Domů  /  Zadávací řízení  /  Pastva stádem ovcí na části…

Výpis systémových zpráv

Pastva stádem ovcí na části NPR Oblík

Systémové číslo: T002/17/V00053497
Zadavatel: Agentura ochrany přírody a...

Akce se zakázkou

Specifikace základních údajů o VZ

Základní informace

Druh plnění Služby
Jedná se o službu uvedenou v příloze č.1 k ZVZ v kategorii 5, jejíž klasifikace podle přímo použitelného předpisu ES odpovídá referenčním číslům 7524, 7525 a 7526, a v kategorii 8 či uvedenou v příloze č.2 k ZVZ Ne

Předmět zakázky

Stručný popis Pastva stádem ovcí na na části NPR Oblík za účelem podpory populací stepních druhů rostlin. Opatření bude provedeno na čtyřech plochách o celkové výměře 3,6320 ha v k. ú. Raná u Loun, na p. p. č. 894/1, dle zákresů nad ortofotomapou, která je v příloze této veřejné zakázky. Stádo bude mít min. 100 ks ovcí. Pastva bude probíhat v období od června do konce července.

Zakázku je možné realizovat dvěma způsoby:

A. Za pomoci ovčáckých psů. Pastva bude probíhat zejména od brzkých ranních hodin do dopoledne a od pozdního odpoledne do noci s delší pauzou v nejteplejší části dne, vždy však po dobu min. 8 hod. denně.

B. Pomocí oplůtků o min. výměře 0,35 ha, které se budou každé cca 2-3 dny přesouvat. Pastva v oplůtkách musí probíhat minimálně 8 hodin denně.

Při plnění zakázky musí zhotovitel respektovat aktuální stav vegetace na lokalitě a zásady ochrany zvláště chráněných a ohrožených druhů organismů. Zhotovitel se bude řídit pokyny pracovníků AOPK ČR, RP Správa CHKO České středohoří ve věcech týkajících se termínů a délky výpasů jednotlivých ploch.
Předpokládaná celková doba pastvy je cca 20 dní, pastva na jednotlivých plochách bude ukončena v okamžiku, kdy min. 75% porostu bude nižší než 10 cm (viz ilustrační fotografie v příloze této veřejné zakázky).

Součástí zakázky je i doprava zvířat na lokalitu a zajištění nezbytné péče o stádo po dobu pastvy. Součástí zakázky není kosení nedopasků.
Pastva bude probíhat v souladu se schváleným standardem PPKD_02-003_2015_PASTVA, který je v příloze této této veřejné zakázky a dále je ke stažení stažení na www.standardy.nature.cz.
Položky předmětu VZ Zobrazit seznam

Předpokládaná hodnota

Předpokládaná hodnota 70 000,00 bez DPH
Určit předpokládanou hodnotu ke každé položce zvlášť Ne
Měna koruna česká
Nezveřejňovat předpokládanou hodnotu Ne

Výběr postupu zadání

Postup zadání VZMR: Uzavřená výzva

metodická nápověda

Kontextová navigace