Domů  /  Zadávací řízení  /  Preventivní hodnocení…

Výpis systémových zpráv

Preventivní hodnocení krajinného rázu CHKO

Systémové číslo: T002/16/V00040019
Zadavatel: Agentura ochrany přírody a...
Části: Část 1... , Část 1... , Část 3

Akce se zakázkou

Specifikace základních údajů o VZ

Základní informace

Druh plnění Služby
Jedná se o službu uvedenou v příloze č.1 k ZVZ v kategorii 5, jejíž klasifikace podle přímo použitelného předpisu ES odpovídá referenčním číslům 7524, 7525 a 7526, a v kategorii 8 či uvedenou v příloze č.2 k ZVZ Ne
Kontaktní osoby Zobrazit seznam
VZ zadávaná na základě rámcové smlouvy Ne
Výsledkem zadávacího řízení bude Uzavření jednorázové smlouvy

Předmět zakázky

Stručný popis Dílčí část a) „Preventivní hodnocení krajinného rázu CHKO Beskydy“
Dílčí část b) „Preventivní hodnocení krajinného rázu CHKO Bílé Karpaty“
Dílčí část c) „Doplnění preventivního hodnocení krajinného rázu CHKO Brdy – vliv výškových staveb na krajinný ráz v CHKO Brdy“


1. Předmět zakázky

Dílčí část a)
Předmětem díla je hodnocení krajinného rázu CHKO Beskydy, rozčlenění území na oblasti a místa krajinného rázu a zejména pak kategorizace sídel podle zachovalosti urbanistické a architektonické struktury s určením limitů a regulativů dalšího rozvoje obcí z pohledu ochrany přírody a krajiny, resp. zachování krajinného rázu oblasti. Studie bude zahrnovat konkrétní návrhy na ochranu krajinného rázu ve formě limitů a regulativů území s návazností na územně plánovací dokumentaci. Preventivní hodnocení krajinného rázu si klade za cíl napomoci k účinné regulaci výstavby s ohledem na stávající hodnoty krajinného rázu CHKO Beskydy jak ve fázi územního plánování, tak u konkrétních stavebních záměrů.

Termín dokončení: 24. 10. 2016
Výstupem bude studie v tištěné formě v počtu 2 ks a na CD v počtu 3 ks
Lokalizace: území CHKO Beskydy
Podrobnější specifikace díla je uvedena v příloze smlouvy o dílo.

Dílčí část b)
Předmětem díla je hodnocení krajinného rázu CHKO Bílé Karpaty, rozčlenění území na oblasti a místa krajinného rázu a zejména pak kategorizace sídel podle zachovalosti urbanistické a architektonické struktury s určením limitů a regulativů dalšího rozvoje obcí z pohledu ochrany přírody a krajiny, resp. zachování krajinného rázu oblasti. Studie bude zahrnovat konkrétní návrhy na ochranu krajinného rázu ve formě limitů a regulativů území s návazností na územně plánovací dokumentaci. Preventivní hodnocení krajinného rázu si klade za cíl napomoci k účinné regulaci výstavby s ohledem na stávající hodnoty krajinného rázu CHKO Bílé Karpaty jak ve fázi územního plánování, tak u konkrétních stavebních záměrů.

Termín dokončení: 24. 10. 2016
Výstupem bude studie v tištěné formě v počtu 2 ks a na CD v počtu 3 ks
Lokalizace: území CHKO Bílé Karpaty
Podrobnější specifikace díla je uvedena v příloze smlouvy o dílo.



Dílčí část c)
Předmětem studie je analýza vlivu jednotlivých typů výškových staveb (stožáry, telekomunikační věže, vedení elektrického proudu, rozhledny, větrné elektrárny) na krajinný ráz a posouzení možnosti umístění těchto staveb v návaznosti na zpracovanou studii „Připravovaná CHKO Brdy – preventivní hodnocení krajinného rázu území“. Aktualizace studie bude obsahovat rovněž fotografickou dokumentaci zkoumaného území, analýzu viditelnosti, vizualizace potenciálních staveb na vrcholech v místech s největším vlivem na krajinný ráz a posouzení vlivu jednotlivých typů staveb na krajinný ráz. Součástí studie bude i závěrečná zpráva s vyhodnocením získaných dat a návrh opatření k ochraně estetických a přírodních hodnot krajinného rázu a harmonického měřítka v krajině. Součástí studie budou přehledné mapy s jednotlivými výstupy sledovaných lokalit.

Termín dokončení: 24. 10. 2016
Výstupem bude studie v tištěné formě v počtu 2 ks a na CD v počtu 3 ks
Lokalizace: území CHKO Brdy
Podrobnější specifikace díla je uvedena v příloze smlouvy o dílo.
Položky předmětu VZ Zobrazit seznam
Dělení na části Ano
Části Zobrazit seznam

Předpokládaná hodnota

Předpokládaná hodnota 702 479,00 bez DPH
Určit předpokládanou hodnotu ke každé položce zvlášť Ne
Měna koruna česká
Nezveřejňovat předpokládanou hodnotu Ne

Výběr postupu zadání

Postup zadání VZMR: Otevřená výzva

metodická nápověda

Kontextová navigace