Domů  /  Zadávací řízení  /  Zajištění likvidace invazních…  /  Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu

Výpis systémových zpráv

T01 - zobrazení formuláře

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu

Zadavatel

Úřední název zadavatele:
Státní pozemkový úřad
IČO: 01312774

Sídlo/místo podnikání:
Husinecká 1024/11a
13000  Praha

Kontaktní osoba:
: Naděžda Brudnová
: n.brudnova@spucr.cz

Organizační útvar:
KPÚ pro Karlovarský kraj
Číslo útvaru: 529100
Kontaktní adresa:
Chebská 48/73
360 06 Karlovy Vary
Česká republika - CZE

Specifikace VZ

Název VZ: Zajištění likvidace invazních rostlin na nepronajatých pozemcích ve vlastnictví České republiky s právem hospodaření pro Státní pozemkový úřad, včetně následné péče a v návaznosti na ukončené projekty v Karlovarském kraji.
Druh zadávacího řízení: VZMR: Otevřená výzva
Druh VZ: Služby
Systémové číslo: T002/16/V00038681

detail VZ

Identifikace zadavatele

Osoba oprávněná jednat jménem či za zadavatele
Kontaktní osoby za zadavatele
Naděžda Brudnová
n.brudnova@spucr.cz

Specifikace základních údajů o VZ

Název VZ
Zajištění likvidace invazních rostlin na nepronajatých pozemcích ve vlastnictví České republiky s právem hospodaření pro Státní pozemkový úřad, včetně následné péče a v návaznosti na ukončené projekty v Karlovarském kraji.
Evidence kontaktních údajů
Osoba oprávněná jednat jménem či za zadavatele
Kontaktní osoby za zadavatele
Naděžda Brudnová
n.brudnova@spucr.cz
Evidenční číslo zadavatele
Druh veřejné zakázky
Služby
Evidence, je-li VZ zadávána na základě rámcové smlouvy


Určení RS, na základě které je VZ zadávána
Evidence, co bude výsledkem zadávacího řízení


Specifikace rámcové smlouvy



6
Předmět VZ
Předmětem VZMR je:
Sjednání podmínek k zajištění údržby pozemků ve vlastnictví České republiky, s kterými je příslušný hospodařit Státní pozemkový úřad na území Karlovarského kraje dle jednotlivých požadavků zadavatele, které budou zadávány po dobu platnosti rámcové smlouvy.

Jedná se o služby:
v oblasti č. 1 - o likvidaci hmoty vybraných invazních rostlin - bolševníku velkolepého, křídlatky a netýkavky žláznaté včetně následné péče o lokality v ploše výskytu cca 48 ha na pozemcích v Karlovarském kraji, ke kterým má právo hospodařit Státní pozemkový úřad.
v oblasti č. 2 - o likvidaci bolševníku velkolepého dle aktuálních potřeb zadavatele.
Vše za podmínek uvedených v rámcové smlouvě, která je přílohou č. 4 této výzvy.
Přístup přes pozemky jiných vlastníků zjišťuje zhotovitel.
Práce budou provedeny v požadované kvalitě, a v souladu se všemi platnými zákonnými normami a závaznými vyhláškami, včetně zákona o odpadech.
Položky předmětu VZ
Mechanická likvidace bolševníku velkolepého, křídlatky a netýkavky
77314000-4 - Služby při údržbě pozemků
77314000-4 - Služby při údržbě pozemků
Mechanická likvidace:
První dvě seče budou provedeny v termínech:
• první seč a následná kontrola do 30.6.
• druhá seč a následná kontrola do 31.8.

Způsob likvidace:
První seč bude prováděna od počátku kvetení do jeho vrcholu (cca konec května – červen). Budou se sekat celé porosty bolševníku nebo jednotlivé rostliny při bodovém výskytu co nejblíže u země, tzn. nejen kvetoucí jedinci, ale i listové růžice. Není třeba sekat okolní travnaté porosty, pokud se v nich rostliny nevyskytují, při řídkém výskytu je možné jednotlivé rostliny odstranit také odkopnutím nebo vyrytím. Pozn. správné načasování je velmi důležité, v případě že se zásah provede příliš brzy (před kvetením), zůstane rostlinám dostatečné množství nashromážděných zdrojů pro další rychlou regeneraci, seče se musí opakovat vícekrát.
Pokud dodavatel nestihne vhodný termín, dojde k sekání v pozdní fázi vývoje (porosty ve fázi zelené zralosti semen a pozdější fáze vývoje), tehdy buď zhotovitel odstraní pokosené kvetoucí rostliny z lokality a zajistí, aby nedošlo k dozrání semen, nebo jim odstřihne okolíky, které rovněž odstraní z lokality - po uschnutí budou na zpevněné ploše spáleny. Likvidaci uchazeč doloží fotodokumentací. Tyto náklady na odstranění biomasy z lokality však již jdou k tíži zhotovitele, při provedení seče ve vhodnou dobu totiž není odstranění hmoty z lokality nezbytné.
Pozn. Bolševník po prvním posekání, zejména na zemědělsky obhospodařovaných pozemcích, často volí strategii, při které vyroste jen minimální listová růžice a krátký (cca 0,5 m vysoký) stvol s menším složeným okolíkem květů, který se snaží rychle vykvést a vytvořit semena, celé to nastává do cca 3 - 4 týdnů po 1. seči.
Druhá seč musí proto následovat cca 4 týdny po první, protože jen tak dojde podle zkušeností k největšímu oslabení rostlin a je zabráněno tvorbě semen na lokalitě.
Vzhledem k obrovské vitalitě rostlin bude zhotovitel 2x pokosené porosty dále kontrolovat od druhé seče až do konce měsíce září, pokud dojde k výskytu nových kvetoucích rostlin, je nutné je posekat a poslední kontrolu a případné dosečení provádět koncem září nebo října. Druhá seč proto zahrnuje jednak posečení porostu a jednak další kontroly a případné sečení dle individuální potřeby.
Uchazeč provede likvidaci bolševníku velkolepého vždy na celém pozemku. Pozemky budou řádně uklizeny, na lokalitách nesmí zůstat plodící rostliny ani pokosené okolíky se semeny.
Přílohy
Parametry
Název Operátor Hodnota
Chemická likvidace bolševníku velkolepého, křídlatky a netýkavky a následné péče
77314000-4 - Služby při údržbě pozemků
77314000-4 - Služby při údržbě pozemků
Chemická likvidace:
Mezi chemické metody řadíme plošný a bodový postřik, v citlivých lokalitách seseknutí a nátěr herbicidem. Vhodný herbicid je třeba vybírat nejen s ohledem na ekonomickou stránku, ale i na možná omezení zákony a předpisy, a to zejména v blízkosti vodních ploch a toků a v chráněných územích. Dále je třeba znát jeho možný vliv na ostatní organismy (vodní rostliny a živočichy), životní prostředí a lidské zdraví. Důležitým vodítkem je rozhodnutí o registraci, které se vydává ke každému přípravku a definuje možnosti jeho použití.
Zadavatel požaduje přednostní používání selektivních herbicidů a to všude tam, kde je to možné. Selektivní herbicidy nemají negativní účinky na klíčící trávy a jimi ošetřené pozemky rychle zarůstají travou, která konkurencí potlačuje mladé rašící rostlinky bolševníku a během 1 – 2 sezon jsou některé lokality téměř bez bolševníku, vznikají zde zapojené travní porosty. Zadavatel může po zhotoviteli v případě použití totálních herbicidů tam, kde bylo možné použít selektivní registrovaný přípravek, požadovat dosetí ošetřených ploch vhodnou travní směsí a to na náklady zhotovitele.
Přílohy
Parametry
Název Operátor Hodnota
Mechanická likvidace bolševníku velkolepého, dle aktuálních potřeb zadavatele – likvidace do 2 pracovních dnů
77314000-4 - Služby při údržbě pozemků
77314000-4 - Služby při údržbě pozemků
Likvidace bolševníku velkolepého dle aktuálních potřeb zadavatele.
Metoda likvidace: mechanická do dvou pracovních dnů od akceptace
Budou se sekat celé porosty bolševníku nebo jednotlivé rostliny při bodovém výskytu co nejblíže u země, tzn. nejen kvetoucí jedinci, ale i listové růžice. Není třeba sekat okolní travnaté porosty, pokud se v nich rostliny nevyskytují, při řídkém výskytu je možné jednotlivé rostliny odstranit také odkopnutím nebo vyrytím. Pokud objednatel nestihne zadat práce ve vhodném termínu a dojde k sekání v pozdní fázi vývoje (porosty ve fázi zelené zralosti semen a pozdější fáze vývoje), tehdy uchazeč odstraní pokosené kvetoucí rostliny z lokality a zajistí, aby nedošlo k dozrání semen, nebo jim odstřihne okolíky, které rovněž odstraní z lokality - po uschnutí budou na zpevněné ploše spáleny. Uchazeč provede likvidaci bolševníku velkolepého vždy na celém pozemku. Pozemky budou řádně uklizeny, na lokalitách nesmí zůstat plodící rostliny ani pokosené okolíky se semeny.
Přílohy
Parametry
Název Operátor Hodnota
Dělení na části


Předpokládaná hodnota VZ
1 500 000,00
koruna česká

Výběr postupu zadání VZ

VZMR: Otevřená výzva

Předpokládaná doba plnění veřejné zakázky

Předpokládaná doba plnění veřejné zakázky je od do . Doba plnění veřejné zakázky je podmíněna řádným ukončením zadávacího řízení a uzavřením smlouvy. Z těchto důvodů si zadavatel vyhrazuje právo jednostranně změnit předpokládaný termín zahájení a plnění veřejné zakázky.

Předpokládaná doba plnění veřejné zakázky je měsíců ode dne podpisu smlouvy. Doba plnění veřejné zakázky je podmíněna řádným ukončením zadávacího řízení a uzavřením smlouvy. Z těchto důvodů si zadavatel vyhrazuje právo jednostranně změnit předpokládaný termín zahájení a plnění veřejné zakázky.

Doba a místo plnění

Karlovy Vary
Karlovy Vary
Chebská
48
73
36006
Česká republika
Pozemky na území Karlovarského kraje, ke kterým je příslušný hospodařit SPÚ.

Stanovení požadavků na kvalifikaci

Výběr požadovaných kvalifikačních předpokladů
Požadavek na kvalifikaci dodavatelů





Základní kvalifikační předpoklady
čestným prohlášením
čestným prohlášením
čestným prohlášením
čestným prohlášením
čestným prohlášením
čestným prohlášením
čestným prohlášením
čestným prohlášením
čestným prohlášením
čestným prohlášením
čestným prohlášením
čestným prohlášením
Profesní kvalifikační předpoklady
prostá kopie
prostá kopie
Technické kvalifikační předpoklady
Seznam významných služeb poskytnutých uchazečem.
Technické kvalifikační předpoklady splňuje uchazeč, který: - předloží seznam významných služeb poskytnutých uchazečem v posledních 3 letech s uvedením jejich rozsahu a doby poskytnutí. Přílohou seznamu musí být: osvědčení objednatelů o řádném plnění nejvýznamnějších z těchto služeb nebo smlouva o dílo či jiný doklad o uskutečnění plnění. - Osvědčení o odborné způsobilosti pro nakládání s přípravky na ochranu rostlin dle § 86 odst. 2 zákona č. 326/2004 Sb. II stupně (osvědčení I. stupně budou v dostatečném počtu pro realizaci zakázky předložena před podpisem smlouvy) Splnění tohoto technického kvalifikačního předpokladu uchazeč prokáže předložením kopie požadovaného dokladu.
Seznam včetně osvědčení objednatelů o řádném plnění )reference)
Dodavatel splňuje technický kvalifikační předpoklad, pokud v seznamu významných služeb poskytovaných v posledních 3 letech prokáže, že realizoval min. 4 služby obdobného charakteru, jejichž předmětem byla mechanická a chemická likvidace invazních rostlin, v rozsahu každé z nich ve výši min 50.000,- Kč bez DPH.
Pravost dokladů

Dodavatel předloží doklady k prokázání kvalifikace v prosté kopii. Budou akceptovány i originály či úředně ověřené kopie dokladů.

Stanovení, bude-li zadavatel požadovat originály před uzavřením smlouvy


Předloží-li uchazeč veřejnému zadavateli výpis ze seznamu kvalifikovaných dodavatelů, který není k poslednímu dni, ke kterému má být prokázání splnění kvalifikace, starší 90 kalendářních dnů, nahrazuje tento výpis prokázání splnění základních kvalifikačních předpokladů podle § 53 odst. 1 a profesních kvalifikačních předpokladů v tom rozsahu, v jakém doklady prokazující splnění profesních kvalifikačních předpokladů pokrývají požadavky veřejného zadavatele na prokázání splnění profesních kvalifikačních předpokladů pro plnění veřejné zakázky.

Předloží-li uchazeč veřejnému zadavateli certifikát vydaný v rámci systému certifikovaných dodavatelů, který obsahuje náležitosti podle § 139 ZVZ, nahrazuje tento certifikát v rozsahu v něm uvedených údajů prokázání splnění kvalifikace za předpokladu, že údaje v certifikátu uvedené jsou platné nejméně k poslednímu dni lhůty pro prokázání splnění kvalifikace.

Zadávací lhůta

Zadávací lhůta tj. lhůta, po kterou jsou uchazeči svými nabídkami vázání, začíná běžet okamžikem skončení lhůty pro podání nabídek. Zadavatel stanovuje, že lhůta skončí dne
17.06.2016

Platební a obchodní podmínky




Návrh smlouvy (požadavky upřesněny níže) je součástí zadávací dokumentace. Uchazeč v nabídce doloží doplněný návrh smlouvy, který musí být v souladu s podmínkami veřejné zakázky, zadávací dokumentace a jím předloženou nabídkou. V návrhu smlouvy především doplní nabídkovou cenu a další údaje a podmínky, které reagují na podmínky zadávací dokumentace.
Výsledkem zadávacího řízení bude uzavření Rámcové smlouvy s jedním dodavatelem ve smyslu ustanovení § 92 odst. 1 zákona o veřejných zakázkách. Rámcová smlouva je uzavřená podle §1746 a následujících zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „NOZ“) a v souladu se Směrnicí Státního pozemkového úřadu pro zadávání veřejných zakázek (dále jen „Směrnice“)

Způsob a doba podání nabídky

30.05.2016 08:00:00
Způsob podání nabídky

Dodavatel podává nabídku elektronicky prostřednictvím e-tržiště.

Specifikace hodnotících kritérií a metody hodnocení



Jakým postupem se stanoví výsledné pořadí nabídek?



Zadavatel provede hodnocení nabídek v souladu s výzvou k podání nabídky.
Základním hodnotícím kritériem pro zadání VZMR je u jednotlivých metod nejnižší nabídková cena za 1 ha v Kč bez DPH. Budou nastavena dílčí hodnotící kritéria a jejich váhy takto: 1. hodnotící kritérium: Výše nabídkové ceny za mechanickou likvidaci bolševníku velkolepého, křídlatky a netýkavky + následná péče: Váha - 50%, dílčí cena: Kč bez DPH / 1 ha, 2. hodnotící kritérium: Výše nabídkové ceny za chemickou likvidaci bolševníku velkolepého, křídlatky a netýkavky + následná péče: Váha - 30%, dílčí cena: Kč bez DPH / 1 ha, 3. hodnotící kritérium: Výše nabídkové ceny za likvidaci bolševníku velkolepého dle aktuálních potřeb zadavatele - likvidace do 2 prac. dnů, Váhy: 20%, dílčí cena: Kč bez DPH / 1 ha. Výše DPH musí být vyčíslena zvlášť, nakonec bude uvedena celková cena včetně DPH. Cena bude zahrnovat veškeré náklady nezbytné na plnění díla. Zadavatel vypočítá pro každého uchazeče zvlášť bodovou hodnotu nabídkové ceny každého typu plnění takto: Kritérium 1. až 3. dle vzorce: nejnižší nabídková cena daného typu plnění / hodnocená nabídková cena daného typu plnění x váha. Zadavatel sečte počet dílčích bodů pro každý typ plnění a stanoví celkový počet bodů pro každého uchazeče zvlášť. Nabídka s nejvyšším celkovým počtem bodů bude zadavatelem vybrána jako nejvýhodnější. V případě více nabídek se shodným celkovým počtem bodů bude vybrána jako nejvýhodnější nabídka s nejnižší nabídkovou cenou pro typ plnění: "mechanická likvidace bolševníku, netýkavky, křídlatky + následná péče".


V případě více nabídek se stejným celkovým počtem bodů bude vybrána jako nejvhodnější nabídka s nejnižší nabídkovou cenou pro typ plnění: "mechanická likvidace bolševníku velkolepého, dle aktuálních potřeb zadavatele – likvidace do 2 pracovních dnů".


Dílčí hodnotící kritéria a subkritéria
Kriterium Nabídková cena
Nabídková cena






100,00

Absolutní omezení hodnot

Omezení hodnot pro účely hodnocení







Subkriterium Výše nabídkové ceny za 1 ha/Kč bez DPH chemické likvidace bolševníku velkolepého, křídlatky a netýkavky a následné péče
Výše nabídkové ceny za 1 ha/Kč bez DPH chemické likvidace bolševníku velkolepého, křídlatky a netýkavky a následné péče


Kč / 1 ha




30,00

Absolutní omezení hodnot

Omezení hodnot pro účely hodnocení







Subkriterium Výše nabídkové ceny za 1 ha/Kč bez DPH mechanické likvidace bolševníku velkolepého, křídlatky a netýkavky a náslédné péče
Výše nabídkové ceny za 1 ha/Kč bez DPH mechanické likvidace bolševníku velkolepého, křídlatky a netýkavky a náslédné péče


Kč / 1 ha




50,00

Absolutní omezení hodnot

Omezení hodnot pro účely hodnocení







Subkriterium Výše nabídkové ceny za 1 ha mechanickou likvidaci bolševníku velkolepého, dle aktuálních potřeb zadavatele – likvidace do 2 pracovních dnů
Výše nabídkové ceny za 1 ha mechanickou likvidaci bolševníku velkolepého, dle aktuálních potřeb zadavatele – likvidace do 2 pracovních dnů


Kč / 1 ha




20,00

Absolutní omezení hodnot

Omezení hodnot pro účely hodnocení







Specifikace e-aukce



Požadavky na zpracování a členění nabídky

Jazyk, ve kterém bude nabídka podána

český

Stanovení povinnosti podepisovat datové zprávy


Stanovení povinnosti šifrovat nabídku


Další požadavky na obsah, příp. členění nabídky

Informace technické povahy vč. kódování a šifrování, které jsou nezbytné pro komunikaci elektronickými prostředky, jsou uvedeny v Provozním řádu e-tržiště Gemin, kapitola 7. Technické a další požadavky spojené s používáním e-tržiště.

Další specifikace VZ

Prohlídka místa plnění


Otevírání nabídek
30.05.2016 08:05:00


Předložení vzorků


Vyhrazení práva na oznámení informací na profilu zadavatele




Způsob komunikace mezi zadavatelem a dodavatelem

Veškerá komunikace mezi zadavatelem a dodavatelem v průběhu zadávacího řízení probíhá elektronicky prostřednictvím e-tržiště.

Naděžda Brudnová v.r.
Subproces: ET-010-010-190

Uživatelské položky

Zpráva

Název: Výzva k podání nabídky
Odesílatel: Státní pozemkový úřad
Doručeno: 18.05.2016 17:30:03

Verze formuláře

# Vloženo Poslední změna
1 18.05.2016 14:11 Naděžda Brudnová 18.05.2016 14:42 Naděžda Brudnová právě zobrazena

Kontextová navigace