Domů  /  Zadávací řízení  /  SUZ-Náhrada stávající…  /  Odpověď na žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Výpis systémových zpráv

T03 - zobrazení formuláře

Odpověď na žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Zadavatel

Úřední název zadavatele:
České vysoké učení technické v Praze
IČO: 68407700

Sídlo/místo podnikání:
Zikova 1903/4
166 36  Praha 6

Kontaktní osoba:
: Bc. Pavlína Pivrncová
: pavlina.pivrncova@cvut.cz
: oddělení právní a veřejných zakázek

Specifikace VZ

Název VZ: SUZ-Náhrada stávající chladící jednotky novým zařízením
Druh zadávacího řízení: VZMR: Otevřená výzva
Druh VZ: Dodávky (zboží)
Systémové číslo: T002/18/V00055589

14.03.2018 15:15:00
detail VZ

Text odpovědi

Tímto poskytuje zadavatel dodavateli ve věci veřejné zakázky s názvem SUZ-Náhrada stávající chladící jednotky novým zařízením vysvětlení zadávací dokumentace.

Vysvětlení zadávací dokumentace je poskytováno na základě žádosti jednoho či více dodavatelů nebo na základě rozhodnutí zadavatele.

Vysvětlení zadávací dokumentace na základě žádosti dodavatelů

Vysvětlení zadávací dokumentace poskytnuté zadavatelem na základě žádosti dodavatelů jsou uvedeny v následujícím číslovaném přehledu, přičemž jednotlivé žádosti (dotazy) jsou řazeny chronologicky tak, jak byly zadavateli doručeny.

Číslo žádosti (dotazu)
1.
Přesné znění žádosti (dotazu)
Dobrý den,
rádi bychom se zúčastnili výběrového řízení na tuto veřejnou zakázku.
Prosím o zodpovězení několik nejasností v zadání.

1)
V souboru "Příloha+č.+1-Technická+data+chladící+jednotky_final" uvádíte hodnoty, které je povinné splnit, nebo se jedná pouze o orientační informativní hodnoty?

2)
U hlukových parametrů uvádíte v příloze č. 1 zadávací dokumentace v souboru "Příloha+č.+1-Technická+data+chladící+jednotky_final" je uveden požadavek na hladinu akustického výkonu Lw = 96 dB (A). V takovém případě není možné, aby byla hladina akustického tlaku ve vzdálenosti 1 m s uvažováním směrového činitele Q = 2 ve volném prostoru Lp = 77 dB(A) a to z fyzikálního hlediska.
Který z požadavků je tedy správný?

3)
V souboru "Příloha+č.+2-+Rozsah+D+M_final" uvádíte, že dodávka se týká i izolátorů chvění. Stávající jednotka stojí napřímo na podlaze strojovny, je tedy nutné dodat pod jednotku i izolátory chvění?

4)
V příloze zasílám katalogový list referenční jednotky, podle které byl vytvořen soubor "Příloha+č.+1-Technická+data+chladící+jednotky_final". Důležité jsou poznámky pod tabulkou v příloze. Některé požadavky vycházejí z jednotky "základní provedení" a jiné z jednotky "tiché provedení". Dále je zavádějící požadavek na AESP, který je 200 Pa. Referenční jednotka uvádí 50 Pa. Pokud by měla splnit AESP 200 Pa, bude mít mnohem nepříznivější EER a EESER a už nebude odpovídat požadavkům v zadání. Další jsou uváděné rozměr, které jsou přísnější, než požaduje referenční jednotka dle katalogového listu. Prosím o upřesnění požadavků, které vyžadujete. Zadání je tímto bohužel dost zavádějící.
Odpověď
1)
Bezpodmínečně je nutno dodržet udávání všech provozních parametrů nabízeného zařízení při požadovaných zadávacích parametrech pro výběrové řízení (provozní médium = voda, teplota média-vstup = 12°C, teplota média–výstup = 7°C , venkovní výpočtová teplota = 35°C, nadmořská výška = 220 m), tj. dle tabulky.
U každého zadávacího parametru, u kterého je uvedeno, že se jedná o minimální (resp. maximální) požadovanou hodnotu, by parametry dodavatelem nabízeného zařízení měly tento požadavek splnit.
Jako orientační je uvedena hodnota hmotnosti zařízení a za orientační lze pokládat i hodnotu tlakové ztráty výměníku.

2)
U obou hlukových parametrů je uveden jako zadávací parametr pro výběrové řízení maximální limit pro daný parametr. V nabídce není nutno řešit fyzikální zákony – vazby mezi akustickým výkonem a akustickým tlakem, postačí doplnit požadované údaje pro vámi nabízené konkrétní zařízení.

3)
Rozsah požadované dodávky a montáže je v zadávací dokumentaci jasně a jednoznačně specifikován, takže jsou-li zadavatelem požadovány antivibrační izolátory, je tedy nutno je dodat.

4)
Zadávací parametry pro výběrové řízení jsou v zadávací dokumentaci jasně a jednoznačně uvedeny, není v nich nic zavádějícího. Od účastníka výběrového řízení (zájemce o dodávku) je pouze požadováno, aby do příslušné tabulky doplnil parametry pro jím nabízené konkrétní zařízení.

5)
Zadavatel při kontrole zjistil, že v Příloze - Technická data chladící jednotky došlo k záměně dvou řádků u hodnot zadávacích parametrů (elektrických dat):

V tabulce je uvedeno:
Maximální možný proud FLA 426A
Startovací proud 198A

Správně má být:
Maximální možný proud FLA 198A
Startovací proud 426A


Zadavatel v příloze poskytuje upravenou Přílohu - Technická data chladící jednotky.

Vytvořil

Václav Charvát v.r.
Subproces: ET-010-030-060-09

Uživatelské položky

Zpráva

Název: Odpověď na žádost o vysvětlení zadávací dokumentace
Odesílatel: České vysoké učení...
Doručeno: 14.03.2018 15:23:30

Verze formuláře

# Vloženo Poslední změna
1 14.03.2018 15:18 Václav Charvát 14.03.2018 15:18 Václav Charvát právě zobrazena

Kontextová navigace