Domů  /  Zadávací řízení  /  Monitoring denních a nočních…

Výpis systémových zpráv

Monitoring denních a nočních motýlů – Realizace přeshraničního monitoringu biodiversity a vodního režimu”

Systémové číslo: T002/17/V00050473
Zadavatel: Správa Národního parku Šumava
VZ: Uzamčena

Akce se zakázkou

Specifikace základních údajů o VZ

Základní informace

Druh plnění Služby
Jedná se o službu uvedenou v příloze č.1 k ZVZ v kategorii 5, jejíž klasifikace podle přímo použitelného předpisu ES odpovídá referenčním číslům 7524, 7525 a 7526, a v kategorii 8 či uvedenou v příloze č.2 k ZVZ Ne

Předmět zakázky

Stručný popis Předmětem zakázky je provedení monitoringu denních a nočních motýlů (Macrolepidopter) na vybraných plochách v NP a CHKO Šumava. Jedná se o jednu z projektových aktivit realizovaných v rámci projektu č. 26B1CZ SILVA GABRETA - přeshraniční monitoring biodiversity a vodního režimu. Cílem monitoringu je získat data o biodiversitě Macrolepidopter na gradientu nadmořské výšky a struktury lesa. Tato data budou společně s dalšími výstupy projektu cenným podkladem pro ochranářský management i další vědecké poznání přeshraničního území Šumavy.
Monitoring bude realizován na 50 plochách lesních a 30 plochách na bezlesí, stanovených zadavatelem studie (viz mapka a GIS vrstva lokalizující plochy).

Metodika - noční motýli: Každá z 50 ploch lesních a 30 ploch na bezlesí bude navštívena 4x v období konec května – konec srpna 1 specialistou, který na lokalitě večer před západem slunce instaluje pro období 1 noci světelný UV lapače (12V / 4W). Druhý den ráno bude lapač z lokality odstraněn. Nachytaný materiál bude následně roztříděn, determinován a výskyt zaznamenán do standardtního datového formuláře (tzv. škrtáku).

Metodika – denní motýli: Denní motýli se mapují pouze na 30 plochách bezlesí (velikost plochy 500 m2) pomocí transektových metod, tj. pouze pozorování a fotodokumentace. Metodika monitoringu je analogická s metodickými postupy AOPK ČR.
Každá z 30 nelesních ploch bude v období konec května – konec srpna navštívena max. 4x, a to ve dnech s vhodnými klimatickými podmínkami (bez deště a nárazového větru), v období mezi 8:00 – 17:00 hod. Při každé návštěvě stráví pozorovate na lokalitě 45 min a prochází celou studijní plochu, a to po trase, která obsáhne všechny hlavní typy stanovišť. Trasu lze adaptivně měnit podle roční/denní doby, a tím maximalizovat počet zjištěných druhů (návštěvy ploch, na kterých je dostatek nektarujících rostlin pouze v části sezóny, kontroly keřů a okrajů lesa v poledne, kdy se sem motýli ukrývají). Dospělci motýlů a housenky budou sledováni zrakem, případně fotodokumentováni. Odchyt se neprovádí. Výskyt druhů bude zaznamenán do standardtního datového formuláře (tzv. škrtáku).

Předmět plnění bude účtován na vrub projektu č. 26 Silva Gabreta Monitoring - Realizace přeshraničního monitoringu biodiverzity a vodního režimu. Faktury dodavatele vztahující se k nákupu tohoto vybavení musí být označeny číslem a názvem projektu: č. 26 Silva Gabreta Monitoring - Realizace přeshraničního monitoringu biodiverzity a vodního režimu.
Položky předmětu VZ Zobrazit seznam

Předpokládaná hodnota

Předpokládaná hodnota 250 000,00 bez DPH
Určit předpokládanou hodnotu ke každé položce zvlášť Ne
Měna koruna česká
Nezveřejňovat předpokládanou hodnotu Ne

Výběr postupu zadání

Postup zadání VZMR: Uzavřená výzva

metodická nápověda

Kontextová navigace