Domů  /  Zadávací řízení  /  Zajištění krizového řešení…  /  Odpověď na žádost o dodatečné informace

Výpis systémových zpráv

T03 - zobrazení formuláře

Odpověď na žádost o dodatečné informace

Zadavatel

Úřední název zadavatele:
MINISTERSTVO ZEMĚDĚLSTVÍ
IČO: 00020478

Sídlo/místo podnikání:
Těšnov 65/17
11000  Praha

Kontaktní osoba:
: Anna Ječmenová
: ANNA.JECMENOVA@MZE.CZ

Organizační útvar:
Odbor provozu informačních a komunikačních technologií
Číslo útvaru: 13310
Kontaktní adresa:
Těšnov 65
11705 Praha
Česká republika - CZE

Specifikace VZ

Název VZ: Zajištění krizového řešení náhrady současného IDM
Druh zadávacího řízení: VZMR: Otevřená výzva
Druh VZ: Služby
Systémové číslo: T002/15/V00026996

06.11.2015 13:21:00
detail VZ

Text odpovědi

Tímto poskytuje zadavatel dodavateli ve věci veřejné zakázky s názvem Zajištění krizového řešení náhrady současného IDM dodatečné informace k zadávacím podmínkám.

Dodatečné informace jsou poskytovány na základě žádosti jednoho či více dodavatelů nebo na základě rozhodnutí zadavatele.

Dodatečné informace na základě žádosti dodavatelů

Dodatečné informace poskytnuté zadavatelem na základě žádosti dodavatelů jsou uvedeny v následujícím číslovaném přehledu, přičemž jednotlivé žádosti (dotazy) jsou řazeny chronologicky tak, jak byly zadavateli doručeny.

Číslo žádosti (dotazu)
1.
Přesné znění žádosti (dotazu)
Dotaz 1:
V zadávací dokumentaci jsme nenalezli bližší označení současného systému IDM. S ohledem na adekvátní zohlednění souvisejících prací spojených např. s migrací dat a parametrizací nového řešení IDM s minimalizací negativních dopadů na stávající provoz systémů MZE prosíme o jeho upřesnění - tj. uvedení výrobce / dodavatele a označení produktu, verze, a poskytnutí alespoň základního technického popisu pro účely řádného vypracovaní nabídky uchazeče.

Dotaz 2:
Zadavatel určil v příloze č. 4 smlouvy harmonogram, který na analýzu a návrh řešení počítá se 2. týdny a na implementaci s 5. týdny. Dle našich zkušeností s implementacemi IDM jde o velmi ambiciózní až nereálný harmonogram s ohledem na nutnost vzájemné kooperace zhotovitele a objednatele a poskytování součinnosti při realizaci projektu. Z tohoto důvodu se více realisticky jeví prodloužení odpovídajících lhůt na dvojnásobek. Dále harmonogram a technická specifikace nepočítá s migrací dat, která je pro zadavatele i uchazeče časově náročná, neboť přebíraná data typicky mají desítky problémů, na jejichž řešení je potřeba se vzájemně shodnout. Na migraci doporučujeme vyhradit další 3 týdny v harmonogramu projektu.

Je pro zadavatele možné upravit harmonogram ve výše uvedeném smyslu? Může zadavatel blíže specifikovat své požadavky týkající se rozsahu migrace z existujícího systému?

Pro upřesnění dále prosíme o uvedení, proč proč má náhrada komplexního systému IDM probíhat v krizovém režimu, jak vyplývá z názvu zakázky? Jaké jsou konkrétní související hrozby a rizika vnímaná s provozem stávajícího řešení ze strany zadavatele, které by měl uchazeč při plánování a realizaci zakázky zohlednit při tvorbě nabídky?


Dotaz 3:
Zadavatel v části 5.6 technické specifikace jmenuje preferované systémy, kde mezi databázemi je uveden Oracle a MS SQL. Je možné využít i další databázový systém, je-li tento standardní součástí OS Redhat Linux, který je zadavatelem taktéž podporován?
Odpověď
Ad) Dotaz č.1
V rámci dodávky není migrace dat ze stávajícího IDM systému požadována, předpokládáme vystavení nového IDM systému dle požadavků v zadávací dokumentaci bez vazby na stávající IDM systém. Stávající IDM systém je Oracle Identity Manager 9.1.0. Technický popis požadovaného řešení je součástí zadávací dokumentace, jelikož není požadována migrace dat, informace o technickém popisu stávajícího řešení je pro vypracování nabídky uchazečů nadbytečná.
Ad)Dotaz č. 2
Migrace dat není v rámci dodávky požadována.

Harmonogram uvedený v příloze č. 4 Smlouvy je platný.

Název zakázky „Zajištění krizového řešení náhrady současného IDM“ reflektuje potřebu náhrady současného IDM řešení. Jak je v kapitole 4 Technické specifikace (příloha 3) uvedeno, současný IDM systém již není výrobcem podporován a jeho údržba je pracná a nákladná, navíc trpí velkou chybovostí, která znamená nutnost často manuálně zasahovat do jinak automatických procesů, proto je cílem současný IDM systém co v nejkratší době nahradit novým spolehlivým celistvým IDM systémem, a tím předejití případným organizačních problémům souvisejícím se selháním tohoto systému.

Ad)Dotaz č. 3
Jak je uvedeno v Technické specifikace (příloha 3) , v případě, že zadávací podmínky této Veřejné zakázky obsahují požadavky nebo odkazy na obchodní firmy, názvy nebo jména a příjmení, specifická označení zboží a služeb, které platí pro určitou osobu, popřípadě její organizační složku za příznačné, nebo patenty, ochranné známky nebo označení původu, umožňuje Zadavatel výslovně pro plnění Veřejné zakázky použití i jiných, kvalitativně a technicky obdobných řešení, která naplní Zadavatelem požadovanou funkcionalitu (byť jiným způsobem).

Vytvořil

Jana Šemorová v.r.
Subproces: ET-010-030-060-09

Uživatelské položky

Přílohy

Zpráva

Název: Odpověď na žádost o dodatečné informace
Odesílatel: MINISTERSTVO ZEMĚDĚLSTVÍ
Doručeno: 06.11.2015 13:21:49

Verze formuláře

# Vloženo Poslední změna
1 06.11.2015 13:21 Jana Šemorová 06.11.2015 13:21 Jana Šemorová právě zobrazena

Kontextová navigace