Domů  /  Zadávací řízení  /  Měřící zařízení POCSAG…

Výpis systémových zpráv

Měřící zařízení POCSAG Stacionární

Systémové číslo: T002/16/V00038627
Zadavatel: Česká republika -...
Evidenční čísla zadavatele: 16053/2016

Akce se zakázkou

Specifikace základních údajů o VZ

Základní informace

Druh plnění Dodávky (zboží)
Kontaktní osoby Zobrazit seznam
VZ zadávaná na základě rámcové smlouvy Ne
Výsledkem zadávacího řízení bude Uzavření jednorázové smlouvy

Předmět zakázky

Stručný popis Monitor SSRN
dlouhodobé servisní sledování rádiových sítí infrastruktury

Servisní Monitor SSRN je souhrn programových a technických prostředků, které slouží k dlouhodobému sledování infrastruktury SSRN pro účely kontroly funkce vysílačů i rádiové sítě jako celku. Monitor SSRN zaznamenává veškerý rádiový provoz (datagramy) na databázovém serveru, který je následně zpřístupňuje klientům. Vzhledem ke komplexnosti řešení sledování rádiové sítě je Monitor SSRN rozdělen do třívrstvé architektury, která se skládá z těchto komponent:
1. SCANNER – je připojen k vybranému vysílači DAU infrastruktury SSRN a slouží pro sběr dat z území rádiového dosahu DAU. Přijaté datagramy jednak lokálně ukládá (datalogger) a také ihned odesílá na server. Scannerů může být zapojeno několik, tak aby jejich stacionární stanoviště pokud možno pokryly celé území ČR, respektive co nejvíce vysílačů infrastruktury SSRN.
2. SERVER – je centrálním úložištěm dat nasnímaných scannery. Tyto data ukládá do databázového serveru a zpřístupňuje klientům prostřednictvím webových stránek. Umožňuje bezprostřední (on-line) sledování rádiového provozu i načítání dat z historie pro pozdější analýzu datagramů.
3. KLIENT – je koncovým pracovištěm, které zobrazuje data uložená na serveru. Protože je použita technologie webových stránek, je klient tvořen pouze webovým prohlížečem, žádná proprietální klientská aplikace není vyžadována. Z těchto důvodů může být klientem také tablet nebo patřičně vybavený mobilní telefon.
Jednotlivé komponenty monitoru SSRN a jejich hlavní funkce a vzájemné vazby jsou přehledně zobrazeny v připojeném blokovém schématu.
SCANNER monitoru SSRN
Specifikace:
Scanner je stacionární servisní zařízení, které je koncipováno jako doplněk vysílače DAU, nemá vlastní rádiový přijímač, ale používá informace poskytnuté vysílačem DAU. Tato koncepce sice neumožňuje měřit úroveň přijatého signálu protože scanner neobsahuje přijímač s kalibrovaným měřením úrovně, ale tím pádem také není nutné budovat samostatnou anténu a provoz zařízení je výrazně levnější o pronájem anténního bodu. Pro účely monitoringu je navíc informace o úrovni víceméně irelevantní, protože jde především o sledování průběhu datagramu tokenem.
Scanner se k vysílači DAU připojuje pomocí sériového rozhranní RS232. V DAU je využit druhý COM – UART1, pro tento účel je nutné vybavit TCI desku speciálně upraveným firmware. Tato koncepce umožňuje využít libovolný vysílač DAU jako scanner pro monitorování provozu SSRN. Scannerů může být zapojeno k jednomu serveru tolik, kolik je potřeba pro sledování sítě SSRN. Limitem je pouze prostupnost sítě a výkon serveru.
Scanner musí mít přístup na server monitoru SSRN. Pro toto připojení se používá ethernet výstup RJ45 scanneru. Propojení na server je specifické podle konkrétního umístění vysílače DAU a je nutné je řešit podle dostupnosti síťových služeb na konkrétním pracovišti.
Scanner je vybaven lokální pamětí do které ukládá přijaté datagramy, takže v případě, že je spojení se serverem nedostupné, nedojde ke ztrátě dat. Jakmile dojde k obnovení spojení se serverem, jsou uložená data automaticky dohrána na server.
Technické parametry:
napájecí napětí: 230 V / 12 V
kapacita dataloggeru: min. 432000 záznamů
doba neřetržitého provozu: min. 3 měsíce bez ztráty naměřených dat
režimy provozu: ONLINE (server), OFFLINE (datalogger)
rozhranní: RJ45 ethernet LAN pro připojení k serveru
RS232 pro interní připojení procesorové desky DAU
Položky předmětu VZ Zobrazit seznam

Výběr postupu zadání

Postup zadání VZMR: Otevřená výzva

metodická nápověda

Kontextová navigace