo použitelného předpisu ES odpovídá referenčním číslům 7524, 7525 a 7526, a v kategorii 8 či uvedenou v příloze č.2 k ZVZ Ne

Předmět zakázky

Stručný popis Cílem akce je získání dat o kontaminaci území CHKO Brdy rizikovými prvky především rtuti a hliníku a jejich případný dopad na lesní a vodní ekosystémy.
Předmětem mapování budou vodoteče a lesní ekosystémy na území CHKO Brdy. Vzorkování vod bude probíhat na lokalitách relevantních k předchozímu mapování prováděnému Českou geologickou službou. Celkem se na území CHKO jedná o 40 vzorkovacích bodů. Unikátnost studie oproti předchozímu mapování bude spočívat v převzorkování na stejných místech za různých hydrologických režimů (např. vysoký průtok, základní odtok, nízký průtok). Při vysokých průtocích mohou koncentrace Hg i Al vzrůstat a mapování za základního odtoku tedy neposkytne celý obraz o vlivu kontaminace na vodní ekosystémy. Konkrétní hydrologické podmínky a dobu vzorkování nelze předem přesně stanovit, protože se odvíjí od každoročních klimatických změn. Celkově se tedy bude analyzovat 120 vzorků vod z povrchových vodotečí (potoků), na kterých budou stanoveny koncentrace Hg, Al-celk. a Al-ion. Na stejných 40 vzorkovacích místech budou zároveň jednorázově odebrány vzorky dnových sedimentů pro účely stanovení celkové koncentrace Hg a celkového uhlíku (TC).
Vzorkování lesních půd bude odpovídat zejména zdrojovým oblastem (povodím) pro jednotlivé vodoteče a bude na nich stanovována koncentrace Hg a TC. Vzorkování lesních půd bude upřesněno po rešerši předchozích dostupných studií. Základní režim bude spočívat v jednorázovém vzorkování svrchních horizontů půd v zalesněných plochách v počtu 40 vzorkovacích míst.
Studie kontaminace povrchových vodotečí (potoků) bude doplněná o jednorázové vzorkování 5 lokalit stojatých vod. Konkrétně se bude jednat o Padrťské rybníky (Hořejší a Dolejší), v. n. Obecnice, v. n. Pilská, v. n. Láz, Obecnický potok, Mítovský, Závišský, Ledný, Litavka, Skalice, Bradava.
Výstupem navrhované studie bude závěrečná zpráva, která stanoví hlavní ohrožující faktory na každé jednotlivé lokalitě.
Položky předmětu VZ Zobrazit seznam

Předpokládaná hodnota

Předpokládaná hodnota 283 450,00 bez DPH
Určit předpokládanou hodnotu ke každé položce zvlášť Ne
Měna koruna česká
Nezveřejňovat předpokládanou hodnotu Ne

Výběr postupu zadání

Postup zadání VZMR: Uzavřená výzva

metodická nápověda

Kontextová navigace