Domů  /  Zadávací řízení  /  Zlepšování biotopu…

Výpis systémových zpráv

Zlepšování biotopu tetřevovitých ptáků II

Systémové číslo: T002/12/V00002234
Zadavatel: Agentura ochrany přírody a...

Akce se zakázkou

Uveřejnění výsledků ZŘ v e-tržišti

Seznam uchazečů
Název Osloven výzvou Cena bez DPH Cena s DPH Datum a čas
Daniel Pindroch 72980907 Ano 0,00 0,00 04.11.2012 17:48:51
Smlouva s vítězným uchazečem
Typ smlouvy jednorázová smlouva
Dodavatel/é, s nímž/nimiž byla uzavřena smlouva Daniel Pindroch 72980907
Datum uzavření smlouvy 05.11.2012
Celková smluvní cena bez DPH 95 500,00
Celková smluvní cena s DPH 95 500,00
Sazba DPH v % 0,00
DPH 0,00
Měna koruna česká
Základní popis plnění
Předmět:
- Zlepšování biotopu tetřevovitých ptáků včetně realizace intenzivní prořezávky smrku


Položky předmětu:
- Název: Zlepšování biotopu tetřevovitých ptáků
- Kód z číselníku NIPEZ: Zemědělské a lesnické služby
- Kód z hlavního slovníku číselníku CPV: Zemědělské, lesnické, zahradnické služby a služby v oblasti akvakultury a včelařství
- Popis: A.Intenzivní prořezávka smrku za účelem zvýšení biodiverzity a zlepšení prostorové struktury lesních porostů v porostních skupinách 112 B 1a, 112 E 1, 112 E 2a, 112 E 2b v Přírodní rezervaci Ropice. Prořezávka bude realizována na celkové ploše 3,69 ha. Přesná lokalizace zásahu je patrná z přiložené lesnické mapy (viz příloha č. 3). Opatření bude spočívat v maximálním uvolnění všech listnatých dřevin a jedle od útlaku stanovištně nepůvodního smrku. Pokácené smrky, často výškově o několik metrů převyšující listnáče z přirozené obnovy, budou zkráceny na sekce o velikosti do 2 m. Veškerá hmota pokácených smrků bude uklizena tak, aby nebránila v růstu uvolňovaným listnáčům a jedli. Při zásahu budou přednostně odstraňovány smrky poškozené (zvěří, sněhem) nebo chřadnoucí či jedinci bránící v růstu perspektivním stromům. Ve smrkových skupinách bude zasahováno hlavně do porostní úrovně a podúrovně. Listnaté dřeviny budou ponechány bez zásahu. Výjimkou bude výřez jednotlivých buků v rozsahu cca 100 jedinců k uvolnění málo zastoupených dřevin – jedle, javoru a jasanu,

B.Zlepšování biotopu tetřevovitých ptáků včetně realizace intenzivní prořezávky smrku bude realizováno v porostních skupinách 112 C 2 a 111 F 3 na celkové ploše 2, 39 ha na území PR Ropice. Při zásahu budou uvolňovány všechny vtroušené listnáče včetně vrby, břízy a jeřábu. Vyřezán bude veškerý geograficky nepůvodní smrk pichlavý. Při prořezávce budou šetřeny zřetelně starší smrky ztepilé, které pravděpodobně pocházejí z přirozené obnovy původního porostu a v budoucnu zvýší prostorovou členitost lesního prostředí. Jako zásadní opatření ke zlepšení potravních a pobytových podmínek tetřeva a jeřábka budou rozšiřovány zarůstající světliny s porosty borůvky, a to na souvislé plochy o velikosti maximálně 0,03 ha. Tyto plochy jsou v terénu vyznačeny dřevěnými kolíky. V těchto místech s borůvkou budou pokácené smrky uklizeny do hromad a valů na okraje světlin nebo vytahovány dovnitř okolního porostu tak, aby nedošlo k zakrytí borůvek. Vedle zvýšení biodiverzity je cílem opatření vytvořit rozvolněný zápoj, který umožní zlepšit štíhlostní koeficient smrku a tím i zvýšit odolnost mladých smrčin proti škodám sněhem. Pokácené smrky budou rozřezány do sekcí o velikosti max. 2 m.
Všechny práce uvedené pod bodem A + B budou realizovány na lesním pozemku p.č. 1041/1 v k. ú. Řeka, který je ve správě Lesů ČR, s. p., Lesní správy Frýdek - Místek (revír Komorní Lhotka). Činnosti jsou v souladu se schváleným plánem péče o PR Ropice.

C.Zlepšování biotopu tetřevovitých ptáků včetně realizace intenzivní prořezávky smrku bude realizováno v porostních skupinách 441 E 2, 444 A 1b/1a a 444 A 2a na celkové ploše 5,49 ha na území Tetřeví oblasti Trojačka. Prořezávka bude provedena stejným způsobem a ze stejného důvodu jako v případě lokality v hřebenových partiích Ropice uvedené pod bodem B.
Všechny práce uvedené pod bodem C budou realizovány na lesním pozemku p.č. 3435/1 v k. ú. Staré Hamry 2, který je ve správě Lesů ČR, s. p., Lesní správy Ostravice (revír Samčanka). Činnosti jsou v souladu se schváleným plánem péče o CHKO Beskydy.

- Parametry:
- Identifikace:
- Množství: 11.57000000
- Měrná jednotka: ha


Místo plnění veřejné zakázky Nádražní 36, Rožnov pod Radhoštěm
Ulice: Nádražní 36
Obec: 75661 Rožnov pod Radhoštěm
Stát: Česká republika - CZE
Region: Zlínský kraj (CZ072)
Předpokládaná doba plnění od 05.11.2012
Předpokládaná doba plnění do 10.11.2012
Smlouva

metodická nápověda

Kontextová navigace