Domů  /  Zadávací řízení  /  Studie: Vyhodnocení…

Výpis systémových zpráv

Studie: Vyhodnocení současného stavu a dosavadního vývoje lesa ponechaného samovolnému vývoji

Systémové číslo: T002/16/V00041588
Zadavatel: Agentura ochrany přírody a...

Akce se zakázkou

Specifikace základních údajů o VZ

Základní informace

Druh plnění Služby
Jedná se o službu uvedenou v příloze č.1 k ZVZ v kategorii 5, jejíž klasifikace podle přímo použitelného předpisu ES odpovídá referenčním číslům 7524, 7525 a 7526, a v kategorii 8 či uvedenou v příloze č.2 k ZVZ Ne

Předmět zakázky

Stručný popis Studie: Vyhodnocení současného stavu a dosavadního vývoje lesa ponechaného samovolnému vývoji v lokalitě Tajga v NPR Kladské rašeliny v CHKO Slavkovský les a v lokalitě Kostelecké bory v PR Kostelecké bory v CHKO Kokořínsko – Máchův kraj
Předmět zakázky
Provedení monitoringu lesů ponechaných samovolnému vývoji sestávající z opakovaného dendrometrického měření na stabilizovaných inventarizačních plochách (o jednotlivé ploše 500 m2) a na stabilizovaných vymezených „jádrových“ územích (buď 2 území o ploše 0,5 ha nebo jedno území o ploše 1 ha). V případě lokality Tajga se jedná o 94 inventarizačních ploch a 2 „jádrová“ území o ploše 0,5 ha (jedno v části rašelinných smrčin, jedno v části blatkových borů). V případě lokality Kostelecké bory se jedná o 33 inventarizačních ploch a 1 „jádrové“ území o ploše 1 ha. Metodika monitoringu lesů ponechaných samovolnému vývoji bude vycházet z řešení projektu VaV SE/610/6/02 – Výzkum a shromáždění poznatků o rozšíření a stavu přírodních lesů v ČR (tím bude naplňovat ustanovení Smlouvy o monitoringu mezi Lesy ČR, s.p. a AOPK ČR). Aktuální stav dle dendrometrického měření na inventarizačních plochách bude vyhodnocen pomocí statistických metod. Výsledky budou zvlášť pro živé kmeny a mrtvé dřevo a budou strukturovány podle dřevin a tloušťkových stupňů. Samostatně bude vyhodnocena přirozená obnova. Aktuální stav na „jádrových“ územích bude navíc ve formě mapy se zákresem živých stromů i mrtvého dřeva a obnovy porostu (kromě „jádrového“ území v blatkových borech v lokalitě Tajga, které může být ve zjednodušené formě zákresu).
Součástí studie bude také srovnání získaných výsledků s výsledky monitoringu v roce 2006, které byly zveřejněny na www.pralesy.cz.

Výstupem bude zpráva s výsledky monitoringu v tištěné formě v počtu 2 ks a na CD v počtu 3 ks. CD bude dále obsahovat fotodokumentaci a základní data měření ve formě GIS z inventarizačních ploch i jádrového území včetně srovnání s daty měření z roku 2006.
Položky předmětu VZ Zobrazit seznam

Předpokládaná hodnota

Předpokládaná hodnota 318 181,00 bez DPH
Určit předpokládanou hodnotu ke každé položce zvlášť Ne
Měna koruna česká
Nezveřejňovat předpokládanou hodnotu Ne

Výběr postupu zadání

Postup zadání VZMR: Uzavřená výzva

metodická nápověda

Kontextová navigace