Domů  /  Zadávací řízení  /  Oprava mobiliáře NPR Drbákov…

Výpis systémových zpráv

Oprava mobiliáře NPR Drbákov – Albertovy skály

Systémové číslo: T002/14/V00015276
Zadavatel: Agentura ochrany přírody a...

Akce se zakázkou

Uveřejnění výsledků ZŘ v e-tržišti

Seznam uchazečů
Název Osloven výzvou Cena bez DPH Cena s DPH Datum a čas
IBS stavby s.r.o. 26394341 Ano 312 329,00 377 918,09 21.10.2014 20:51:59
František Štábl 73763811 Ne 364 909,00 441 540,00 22.10.2014 11:07:09
Smlouva s vítězným uchazečem
Typ smlouvy jednorázová smlouva
Dodavatel/é, s nímž/nimiž byla uzavřena smlouva IBS stavby s.r.o. 26394341
Datum uzavření smlouvy 05.11.2014
Celková smluvní cena bez DPH 312 329,00
Celková smluvní cena s DPH 377 918,09
Sazba DPH v % 21,00
DPH 65 589,09
Měna koruna česká
Základní popis plnění
Předmět:
- Jedná se o opravu stávajících mobiliářových prvků a kamenných úseků stezky NS Drbákov – Albertovy skály.
Oprava informačních tabulí / typ A – 1 ks, typ B – 10 ks/
Oprava lavic/ 4 ks a stolu 1 ks
Úprava formy prezentace směrovek tras označníkem 1 ks
Oprava úseků trasy NS kamennou skládaninou
Doplnění interakčních prvků při trase NS / kmeny pro zahnízdění hmyzu , 2 ks
Oprava 100m úseku lesní cesty štěrkem


Položky předmětu:
- Název: Oprava mobiliáře
- Kód z číselníku NIPEZ: Informační panely
- Kód z hlavního slovníku číselníku CPV: Informační panely
- Popis: Informační panely na dřevěných konstrukcích v betonových patkách jsou v počtu 11 ks osazeny při začátku trasy, vyhlídkách a při zajímavostech na trase. První tabule na začátku trasy u křížku je rozměrnější / cca 140 x 230 cm – výška včetně stříšky/, ostatní panely v počtu 10 ks jsou užší, cca 950 x 230 cm – včetně stříšky/. Mají tradiční vzhled, jsou provedené z dřevěných stojek z upravených kmenů, které nesou dřevěnou deskovou plochu v rámu, krytou oboustrannou dřevěnou stříškou. Na dřevěné svislé ploše je umístěna plastová plocha informační tabule s textem a grafickými prvky.

Při křížku u parkoviště, je osazen také dřevěný stůl se dvěma lavicemi / dřevěné sedací prvky a plocha stolu na ocelových natíraných vertikálách v betonových patkách/. Dvě lavice stejného typu jsou ještě osazeny samostatně, mezi stanovištěm informační tabule č. 7 a 8 a pak za stanovištěm č. 11 na okraji lesa. Velikost stolu je 200 x 60 x 70 (v). Lavice mají rozměr 35 x 200 x 40 (v).
V případě stanoviště č. 1 u křížku jsou vedle tabule ještě turistické směrovky a označníky trasy, kotvené na kmeni stávající vzrostlé lípy, což je nevyhovující stav.

Součástí PD opravy mobiliáře a kamenných částí pěšiny je :
Oprava informačních tabulí / typ A – 1 ks, typ B – 10 ks/
Oprava lavic/ 4 ks a stolu 1 ks
Úprava formy prezentace směrovek tras označníkem 1 ks
Oprava úseků trasy NS kamennou skládaninou
Doplnění interakčních prvků při trase NS / kmeny pro zahnízdění hmyzu , 2 ks

Navrhovaná úprava se týká chráněného přírodního prostoru s vysokou hodnotou a potenciálem. Proto je nutné v případě jakéhokoliv zásahu dodržet několik základních pravidel, které jsou osnovou projektu :

- veškeré práce bude nutné provádět ručně, s minimální možností využití mechanizace. Příjezd k lokalitě úpravy je možný pouze k začátku úpravy, k informační tabuli č. 1, dále bude veškerá doprava materiálu možná jen velice omezeně a manuálně.

- práce budou probíhat případně i v době turistické sezóny, pokud nebude dohodnuto se zadavatelem časové krátkodobé omezení využívání TS. Je nutné po dobu prací dbát na bezpečnost nejen pracovníků realizační firmy, ale i návštěvníků lokality

- veškeré práce budou předem podrobně konzultovány se zadavatelem, případně projektantem úpravy, budou vyvzorkovány před provedením díla a vzorek bude odsouhlasen zadavatelem

- veškeré práce budou prováděny s velkým respektem k lokalitě, ochraně okolní přírody, citlivě. Veškerý případný odpadní materiál bude ihned po ukončení odklizen dohodnutým způsobem, pokud nebude rozhodnuto objednatelem jinak.

Oprava informačních tabulí

Cílem návrhu je zlepšit kvalitu objektů NS. Stávající tabule ještě slouží, ale dožívají a v některých případech je lokalizace problematická. Ve většině případů budou vyměněny pouze dřevěné rámy, které budou nahrazeny novými dřevěnými prvky na stávajících betonových patkách se stávajícími ocelovými kotvami, zapuštěnými do patek. Mírný posun lokalizace je navržen v případě tabule č. 1 / typ A – větší formát/ a tabule č. 8 / typ B, menší formát/.

Tabule č. 1 je v současnosti nevhodně umístěna za historickým křížkem, který je otočen k příjezdové cestě. Za křížkem vyrůstá velká lípa, na jejímž kmeni byly ukotveny směrovky značených tras. Obojí je dosti nešťastné. Navržená úprava znamená změnu polohy tabule – posunutí na okraj lesa při parkovací ploše, na začátek trasy NS, souběžně s příjezdovou komunikací. Tabule bude komfortně přístupná a dobře viditelná z příjezdové komunikace.
Vedle je navržen označník , stejného charakteru, jako je navržená oprava svislého dílu tabule. Označník je kotven do samostatné betonové patky, ve vzdálenosti 150 cm od tabule. Na něj budou přemístěny veškeré směrovky a drobné informační tabulky z kmene lípy. Křížek tím získá důstojnější okolí a kmen lípy za ním zůstane čistý
Druhou tabulí s úpravou polohy je tabule č. 8, nyní osazená na vyvýšeném místě nad několika nekvalitními dřevěnými stupni nad trasou NS. Zde bude tabule cca o 100 cm přisunuta k trase, aby byla lépe čitelná i pro děti a netvořilo se před ní těžce udržovatelné, při pohybu dosti nebezpečné místo.

Tabule zůstanou i nadále dvojího typu – typ A, rozměrnější, pro vstupní místo / 1 ks/ a typ B – standard, pro ostatní polohy / 10 ks/.
V případě, kdy budou osazeny tabule na stávající betonové patky, budou ke kotvení využity i stávající ocelové kotvy v patkách. Po demontáži stávajících dřevěných stojin bude provedeno očištění a nátěr stávajících válcovaných profilů (Ič.80). Na ně budou nově kotveny vertikální hranoly tak, že ocelový profil bude skrytý mezi dvěma hranoly a bude osazen do vyfrézovaných (vydlabaných) drážek. Prošroubováním obou hranolů a sevřením stávajících ocelových konzol musí vzniknout pevné spojení. Je tudíž nutné aby kapsy pro konzoly nebyly příliš velké a tedy volné. Případně je možné použít vypodložení gumovými pásky apod. Před osazováním nových dřevěných konstrukcí je nutné proměřit svislost stávajících konzol a případné odchylky od svislosti zohlednit při frézování drážek / viz detail/.

Popis tabule :
Dřevěné svislé opěry, kotvené do patek z trámků, které nesou mezi sebou na horizontálně upevněných latích oznamovací plastovou tabuli, lehce přesahující horní hranu svislých prvků. Tabule je vyměnitelná a je upevněna k opoře čtyřmi vruty. Vnější hrany dřevěných prvků jsou lehce sraženy / do 10 mm/ a povrchově opracovány.
Oprava lavic a stolu

Pro všechny lavice i stůl budou využity stávající betonové patky. Sedáky i nosné prvky stolu i lavic budou zřízeny z dubového, nebo akátového masivu. Mezi patkou a dřevem bude pryžová podložka.
Vnější hrany dřevěných prvků jsou lehce sraženy / do 10 mm/ a povrchově opracovány.
Opraveny budou obě lavice a stůl na začátku tras u tabule č. 1, pak samostatně stojící lavice při trase NS mezi tabulí č. 7 a 8. \poslední opravenou lavicí bude lavice v poloze za tabulí č. 11. Tato lavice bude opatřena opěradlem na části délky / viz. detail/

Označník

Označník bude umístěn u tabule č. 1 s bude zakotven do samostatné patky. Materiál i způsob kotvení dtto tabule č, 1 – betonová patka s ocelovou kotvou , zasunutou do zářezu ve spodní části stojky v podobě T. a prošroubovanou s dřevěným trámkem.

Dřevěné prvky nebudou opatřeny nátěrem, vnější hrany trámků budou lehce sraženy / viz detail/.
Materiál dub, nebo akát

Kamenné úseky pěšiny

Trasa NS prochází v několika úsecích kamenitým podkladem. Stávající stav je již nevyhovující. Vlivem značné frekvence pěšího provozu jsou kameny v trase nestabilní.
Ve stanoveném rozsahu 70 m délky trasy budou stávající drobné kameny v povrchu pěšiny nahrazeny plochými kamennými prvky, sesbíranými v okolí trasy. Místo a rozsah sběru kameniva na lokalitě bude přesně stanoveno zástupcem CHKO v terénu před započetím realizace.
Pěšina v šíři cca 600 mm bude vyčištěna, drobné kameny odstraněny, podklad urovnán a do místního štěrkového podkladu budou uloženy kamenné prvky na minimální spáru tak, aby delší strany prvků byly podél vnějšího okraje stezky. Budou používány prvky s většinovou velikostí nad 30 x 40 cm, výšky min. 6 cm.

Doplnění interakčních prvků při trase NS

Na dvou vytipovaných místech – při tabuli č. 3 a na vyhlídce u tabule č. 5 budou uloženy na terén dva stávající kmeny, délky cca 150 cm. Budou osazeny volně, bez kotvení a ponechány do přirozeného rozpadu. Budou sloužit jako improvizované broukoviště,

TECHNOLOGIE REALIZACE

Předem, před započetím prací, budou úpravy / zejména úpravy lokalizace tabulí / vytyčeny v terénu. Dodavatel dodá vzorek opravovaných prvků, dohodne se harmonogram práce. Po odstranění stávajících prvků by mela být provedena co nejdříve instalace opravených dílů, zejména je důležité zkrátit výměnu jednotlivých tabulí na minimum.
Práce budou probíhat většinou manuálně, s minimální možností využití techniky.
- Parametry:
- Identifikace:
- Množství: 1
- Měrná jednotka: ks
- Předpokládaná hodnota za 1 měrnou jednotku položky: 366944.00000000


Místo plnění veřejné zakázky Vlašimská 8, Louňovice pod Blaníkem
Ulice: Vlašimská 8
Obec: 257 06 Louňovice pod Blaníkem
Stát: Česká republika - CZE
Region: Středočeský kraj (CZ020)
Popis doby plnění od podepsání smlouvy oběma stranami do 15.12.2014
Smlouva Podepsaná smlouva o dílo

metodická nápověda

Kontextová navigace