Domů  /  Zadávací řízení  /  Obnova kotelny v objektu…  /  Odpověď na žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Výpis systémových zpráv

T03 - zobrazení formuláře

Odpověď na žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Zadavatel

Úřední název zadavatele:
MINISTERSTVO ZEMĚDĚLSTVÍ
IČO: 00020478

Sídlo/místo podnikání:
Těšnov 65/17
11000  Praha

Kontaktní osoba:
: Renata Petříčková
: renata.petrickova@mze.cz

Organizační útvar:
Odbor vnitřní správy
Číslo útvaru: 11140
Kontaktní adresa:
Těšnov 65/17
110 00 Praha 1 - Nové Město
Česká republika - CZE

Specifikace VZ

Název VZ: Obnova kotelny v objektu Pražská 765, Louny
Druh zadávacího řízení: VZMR: Otevřená výzva
Druh VZ: Dodávky (zboží)
Systémové číslo: T002/23/V00058797

17.03.2023 14:33:00
detail VZ

Text odpovědi

Tímto poskytuje zadavatel dodavateli ve věci veřejné zakázky s názvem Obnova kotelny v objektu Pražská 765, Louny vysvětlení zadávací dokumentace.

Vysvětlení zadávací dokumentace je poskytováno na základě žádosti jednoho či více dodavatelů nebo na základě rozhodnutí zadavatele.

Vysvětlení zadávací dokumentace na základě žádosti dodavatelů

Vysvětlení zadávací dokumentace poskytnuté zadavatelem na základě žádosti dodavatelů jsou uvedeny v následujícím číslovaném přehledu, přičemž jednotlivé žádosti (dotazy) jsou řazeny chronologicky tak, jak byly zadavateli doručeny.

Číslo žádosti (dotazu)
1.
Přesné znění žádosti (dotazu)
Dobrý den,

dotaz ke SoD. přikládám v příloze.

Děkuji
Odpověď
Dobrý den,

v návaznosti na níže uvedené dotazy uchazečů poskytuje zadavatel následující vysvětlení zadávací dokumentace.

Otázka č. 1:
Žádám o upřesnění informací uvedených ve SoD v článku III. cena díla, bod 3. "Cena je nejvýše přípustná a nepřekročitelná, přičemž zahrnuje veškeré náklady zhotovitele, které mu vzniknou v souvislosti s plněním prováděným podle této smlouvy, s výjimkou zákonné změny výše sazby DPH."
Při realizaci díla může kdykoliv dojít k rozporu PD a VV, kdy může dojít kdykoliv k vícepracím nebo méněpracím. Navrhuji zakotvit do SoD dodatkové body:
Každý návrh na změnu závazku z této smlouvy musí být zaznamenán na změnovém listu, který bude obsahovat popis a odůvodnění změny a soupis a cenu měněných prací, resp. změnový položkový rozpočet. Objednatelem schválený změnový list je nezbytným podkladem pro uzavření dodatku k této smlouvě.
- Vícepráce, k nimž nebyl uzavřen dodatek k této smlouvě, se považují za neprovedené a zhotovitel nemá nárok na zaplacení jejich provedení.
- Cena víceprací i méněprací (společně též "dodatečné stavební práce") bude stanovena následujícím způsobem:
• Dodatečné stavební, montážní práce, jejichž položky jsou obsaženy v původním položkovém rozpočtu, budou oceněny podle jednotkové ceny těchto položek.
• Dodatečné stavební práce, které nejsou obsaženy v původním položkovém rozpočtu, budou oceněny dle aktualizovaných "Katalogů popisů a směrných cen stavebních prací".

Odpověď č. 1:
Zmiňované ustanovení čl. III. odst. 3 Smlouvy se týká situace, kdy v průběhu realizace díla nedojde k žádným změnám a dílo bude provedeno zcela v souladu s Přílohou č. 2 Smlouvy "Oceněným soupisem prací, dodávek a služeb s výkazem výměr".
Pokud by v průběhu realizace díla nastaly nepředvídatelné okolnosti a vznikla potřeba víceprací či méněprací, bude uzavřen dodatek ke Smlouvě dle čl. XII. odst. 1 Smlouvy, který bude řešit rozsah změny díla a změnu celkové ceny díla, přičemž východiskem bude změnový výkaz výměr odsouhlasený oběma smluvními stranami.
Znění závazného návrhu smlouvy, který je přílohou výzvy k podání nabídek, se nemění.

Otázka č. 2:
Článek IV. Platební podmínky a fakturace, bod 2. "Zhotovitel není oprávněn vystavit fakturu dříve, než dojde k protokolárnímu předání a převzetí díla bez připomínek odsouhlasenému oběma smluvními stranami."
Vaším požadavkem je realizování díla v rozmezí 06/2023–08/2023, což jsou 3 měsíce realizace. SoD připouští pouze vystavení daňového dokladu po řádném předání díla s měsíční splatností. V dnešní nevelmi dobré době mít v pozastávce více jak 4 měsíce celkovou fakturaci, byť jen za dodaný materiál je pro mnohé likvidační. Proto žádám o umožnění vystavit alespoň jednu maximálně dvě dílčí faktury.
Navrhuji zakotvení dalšího bodu ve SoD:
- Cena je splatná na základě faktur vystavených zhotovitelem podle následujících ustanovení této smlouvy.
- Zhotovitel je oprávněn fakturovat objednateli cenu za dílo takto:
do výše 80% celkové ceny díla průběžně, a to měsíčně vždy do 10 pracovních dnů po potvrzení správností zjišťovacího protokolu objednatelem.
• Zhotovitel je povinen měsíčně, vždy do posledního pracovního dne měsíce, ve kterém byly provedeny práce, které mají být fakturovány, předkládat objednateli zjišťovací protokoly se soupisem provedených prací a dodávek a odstraněných vad a nedodělků, jejichž součástí bude vždy též položkový rozpočet (dále jen "zjišťovací protokol"). Na základě odsouhlaseného zjišťovacího protokolu objednatelem, je zhotovitel oprávněn vystavit dílčí fakturu dle skutečně provedených prací.

Odpověď č. 2:
Zadavatel v čl. II. odst. 3 Smlouvy stanovuje nejzazší termín pro zahájení realizace díla (tj. nejpozději k 1.6.2023) a nejzazší termín pro jeho dokončení díla (tj. nejpozději do 31.8.2023). Vlastní doba realizace díla záleží na rozhodnutí a kapacitách dodavatele, tzn. dodavatel může harmonogram prací rozprostřít do celého 3 měsíčního intervalu, nebo může dílo zrealizovat např. za 4 týdny.
Doba splatnosti faktury stanovená v čl. IV. odst. 3 Smlouvy je maximální dobou, k uhrazení faktury může dojít i dříve.
Úhrada ceny díla najednou po protokolárním převzetí díla je pro zadavatele i určitou formou záruky, že dílo bude dokončeno řádně a v požadovaném termínu před zahájením další topné sezóny.
Znění závazného návrhu smlouvy, který je přílohou výzvy k podání nabídek, se nemění.
Číslo žádosti (dotazu)
2.
Přesné znění žádosti (dotazu)
Žádáme o doplnění informací k odtahu spalin. Dotaz zní. Potřebujeme upřesnit výšku, průměr stávající vložky odkouření, výpočet spalinové cesty, jak má vypadat kouřovod a odkud se má brát spalovací vzduch. Popřípadě jestli můžeme požádat o zaslání stávající revizní zprávy odkouření.
Děkujeme
Odpověď
Odpověď č. 3:
Výška a průměr stávajícího kouřovodu je uvedena v "Revizní zprávě", kterou zadavatel uveřejňuje jako přílohu tohoto vysvětlení zadávací dokumentace.
Výpočet spalinové cesty a podoba nového kouřovodu je věcí dodavatele a dodávaného zařízení. K jejich nacení je určena položka "Soupisu prací" č. 27 na listu "Vytápění + zdroj tepla".
Co se týče přívodu spalovacího vzduchu, zadavatel počítá se stávajícím přívodem. Přívod vzduchu i odvětrání je řešeno ve výkresu D-2-20623 "Dispozice zdroje tepla", který je součástí "Projektové dokumentace" uveřejněné v rámci výzvy k podání nabídek.


Dále v návaznosti na prohlídku místa plnění uskutečněnou dne 17.3.2023 poskytuje zadavatel "Revizní zprávu" a odpovědi na otázky, které byly na prohlídce místa plnění vzneseny:

1) Parametry komínového tělesa?
Odpověď: Všechny relevantní informace jsou uvedeny v "Revizní zprávě".

2) Je nutná realizace cementového potěru s nátěrem na stávající podlaze?
Odpověď: Ano, je nutno respektovat zadání projektu a předmětné práce nacenit dle "Soupisu prací".

3) Je možnost uskladnění materiálu k realizaci zakázky?
Odpověď: Ano, pro uskladnění materiálu lze využít dvě sklepní místnosti sousedící s plynovou kotelnou.

4) Kudy bude umožněn přísun materiálu?
Odpověď: Dovoz materiálu lze uskutečnit z ulice průjezdem do vnitrobloku, a to za účelem vykládky a nakládky. Není možné zde parkovat, poněvadž se jedná o příjezd do garáží. K parkování je nutno využít veřejné parkovací plochy.


S ohledem na charakter vysvětlení zadávací dokumentace se zadavatel rozhodl prodloužit lhůtu pro podání nabídek. Nový termín pro podání nabídek je do 5.4.2023 do 10:00 hodin.

Vytvořil

Hana Švábová v.r.
Subproces: ET-010-030-060-09

Uživatelské položky

Přílohy

Název
Soubor Velikost
Revizní zpráva
Revizní zpráva.pdf 335,79 KB

Zpráva

Název: Odpověď na žádost o vysvětlení zadávací dokumentace
Odesílatel: MINISTERSTVO ZEMĚDĚLSTVÍ
Doručeno: 21.03.2023 09:17:03

Verze formuláře

# Vloženo Poslední změna
1 17.03.2023 14:33 Hana Švábová 20.03.2023 13:57 Hana Švábová právě zobrazena

Kontextová navigace