Domů  /  Zadávací řízení  /  Zajištění internetové…  /  Odpověď na žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Výpis systémových zpráv

T03 - zobrazení formuláře

Odpověď na žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Zadavatel

Úřední název zadavatele:
MINISTERSTVO ZEMĚDĚLSTVÍ
IČO: 00020478

Sídlo/místo podnikání:
Těšnov 65/17
11000  Praha

Kontaktní osoba:
: Jana Šemorová
: jana.semorova@mze.cz

Organizační útvar:
Odbor informačních a komunikačních technologií
Číslo útvaru: 11150
Kontaktní adresa:
Těšnov 65/17
110 00 Praha 1
Česká republika - CZE

Specifikace VZ

Název VZ: Zajištění internetové konektivity MZe Těšnov 2024+
Druh zadávacího řízení: VZMR: Otevřená výzva
Druh VZ: Služby
Systémové číslo: T002/24/V00059149

06.03.2024 13:14:00
detail VZ

Text odpovědi

Tímto poskytuje zadavatel dodavateli ve věci veřejné zakázky s názvem Zajištění internetové konektivity MZe Těšnov 2024+ vysvětlení zadávací dokumentace.

Vysvětlení zadávací dokumentace je poskytováno na základě žádosti jednoho či více dodavatelů nebo na základě rozhodnutí zadavatele.

Vysvětlení zadávací dokumentace na základě žádosti dodavatelů

Vysvětlení zadávací dokumentace poskytnuté zadavatelem na základě žádosti dodavatelů jsou uvedeny v následujícím číslovaném přehledu, přičemž jednotlivé žádosti (dotazy) jsou řazeny chronologicky tak, jak byly zadavateli doručeny.

Číslo žádosti (dotazu)
3.
Přesné znění žádosti (dotazu)
Dotaz č. 1:
Čl. 7.6 smlouvy: Dle § 64 odst. 8 zák. č. 127/2005 Sb., o elektronických komunikacích a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o elektronických komunikacích), v platném znění, účastník, který je koncovým uživatelem, popřípadě uživatel je oprávněn uplatnit reklamaci na vyúčtování ceny bez zbytečného odkladu, nejpozději do 2 měsíců ode dne dodání vyúčtování ceny za poskytnutou službu, jinak právo zanikne. ….. Podání reklamace nemá odkladný účinek vůči splnění povinnosti uhradit vyúčtovanou cenu, Úřad je však v odůvodněných případech oprávněn na žádost tohoto účastníka, popřípadě uživatele rozhodnout, že podání reklamace má odkladný účinek. Upraví zadavatel zadávací dokumentaci (čl. 7.6 smlouvy na plnění veřejné zakázky) do souladu s uvedeným ustanovením zákona?


Dotaz č. 2:
Čl. 10.9 smlouvy: Toto ujednání může být v rozporu s § 64 odst. 12 zák. č. 127/2005 Sb., o elektronických komunikacích a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o elektronických komunikacích), v platném znění, dle kterého „Pokud službu bylo možno využít jen částečně, anebo ji nebylo možno využít vůbec pro závadu technického nebo provozního charakteru na straně podnikatele poskytujícího službu, je tento povinen zajistit odstranění závady a přiměřeně snížit cenu nebo po dohodě s účastníkem, který je koncovým uživatelem, zajistit poskytnutí služby náhradním způsobem. Podnikatel poskytující službu elektronických komunikací není povinen nahradit jejím uživatelům škodu, která jim vznikne v důsledku přerušení služby nebo vadného poskytnutí služby“. Upraví zadavatel zadávací dokumentaci s odkazem na výše uvedené, pokud jde o uplatnění náhrady škody ve vazbě na čl. 10. 3 návrhu smlouvy?

Odpověď
Odpověď zadavatele k otázce č. 1:
V případě, je-li postup při vadě vyúčtování (faktur) za Služby dle smlouvy na realizaci VZ upraven speciálním kogentním právním předpisem odchylně od smlouvy, platí tento postup stanovený kogentním předpisem.

Odpověď zadavatele k otázce č. 2:
V případě, že výše náhrady škody způsobené Poskytovatelem při plnění dle Smlouvy je speciálním kogentním právním předpisem limitována, rozumí se náhradou škody v plné výši dle odst. 10.9 smlouvy na realizaci VZ škoda v plné výši daná její limitací dle tohoto speciálního právního předpisu. Zadavatel proto nebude zadávací dokumentaci, pokud jde o uplatnění náhrady škody, měnit.

Vytvořil

Jana Šemorová v.r.
Subproces: ET-010-030-060-09

Uživatelské položky

Přílohy

Zpráva

Název: Odpověď na žádost o vysvětlení zadávací dokumentace
Odesílatel: MINISTERSTVO ZEMĚDĚLSTVÍ
Doručeno: 06.03.2024 13:15:34

Verze formuláře

# Vloženo Poslední změna
1 06.03.2024 13:15 Jana Šemorová 06.03.2024 13:15 Jana Šemorová právě zobrazena

Kontextová navigace