Domů  /  Zadávací řízení  /  Projekt expozice Zemědělství…

Výpis systémových zpráv

Projekt expozice Zemědělství pro pobočku Praha NZM

Systémové číslo: T002/16/V00041979
Zadavatel: Národní zemědělské muzeum,...

Specifikace základních údajů o VZ

Základní informace

Druh plnění Služby
Jedná se o službu uvedenou v příloze č.1 k ZVZ v kategorii 5, jejíž klasifikace podle přímo použitelného předpisu ES odpovídá referenčním číslům 7524, 7525 a 7526, a v kategorii 8 či uvedenou v příloze č.2 k ZVZ Ne

Předmět zakázky

Stručný popis Popis zakázky:
Plnění této veřejné zakázky směřuje k vytvoření komplexního návrhu expozice Zemědělství (dále Expozice) pro pobočku Národního zemědělského muzea s.p.o. v Praze, přičemž základním smyslem této expozice by měla být snaha představit historii, současnost a trendy v této oblasti. Zemědělství by mělo být představeno veřejnosti jako klíčový socioekonomický fenomén zásadním způsobem utvářející po tisíciletí naši civilizaci.
Zadavatel tak chce tímto způsobem především zdůraznit klíčovou roli zemědělství na zajištění výživy obyvatelstva a utváření kulturní krajiny v minulosti i současnosti. V neposlední řadě proto bude poukázáno na klíčové události i významné osobnosti, včetně vědců. Důležité je ukazovat tuto oblast v potřebných souvislostech a s důrazem na komplexní a dynamické pojetí.
Expozice musí odrážet logickou osu: tradice (historie) – současnost – budoucnost, která umožní naplnit roli muzea využívající tradici jako impuls pro budoucnost.

Předmětem této veřejné zakázky je prováděcí projekt Expozice, který zahrnuje i vypracování dokumentace pro provedení stavebních prací souvisejících s Expozicí dle pokynů zadavatele včetně zpracování podrobného strukturovaného rozpočtu expozice dle prováděcí dokumentace.

Kontaktní osoba ve věcech zadávacího řízení : Ing. Roman Kuruc
tel: +420220308392
Kontaktní osoba ve věcech stavebně-technických: Ing. arch Jana Valešová
tel: +420220308393
Kontaktní osoba ve věcech odborných: Mgr. Antonín Šimčík
Tel: +420220308376

Bližší specifikace záměru vytvářené Expozice jsou rozpracované v příloze č. 1 této výzvy a zadávací dokumentace – v Libretu. Osnova Libreta je závazná, lze ji po dohodě se zadavatelem rozpracovat. Přílohou č. 2 je Interpretační plán expozic, který má pouze doporučující charakter!

Další podmínky nezbytné pro zpracování projektové dokumentace:
- při tvorbě expozice musí být využity autentické sbírkové předměty NZM(případně zápůjčky), přičemž je nezbytné respektovat platnou legislativu při umísťování těchto předmětů (jejich ochrana a stálost prostředí).
- Veškeré materiály použité při stavebních úpravách výstavního sálu a tvorbě expozice budou odsouhlaseny zadavatelem. Přičemž navrhované materiály nesmí emitovat VOC (nízkomolekulární organické sloučeniny – především kyselinu octovou, kyselinu mravenčí, formaldehyd, acetylaldehyd apod.) Kompozitní dřevo (OSB, MDF desky apod.) je možné použít jen v případě, že vnější povrch bude neprodyšně pokryt kovem. K nevhodným materiálům jsou řazeny například i některé typy dřeva (např. dubové) nebo plastů (PVC, PVAC apod.). Skleněné vitríny musí být vyrobeny z lepeného skla (případně jiného bezpečnostního) s vysokou průhledností, zdroj umělého osvětlení vitrín nesmí emitovat UV a IR záření a musí mít nízkou spotřebu elektrické energie (např. LED). Konstrukce skleněných vitrín musí umožňovat snadný přístup pro údržbu a musí vykazovat prachotěsnost a klimastabilnost (lepená konstrukce, otevírací díl musí být utěsněn po celém jeho obvodu, systém pro pasivní úpravu mikroklimatu musí být snadno přístupný i bez potřeby otevřít vitrínu).

- Expozice bude navržena tak, aby byla odolné z hlediska běžného používání ze strany návštěvníků a také z hlediska případného vandalismu (životnost expozice se předpokládá cca 10 let, návštěvnost expozice 200 000 návštěvníků/rok) a tak aby provoz expozice byl pokud možno bezobslužný, s nízkými provozními náklady.

- Expozice by měla být úsporná a dodavatel by měl usilovat o minimalizaci využití potenciálních zdrojů balastního tepla (zdroje tepelného záření pokud možno umístit mimo výstavní sál)
- Zpracovatel projektové dokumentace se zavazuje, že navržené provedení a kvalita plnění bude odpovídat obecně závazným právním předpisům, platným technickým normám a bude prosté jakýchkoli vad. Zpracovatel se dále zavazuje, že k poskytnutí plnění budou použity bezpečné a vyzkoušené technologie, plnění bude poskytnuto s vynaložením odborné péče v profesionální kvalitě a bude odpovídat všeobecně uznávanému standardu.

Plán prostor pro expozici a předsálí je přílohou č. 3 této zadávací dokumentace (ve formátu pdf.).

Dodavatel je oprávněn pro plnění této veřejné zakázky použít subdodavatele.
• Pokud dodavatel tuto možnost nebude chtít využít, přiloží do nabídky čestné prohlášení o tom, že zakázku bude realizovat bez využití subdodavatele.
• Pokud bude chtít dodavatel tuto možnost využít, uvede v nabídce identifikační údaje subdodavatele a popis částí veřejné zakázky, které má v úmyslu subdodavateli zadat.

Nabídková cena bude jednoznačně součástí předložené nabídky, přičemž musí být uspořádána ve struktuře dané strukturovaným rozpočtem této zadávací dokumentace. Strukturovaný rozpočet musí být vyplněn ve všech položkách a žádná z položek nesmí být nula. Strukturovaný rozpočet musí být v rámci jednotlivých expozic vyplněn v souladu s předloženým návrhem smlouvy, pokud tomu tak nebude, uchazeč nesplní podmínky zadání, jeho nabídka bude vyřazena a uchazeč vyloučen.
Pokud bude celková nabídková cena nebo některá její část znít na částku mimořádně nízkou, je zadavatel oprávněn si na uchazeči vyžádat podrobné zdůvodnění dosažení této mimořádně nízké částky založené na objektivních skutečnostech.
Dodavatel garantuje nabídkovou cenu jako maximální a nepřekročitelnou. Nabídková cena nesmí přesáhnout předpokládanou hodnotu veřejné zakázky t. j.: 700 000,-Kč bez DPH. Cena může být po předložení nabídky měněna pouze v případě změny sazby DPH. Zálohy ze strany zadavatele nebudou dodavateli poskytovány.
Do nabídkové ceny musí být zahrnuty veškeré náklady uchazeče nezbytné k řádné, úplné a bezvadné realizaci plnění veřejné zakázky, a to včetně např. poplatků, vedlejších nákladů, zisku, předpokládaných rizik, apod.

Položky předmětu VZ Zobrazit seznam
Dělení na části Ne

Předpokládaná hodnota

Předpokládaná hodnota 700 000,00 bez DPH
Určit předpokládanou hodnotu ke každé položce zvlášť Ne
Měna koruna česká
Nezveřejňovat předpokládanou hodnotu Ne

Výběr postupu zadání

Postup zadání VZMR: Uzavřená výzva

metodická nápověda

Kontextová navigace