Domů  /  Zadávací řízení  /  Husova 777, Benešov - výměna…  /  Odpověď na žádost o dodatečné informace

Výpis systémových zpráv

T03 - zobrazení formuláře

Odpověď na žádost o dodatečné informace

Zadavatel

Úřední název zadavatele:
BYTOVÁ SPRÁVA MINISTERSTVA VNITRA
IČO: 65737393

Sídlo/místo podnikání:
Na Pankráci 1623/72
14000  Praha

Kontaktní osoba:
: Jan Petrášek
: petrasek@bsmv.cz
: +420974849745
: +420602129580

Specifikace VZ

Název VZ: Husova 777, Benešov - výměna oken
Druh zadávacího řízení: VZMR: Otevřená výzva
Druh VZ: Stavební práce
Systémové číslo: T002/16/V00044070
Evidenční číslo: BS-397/T-2016

07.10.2016 13:46:00
detail VZ

Text odpovědi

Tímto poskytuje zadavatel dodavateli ve věci veřejné zakázky s názvem Husova 777, Benešov - výměna oken dodatečné informace k zadávacím podmínkám.

Dodatečné informace jsou poskytovány na základě žádosti jednoho či více dodavatelů nebo na základě rozhodnutí zadavatele.

Dodatečné informace na základě žádosti dodavatelů

Dodatečné informace poskytnuté zadavatelem na základě žádosti dodavatelů jsou uvedeny v následujícím číslovaném přehledu, přičemž jednotlivé žádosti (dotazy) jsou řazeny chronologicky tak, jak byly zadavateli doručeny.

Číslo žádosti (dotazu)
2.
Přesné znění žádosti (dotazu)
Hodnoty uvedené ve výpisu výplní otvorů jsou definovány dle technické specifikace konkrétního výrobce PVC profilů. Tím jsou ostatní dodavatelé okenních profilových systémů předem eliminováni z výběrového řízení. Nejdůležitější tepelně-technický parametr otvorových výplní „Uw“ v zadání není definován. Proto v rámci transparentnosti požadujeme odstoupení od těchto požadavků, případně sjednocení požadavku s platnou legislativou dle ČSN o ochraně budov.
Odpověď
Požadované parametry nejsou natolik specifické, aby je nemohlo splnit více výrobců PVC profilů. Přímo tazatel má takový profilový systém v nabídce. Celkový součinitel prostupu tepla Uw je sice určující z hlediska ČSN 73 0540-2, nicméně pro praktické posuzování nabídek problematické - dodavatel by musel Uw dokládat ke každému jednotlivému typu a velikosti okna, což se v praxi neděje. Naopak dílčí parametry Uf, Ug atd. jsou konstantní bez ohledu na rozměry oken a pro investora jednoduše kontrolovatelné. Požadavek ČSN 73 0540-2 přitom s požadovanými dílčími parametry bude splněn i pro doporučené hodnoty Uw.
Číslo žádosti (dotazu)
3.
Přesné znění žádosti (dotazu)
Použití větracích štěrbin naruší celkovou hodnotu Uw výplní. Má být pro výměnu vzduchu použito větracích štěrbin, nebo má být výměna vzduchu zabezpečena mikroventilací? V případě požadavku umístění ventilačních klapek mimo rámové a křídlové profily Vás žádáme o zaslání detailu usazení těchto větracích prvků, aby byl dodržen požadavek zadavatele a nedošlo k chybnému výkladu tohoto zadání.
Dle 74 6077 z 04/2014 je nepřípustné upravovat systémové prvky oken a dveří tak, aby nedocházelo ke zhoršení vlastností. Při použití větracích klapek i mimo okenní rám, dochází k zásahu do otvorové výplně jako celku. Větrání místností má být řešeno nuceným větráním (rekuperací), protože žádný dodavatel doplňkových příslušenství pro výměnu vzduchu bez nuceného oběhu nedokáže zaručit požadované atmosférické proudění vzduchu ve venkovním prostředí tj. tlak a rychlost větru. Proto se domníváme, že všechny navrhované řešení a výpočty jsou u těchto řešení zavádějící. Konkrétně v případě bezvětří je nemožné, aby tyto doplňky byly jakkoliv funkční bez nuceného oběhu.
Máme za to, že tento požadavek na výměnu vzduchu dle zadání zadavatele nedokáže technicky splnit ve všech ročních období požadavky dle ČSN a pouze eliminuje některé dodavatele otvorových výplní. Proto v rámci transparentnosti požadujeme odstoupení od tohoto požadavku, případně doplnění projektové dokumentace o funkční systém nuceného větrání např. rekuperace.
Odpověď
Parametry výplní otvorů uváděné ve výpisu budou dokládány pro výrobky bez osazených větracích štěrbin. Nikde není předepsáno umístění ventilačních štěrbin MIMO rámové a křídlové profily, to by znamenalo umístění štěrbin do zasklení. Koncepce větrání není předmětem dodávky oken zhotovitelem - celkové nucené větrání objetu není ani výhledově v záměru investora a proto je navrženo řešení, které má ve spojení s podtlakovým větráním WC zabránit zejména extrémním případům nárůstu relativní vlhkosti v místnostech kvůli konzervativním zvyklostem uživatelů pro ruční otevírání oken. Při některé budoucí rekonstrukci větracího systému již bude pro efektivní větrání postačující doplnění automatické regulace odsávaného vzduchu a nebudou nutné dodatečné zásahy do pláště budovy, což je pro navrženou realizaci rozhodující.

Dodatečné informace bez předchozí žádosti dodavatelů

Dodatečné informace poskytnuté zadavatelem bez předchozí žádosti dodavatele jsou uvedeny v následujícím číslovaném přehledu.

Číslo dodatečné informace
4.
Text dodatečné informace
Otázka: Při demontáži venkovních parapetů dojde k poničení venkovní fasády. Následně při zapravení může být obtížné zachovat jednotnost barvy fasády. V případě, že by se venkovní parapety nedemontovaly, tak by se nemuselo provádět lešení. Trvá zadavatel na výměně venkovních parapetů?

Odpověď: Ano, zadavatel trvá na výměně venkovních parapetů.
Číslo dodatečné informace
5.
Text dodatečné informace
Otázka: Z které strany objektu se uvažuje s použitím lešení?

Odpověď: Lešení je ve výkazu výměr uvažováno z obou stran (z ulice i ze dvora) a to vzhledem k výměně parapetů. V technické zprávě je pouze upozorněno na problém sousedního přístavku ze dvora. Dodavatel může práce provádět i bez použití lešení, a to za předpokladu splnění požadavků na bezpečnost a kvalitu práce.
Číslo dodatečné informace
6.
Text dodatečné informace
Otázka: Je nutné použití rozšiřovacích profilů, když se stejně bude provádět zednické začištění, nestačilo by pouhé dozdění?

Odpověď: Zadavatel trvá na použití rozšiřovacích profilů jak uvedeno v dokumentaci pro zadání stavby. Dozdění v tomto případě nepřipadá v úvahu, protože by ještě více snížilo kvalitu denního osvětlení v místnostech.
Číslo dodatečné informace
7.
Text dodatečné informace
Otázka: Nejsme schopni dodat větrací štěrbiny do poutce, jak je požadováno. Je možné jiné řešení (např. umístit štěrbiny do rámu křídla) nebo jako alternativu udělat spárové větrání?

Odpověď: Ano, je povoleno umístit štěrbiny i do rámu křídla dle konkrétního výrobku (u oken s nadsvětlíky do horní části spodního křídla), zejména pokud to umožní zvýšit celkovou plochu prosklení. Spárové větrání není alternativa k navržené, tudíž ne.
Číslo dodatečné informace
8.
Text dodatečné informace
Otázka: Místo několika původních dvoukřídlých oken jsou navržena okna jednokřídlá. Je to tak správně? Z čeho má být oddělující příčka u jednokřídlého okna?

Odpověď: Ano, výpis oken souhlasí. Oddělující příčka bude plastová sklonědělící.
Číslo dodatečné informace
9.
Text dodatečné informace
Otázka: Funguje el. vrátný domovního zvonku?

Odpověď: Ano, je funkční.

Vytvořil

ing. Petr Benda v.r.
Subproces: ET-010-030-060-09

Uživatelské položky

Přílohy

Zpráva

Název: Odpověď na žádost o dodatečné informace
Odesílatel: BYTOVÁ SPRÁVA MINISTERSTVA...
Doručeno: 07.10.2016 13:49:34

Verze formuláře

# Vloženo Poslední změna
1 07.10.2016 13:48 Jan Petrášek 07.10.2016 13:48 Jan Petrášek právě zobrazena

Kontextová navigace