Domů  /  Zadávací řízení  /  Vyhotovení plánu péče o NPR…

Výpis systémových zpráv

Vyhotovení plánu péče o NPR Adršpašsko-teplické skály, NPR Broumovské stěny a NPP Polické stěny

Systémové číslo: T002/14/V00013024
Zadavatel: Agentura ochrany přírody a...
Části: část a)... , část b)... , část c)...

Specifikace základních údajů o VZ

Základní informace

Druh plnění Služby
Jedná se o službu uvedenou v příloze č.1 k ZVZ v kategorii 5, jejíž klasifikace podle přímo použitelného předpisu ES odpovídá referenčním číslům 7524, 7525 a 7526, a v kategorii 8 či uvedenou v příloze č.2 k ZVZ Ne
Kontaktní osoby Zobrazit seznam
VZ zadávaná na základě rámcové smlouvy Ne
Výsledkem zadávacího řízení bude Uzavření jednorázové smlouvy

Předmět zakázky

Stručný popis Zakázka je rozdělena na tři části.

Část a)
Vyhotovení plánu péče o národní přírodní rezervaci Adršpašsko-teplické skály

Předmětem zakázky je vypracování plánu péče o národní přírodní rezervaci Adršpašsko-teplické skály o výměře 1713 ha vyhlášenou vyhláškou 95/2007 Sb. Plán péče bude vypracován na období let 2016 – 2025 v souladu s vyhláškou č. 64/2011 Sb. a platnou Osnovou plánů péče o maloplošná zvláště chráněná území a jejich ochranná pásma. Grafické přílohy plánů péče budou vypracovány podle platného kartografického manuálu Agentury ochrany přírody a krajiny České republiky (KARTOGRAFICKÝ MANUÁL, Sekce vnitřních služeb a informatiky AOPK ČR, říjen 2012). Osnova a Kartografický manuál jsou součástí zadávací dokumentace.

Část b)
Vyhotovení plánu péče o národní přírodní rezervaci Broumovské stěny

Předmětem zakázky je vypracování plánu péče o národní přírodní rezervaci Broumovské stěny o výměře 558 ha vyhlášenou vyhláškou 258/2009 Sb., v platném znění. Plán péče bude vypracován na období let 2016 – 2025 v souladu s vyhláškou č. 64/2011 Sb. a platnou Osnovou plánů péče o maloplošná zvláště chráněná území a jejich ochranná pásma. Grafické přílohy plánů péče budou vypracovány podle platného kartografického manuálu Agentury ochrany přírody a krajiny České republiky (KARTOGRAFICKÝ MANUÁL, Sekce vnitřních služeb a informatiky AOPK ČR, říjen 2012). Osnova a Kartografický manuál jsou součástí zadávací dokumentace.

Část c)
Vyhotovení plánu péče o národní přírodní památku Polické stěny

Předmětem zakázky je vypracování plánu péče o národní přírodní památku Polické stěny o výměře 686 ha vyhlášenou vyhláškou 260/2009 Sb., v platném znění. Plán péče bude vypracován na období let 2016 – 2025 v souladu s vyhláškou č. 64/2011 Sb. a platnou Osnovou plánů péče o maloplošná zvláště chráněná území a jejich ochranná pásma. Grafické přílohy plánů péče budou vypracovány podle platného kartografického manuálu Agentury ochrany přírody a krajiny České republiky (KARTOGRAFICKÝ MANUÁL, Sekce vnitřních služeb a informatiky AOPK ČR, říjen 2012). Osnova a Kartografický manuál jsou součástí zadávací dokumentace.



Pro všechny části zakázky platí:

Objednatel poskytne zhotoviteli do 15 dnů od uzavření smlouvy tyto podklady: hranice předmětného chráněného území ve formátu.shp, data platných lesních hospodářských plánů pro dotčené maloplošné zvláště chráněné území (dále jen MZCHÚ), aktuální plán péče předmětného MZCHÚ, výsledky dosavadních výzkumů a průzkumů, které má objednatel k dispozici v rezervační knize. Plán péče bude zpracován na základě těchto podkladů a pokynů objednatele a na základě vlastního terénního šetření zhotovitele. Cíle nového plánu péče budou vycházet z cílů a zásad současně platného plánu péče.
Dílčí plochy lesních ekosystémů budou pro návrh managementu ztotožněny se stávajícími jednotkami prostorového rozdělení lesa dle platných lesních hospodářských plánů do podrobnosti porostních skupin. Došlo-li na některých stávajících dílčích plochách k změně stavu chráněného území, např. obnovou v mýtně zralých porostních skupinách, tyto plochy budou vyčleněny jako nové samostatné dílčí plochy (podskupiny). Bude-li v dílčích plochách navržen těžební zásah, bude specifikován buďto objemem m3 dřeva bez kůry nebo procentickým podílem ze současné zásoby dřeva. Bude-li v dílčích plochách navržen výchovný zásah, bude podrobně specifikován ve vztahu k druhům dřevin. Bude-li v dílčích plochách navržena umělá obnova, bude vycházet z obecných cílů plánu péče a z konkrétních podmínek stanoviště a ze stavu přirozené obnovy a bude podrobně specifikována druhem dřevin a jeho podílem na umělé obnově.

Plán péče bude proto obsahovat mimo jiné tyto přílohy:
• mapa orientační, parcelní, typologická, mapa stupňů přirozenosti lesních ekosystémů,
• rozbor současného stavu lesních porostů (tabulky), rámcové způsoby řízení lesa v MZCHÚ podle vymezeného hospodářského souboru, podrobný plán opatření na lesních pozemcích v MZCHÚ podle porostních skupin včetně jejich podrobného popisu s vyjádřením aktuální dřevinné skladby, plošného vymezení a v případě těžebního zásahu i objemu plánované těžby dřeva vyjádřené m3 nebo procentickým údajem z celkové zásoby porostní skupiny,
• případný návrh změny rozdělení lesa,
• specifikace postupu při provádění nahodilých těžeb v lesních porostech MZCHÚ,
• plán opatření pro bezlesé plochy v rámci MZCHÚ,
• lesnická mapa porostní,
• lesnická mapa se zákresem navrhovaných opatření, především úmyslných mýtních těžeb,
• mapa neživé přírody (geologie, geomorfologie, speleologie)
• podstatná doporučení pro management MZCHÚ, která vzešla z odborných přírodovědných studií a průzkumů, jež jsou k dispozici v rezervační knize, budou zapracována do plánů péče, konkrétně do odborného a věcného odůvodnění cílů a způsobů péče + do plánu zásahů a opatření. Tyto odborné podklady jsou založeny ve veřejně přístupné rezervační knize vedené pro jednotlivá MZCHÚ objednatelem.

Zhotovitel bude při vyhotovení plánu péče respektovat mimořádný význam MZCHÚ z hlediska dochovaných fenoménů neživé přírody i z hlediska návštěvnosti veřejností a rozličných rekreačních aktivit. V rozborové části proto bude kladen důraz na podrobné zpracování škodlivých vlivů rozličných rekreačních aktivit na předmět ochrany a v návrhové části na návrh opatření sloužící k omezení těchto škodlivých vlivů.
Textová a tabulková část díla bude dodána v 5 vytištěných pare (A4, kroužková vazba) a současně v digitální formě na CD nebo DVD nosiči v 1 pare ve formátu MS WORD.doc a MS Excel.xls a současně ve formátu pdf. Součástí díla budou též mapové přílohy dle vyhlášky č. 64/2011 Sb., Osnovy a Metodiky v příslušných formátech a měřítcích. Tyto mapové přílohy budou v 1 pare dodány též v digitální podobě na CD nebo DVD nosiči ve formátu .jpg nebo .shp nebo .pdf.
Zpracování návrhu plánu péče a jeho předání objednateli bude provedeno do 31.10.2014.
Podrobnější lokalizace předmětného zvláště chráněného území je patrná z mapové přílohy smlouvy na příslušnou část zakázky.
Položky předmětu VZ Zobrazit seznam
Dělení na části Ano
Části Zobrazit seznam

Předpokládaná hodnota

Předpokládaná hodnota 739 200,00 bez DPH
Určit předpokládanou hodnotu ke každé položce zvlášť Ano
Měna koruna česká
Nezveřejňovat předpokládanou hodnotu Ne

Výběr postupu zadání

Postup zadání VZMR: Otevřená výzva

metodická nápověda

Kontextová navigace