Domů  /  Zadávací řízení  /  Studie: Monitoring…

Výpis systémových zpráv

Studie: Monitoring fyzikálně-chemických parametrů vod

Systémové číslo: T002/16/V00041032
Zadavatel: Agentura ochrany přírody a...
Části: 1) Studie:... , 2) Studie:... , 3) Studie:...

Specifikace základních údajů o VZ

Základní informace

Druh plnění Služby
Jedná se o službu uvedenou v příloze č.1 k ZVZ v kategorii 5, jejíž klasifikace podle přímo použitelného předpisu ES odpovídá referenčním číslům 7524, 7525 a 7526, a v kategorii 8 či uvedenou v příloze č.2 k ZVZ Ne
Kontaktní osoby Zobrazit seznam
VZ zadávaná na základě rámcové smlouvy Ne
Výsledkem zadávacího řízení bude Uzavření jednorázové smlouvy

Předmět zakázky

Stručný popis A) Studie: Monitoring fyzikálně-chemických parametrů tekoucích
a stojatých vod a sedimentů v povodí Klabavy - CHKO Brdy

Stručný popis:
Mapování základních fyzikálně-chemických parametrů vod a složení sedimentů zaměřené na zjištění aktuálního stavu tekoucích a stojatých vod v povodí Klabavy na území CHKO Brdy a jejich vliv na výskyt raka kamenáče.

Podrobný popis:
Cílem studie je zjistit současný stav fyzikálně - chemických vlastností vody a sedimentů ve vodních tocích a vodních nádržích v povodí řeky Klabavy a po celém toku řeky Klabavy na území CHKO Brdy v návaznosti na výskyt ZCHD - raka kamenáče. Zjištěné hodnoty a z nich vyvozené závěry budou sloužit k navržení managementu ve sledovaných lokalitách, k úpravě rozhodnutí o nakládání s vodami a manipulačních a provozních řádů vodních děl a k revitalizačním opatřením, která by umožnila rozšíření výskytu raka kamenáče i na jiné lokality v povodí Klabavy. Výstupem bude závěrečná zpráva a příspěvek v periodiku Bohemia centralis.

Množství 1
Měrná jednotka (např. PD, dokument) ks
Předpokládaná cena: 287.000,- Kč bez DPH


B) Studie: Monitoring fyzikálně-chemických parametrů vybraných vodních ploch CHKO Kokořínsko – Máchův kraj

Stručný popis:
Monitoring základních fyzikálně-chemických parametrů zaměřený na zjištění aktuálního stavu na vybraných lokalitách CHKO Kokořínsko – Máchův kraj a základní ekologické zhodnocení těchto lokalit na základě zjištěných hodnot v porovnání s předchozími výzkumy realizovanými na těchto lokalitách.

Podrobný popis:
Soustava rybníků Břehyně, Máchovo jezero a Novozámecký rybník, založená ve 14. století, je významným prvkem nejen z pohledu zájmů ochrany přírody, ale zároveň i žádanou turistickou a rekreační destinací. Nároky na kvalitu vody jsou zde tedy relativně vysoké. Vysoké zatížení těchto vod živinami, zejména z odpadních vod, však vede ke stavu, kdy se lokality nalézají pod vlivem vodního květu sinic a kvalita vody neodpovídá výše zmíněným požadavkům. Snaha o zlepšení vedla k realizaci několika studií, jejichž cílem bylo navrhnout opatření pro snížení zátěže rybníků živinami a následné omezení vodního květu a zhodnocení stavu jednotlivých složek vodního ekosystému. Hlavním cílem této studie je navázat na kontinuální monitoring dle již aplikovaných metodik pro zachování kontinua a výpovědní hodnoty získaných dat. Výstupem bude závěrečná zpráva a příspěvek v periodiku Bohemia centralis.

Množství 1
Měrná jednotka (např. PD, dokument) ks

Předpokládaná cena: 256.000,- Kč bez DPH


C) Studie: Monitoring fyzikálně-chemických parametrů tekoucích vod CHKO Kokořínsko
Stručný popis:
Mapování základních fyzikálně-chemických parametrů zaměřené na zjištění aktuálního stavu tekoucích vod na území CHKO Kokořínsko a základní ekologické zhodnocení sledovaných lokalit na základě zjištěných hodnot.

Podrobný popis:
Jedním ze základních hodnotících parametrů stavu a kvality vodních ekosystémů jsou fyzikálně-chemické parametry vody, jejichž hodnota určuje životní podmínky organismů ve vodě žijících. Tyto parametry bývají zpravidla ovlivněny lokálními podmínkami podnebí a autochtonními a alochtonními vstupy látek z okolí. Hodnoty těchto parametrů ukazují na stabilitu vodního ekosystému a na jejich základě lze usuzovat změny ve fauně a flóře na vodu vázané. Cílem této studie je přinést co nejkompletnější údaje o fyzikálně-chemických parametrech tekoucích vod na území CHKO Kokořínsko, které budou sloužit jako nedílný podklad pro zhodnocení sledovaných lokalit z ekologického hlediska a budou nápomocny k vysvětlení stavů dalších složek vodních ekosystémů CHKO Kokořínsko, zejména pak jako materiál pro zhodnocení vlastností prostředí s výskytem zvláště chráněných druhů (rak říční, mihule potoční, sekavec podunajský). Výstupem bude závěrečná zpráva a příspěvek v periodiku Bohemia centralis.

Množství 1
Měrná jednotka (např. PD, dokument) ks

Předpokládaná cena: 215.200,- Kč bez DPH
Položky předmětu VZ Zobrazit seznam
Dělení na části Ano
Části Zobrazit seznam

Předpokládaná hodnota

Předpokládaná hodnota 758 200,00 bez DPH
Určit předpokládanou hodnotu ke každé položce zvlášť Ne
Měna koruna česká
Nezveřejňovat předpokládanou hodnotu Ne

Výběr postupu zadání

Postup zadání VZMR: Otevřená výzva

metodická nápověda

Kontextová navigace