Domů  /  Zadávací řízení  /  Obnova hnízdiště na ptačím…

Výpis systémových zpráv

Obnova hnízdiště na ptačím ostrově

Systémové číslo: T002/14/V00015581
Zadavatel: Agentura ochrany přírody a...

Akce se zakázkou

Specifikace základních údajů o VZ

Základní informace

Druh plnění Služby
Jedná se o službu uvedenou v příloze č.1 k ZVZ v kategorii 5, jejíž klasifikace podle přímo použitelného předpisu ES odpovídá referenčním číslům 7524, 7525 a 7526, a v kategorii 8 či uvedenou v příloze č.2 k ZVZ Ne

Předmět zakázky

Stručný popis Požadovaná akce je situovaná do území NPR Bohdanečský rybník. Práce lze rozčlenit do dvou dílčích částí. Za prvé bude upraven stávající ostrov ležící v zátopě rybníka cca 100 m východně od špice Polákova poloostrova. Cílem prací je zlepšení podmínek pro hnízdění na vodu vázaných ptáků, především racků a rybáků. Z ostrova bude sejmuta vrchní vrstva půdy s oddenky rostlin, především s oddenky rákosu obecného. Tato zemina bude uložena mimo území NPR. Následně bude povrch koruny ostrova navýšen na kótu 219.65 m. n.m. (= nejnižší kóta povrchu ostrova po slehnutí zeminy). Povrch ostrova bude urovnán. Koruna ostrova bude minimálně rozměrů 10 x 68 m, břehy budou vysvahovány do sklonu cca 1:4. Tvar ostrova bude téměř obdélníkový se zaoblenými rohy. Orientace delší strany (osy) ostrova bude Z - V. Na urovnaný povrch bude roztažena podložní fólie (nejlépe černobílá silážní plachta) tak, aby jí byla zakryta celá koruna ostrova včetně přesahu cca 2 m břehu na všechny strany do zátopy rybníka. Na plachtu bude rozprostřena vrstva štěrkopísku o celkové mocnosti 20 cm. Základ vrstvy štěrkopísku bude tvořit hrubá vrstva tvořená frakcí 16 - 32 mm. Po místně, nejméně na 1/2 plochy koruny ostrova bude horní vrstva štěrkopískové vrstvy tvořená frakcí 4 - 8 mm, která je pro hnízdění racků, rybáků, bahňáků a dalších druhů ptáků nejpříznivější. Podložní plachta má zamezit prorůstání bylin, především rákosu obecného vrstvou štěrkopísku. Na koruně ostrova bude vytvořeno 12 úkrytů pro mladé racky. Každý úkryt bude sestaven ze tří polen o délce 2 m a průměru nejméně 20 cm. Úkryty budou po ostrově rozmístěny pravidelně ve vzdálenosti cca 5 m navzájem od sebe.
Za druhé budou obnoveny luční společensta na louce u Dolanské zátoky v Národní přírodní rezervaci Bohdanečský rybník. Práce budou provedeny na pozemkové parcele číslo 1776/1 v katastrálním území Lázně Bohdaneč. Jedná se o obnovu plochy směřující ke vzniku podmáčených lučních společenstev po vyřezaných olších a vrbách. Celková obnovovaná plocha je 0,5 ha. Obnova bude spočívat ve vytrhání pařezů v množství 280 kusů, kdy jeden pařez včetně kořenových náběhů a silnějších kořenů odpovídá množství 0,5 m3. Tyto pařezy budou odvezeny a uloženy mimo jmenovanou NPR. Část cesty z okraje obnovované plochy na hranici NPR v rozsahu 210 bm bude po dobu prací pro vysokou hladinu spodní vody řešena jako panelová. (Cesta bude předem vytyčena). Po vytrhání pařezů bude pozemek urovnán tak, aby ho bylo možno udržovat ručním kosením.
Položky předmětu VZ Zobrazit seznam

Předpokládaná hodnota

Předpokládaná hodnota 194 215,00 bez DPH
Určit předpokládanou hodnotu ke každé položce zvlášť Ne
Měna koruna česká
Nezveřejňovat předpokládanou hodnotu Ne

Výběr postupu zadání

Postup zadání VZMR: Uzavřená výzva

metodická nápověda

Kontextová navigace