Domů  /  Zadávací řízení  /  Multifunkční tiskové služby  /  Odpověď na žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Výpis systémových zpráv

T03 - zobrazení formuláře

Odpověď na žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Zadavatel

Úřední název zadavatele:
MINISTERSTVO ZEMĚDĚLSTVÍ
IČO: 00020478

Sídlo/místo podnikání:
Těšnov 65/17
11000  Praha

Kontaktní osoba:
: Jana Šemorová
: jana.semorova@mze.cz

Organizační útvar:
Odbor informačních a komunikačních technologií
Číslo útvaru: 11150
Kontaktní adresa:
Těšnov 65/17
110 00 Praha 1
Česká republika - CZE

Specifikace VZ

Název VZ: Multifunkční tiskové služby
Druh zadávacího řízení: Průzkum trhu
Druh VZ:
Systémové číslo: T002/18/P00056320

28.08.2018 11:24:00
detail VZ

Text odpovědi

Tímto poskytuje zadavatel dodavateli ve věci veřejné zakázky s názvem Multifunkční tiskové služby vysvětlení zadávací dokumentace.

Vysvětlení zadávací dokumentace je poskytováno na základě žádosti jednoho či více dodavatelů nebo na základě rozhodnutí zadavatele.

Vysvětlení zadávací dokumentace na základě žádosti dodavatelů

Vysvětlení zadávací dokumentace poskytnuté zadavatelem na základě žádosti dodavatelů jsou uvedeny v následujícím číslovaném přehledu, přičemž jednotlivé žádosti (dotazy) jsou řazeny chronologicky tak, jak byly zadavateli doručeny.

Číslo žádosti (dotazu)
2.
Přesné znění žádosti (dotazu)
Vážení zadavatelé,

dovolujeme si Vás požádat o vysvětlení dotazů, které uvádíme níže, k zadávacímu řízení pod systémovým číslem T002/18/P00056320:

1. Je cílem Průzkumu trhu užší výběr dodavatelů nebo rozhodnutí o zahájení Výběrového řízení?
2. V popisu je uvedeno, že „…nabídnutá zůstatková odkupní cena je součástí hodnotících kritérií“. Domníváme se, že cílem Průzkumu trhu nemá být hodnocení předložených nabídek. Pokud se mýlíme, prosíme o bližší instrukce.
3. V Požadavku na obsah informací poskytnutých dodavatelem zmiňujete, že dodavatel požaduje informaci o ceně předmětu: máte na mysli celkovou hodnotu pronájmu za 4 roky včetně servisních služeb nebo bez nich? V případě, že požadujete vyčíslení servisních služeb, prosíme Vás o informaci o průměrném měsíčním tisku na zařízení, případně celkový počet vytištěných stran a poměr barevných a černobílých stran nebo jejich poměr.
4. V Popisu požadujete „možnost předčasného ukončení smlouvy ze strany zadavatele“0. Vyžadujete návrh smlouvy, kde budou přesně specifikovány podmínky nebo je dostačující prohlášení, že dodavatel předčasné ukončení umožní? Lze uvést případné kondice předčasného ukončení, jako např. odstupné, odložená doba možnosti podání výpovědi ze strany zadavatele apod.?
5. Příloha č. 1 Technická specifikace je nazvána „ZÁMĚR VEŘEJNÉ ZAKÁZKY“. Máte na mysli Poskytnutí informací v rámci průzkumu trhu a slova „veřejná zakázka“ se dostaly to textu omylem?
6. V Technické specifikaci zmiňujete požadavek na kompatibilitu s používanými čipovými kartami. Není však zmíněn požadavek na externí terminály pro provozování SafeQ. Nevíme, zda je v současnosti provozujete, nebo jsou integrovány do stávajících zařízení a zda mají být zahrnuty do kalkulace Průzkumu. Prosíme o bližší instrukce.
7. Vyžadujete Pojištění o odpovědnosti za škodu. Jakou formou chcete prokázat, že jsme držiteli tohoto pojištění? Dle našeho názoru tuto kondici lze požadovat až v kontraktační fázi ve smlouvě na plnění a ne ve fázi zadávacího řízení.
8. Tabulku technických specifikací můžeme editovat, upravit a uvést přesné údaje o nabízeném zařízení nebo je tabulka pouze orientační a nemusíme ji do Průzkumu přikládat?
9. V Technické specifikaci zmiňujete SW pro centrální správu, můžete uvést verzi tohoto sw a do kdy jsou stávající licence platné? V případě, že expirovaly/budou expirovat, mají být zkalkulovány do Průzkumu?
10. Máte k dispozici doporučený, případně minimální seznam požadovaných dokumentů nebo je zcela na rozhodnutí dodavatele jaké dokumenty dodá?

Velice předem děkujeme za vysvětlení zadávací dokumentace a jsme s pozdravem

RICOH Czech Republic s.r.o.
Odpověď
Dobrý den,

ad 1) Ani jedno. VŘ se bude konat s jistotou a jako otevřené. Cílem průzkumu je zjistit, zda je možné dostat to, co specifikujeme a za jakou cenu.

ad2) Ne, jde o text zkopírovaný z našich interních podkladů. Cílem průzkumu je zjistit informace, mimo jiné i to, jestli je někdo ochoten stroje po 4 letech odprodat a za kolik

ad3) Cena za pronájem jednoho stroje po dobu 48 měsíců + cena vytištění 288.000 stran A4 černobíle + cena vytištění 96.000 stran A4 barevně

ad4)Stačí, že dodavatel na předčasné ukončení přistoupí, že je tato možnost pro něj přijatelná. Konkrétně se pak jedná o tříměsíční výpovědní lhůtu na libovolný počet strojů.

ad5)ano, jde o kopii přílohy „Technická specifikace“ z interního dokumentu „Záměr veřejné zakázky“.

ad6)
Terminály budou součástí dodávky a musí být schopné načítat zaměstnanecké čipové karty MZe. Nyní provozujeme SafeQ ve verzi 5,5 s cca 50 multifunkcemi s terminály. Poptávané stroje budou k těmto přidány s tím, že součástí dodávky bude také licence pro SafeQ. Lze zpracovat i položkově, např. cena tiskárny xxx, cena terminálů yyy, cena licence zzz

ad7)Uchazeč předloží pojistnou smlouvu. Není to podmínka výběrového řízení, ale ve smlouvě pak bude klauzule, že dodavatele toto pojištění má a na výzvu předloží doklad. Považovali jsme za důležité na toto upozornit předem.

ad8)S tabulkou si můžete dělat, co se vám zlíbí. Pro nás je podstatné, jestli vámi nabízený stroj splní minimální požadavky uvedená v původní tabulce.

ad9)SafeQ verze 5,5 a stávající licence expirovaly. Upgrade na vyšší verzi se během doby pronájmu nebude provádět. K novým strojům budou dodány nové licence, ty by měly být součástí kalkulace.

ad10)Je to zcela na rozhodnutí dodavatele.

S pozdravem

Jana Šemorová

Vytvořil

Jana Šemorová v.r.
Subproces: ET-010-030-060-09

Uživatelské položky

Přílohy

Zpráva

Název: Odpověď na žádost o vysvětlení zadávací dokumentace
Odesílatel: MINISTERSTVO ZEMĚDĚLSTVÍ
Doručeno: 28.08.2018 11:24:52

Verze formuláře

# Vloženo Poslední změna
1 28.08.2018 11:24 Jana Šemorová 28.08.2018 11:24 Jana Šemorová právě zobrazena

Kontextová navigace