Domů  /  Zadávací řízení  /  Akademie VS ČR - Základní…

Výpis systémových zpráv

Akademie VS ČR - Základní adiktologický kurz

Systémové číslo: T002/14/V00012442
Zadavatel: Vězeňská služba České...

Akce se zakázkou

Uveřejnění výsledků ZŘ v e-tržišti

Seznam uchazečů
Název Osloven výzvou Cena bez DPH Cena s DPH Datum a čas
Společnost Podané ruce o.p.s. 60557621 Ano 420 000,00 508 200,00 30.07.2014 16:33:33
SANANIM 00496090 Ano 442 400,00 560 000,00 24.07.2014 13:22:18
Smlouva s vítězným uchazečem
Typ smlouvy jednorázová smlouva
Dodavatel/é, s nímž/nimiž byla uzavřena smlouva Společnost Podané ruce o.p.s. 60557621
Datum uzavření smlouvy 06.11.2014
Celková smluvní cena bez DPH 420 000,00
Celková smluvní cena s DPH 508 200,00
Sazba DPH v % 21,00
DPH 88 200,00
Měna koruna česká
Základní popis plnění
Předmět:
- Kurz se bude skládat z části teoretické a části praktické (stáže). Cílovou skupinu budou tvořit zaměstnanci Vězeňské služby ČR, kteří poskytují protidrogové služby vězněným osobám. Celkem bude proškoleno 40 účastníků a to ve dvou bězích vždy po 20 účastnících.


Položky předmětu:
- Název: Základní adiktologický kurz
- Kód z číselníku NIPEZ: Školení zaměstnanců
- Kód z hlavního slovníku číselníku CPV: Školení zaměstnanců
- Popis: Obsah kurzu:

Část 1 (teoretická část)
Témata stanovená ve Výstupech vzdělávání zhruba v rozsahu publikace Kalina, K. a kol. (2008) Základy klinické adiktologie. Praha, Grada. nebo Kalina, K. a kol. (2003) Drogy a drogové závislosti - mezioborový přístup I a II. Praha: NMS/Úřad vlády ČR. Nácvik dovedností, které jsou potřebné k tomu, aby absolvent byl schopen samostatně a efektivně provést základní diagnostiku a na jejím základě navrhnout adekvátní intervence, dále poskytnout základní intervence. Nácvik dovedností stanovených ve Výstupech vzdělávání bude prováděn na praktických příkladech vycházejících z praxe některé z fungujících služeb. Dále budou využity ukázky kazuistik klientů některé ze služeb. Zastoupení teoretického výkladu je max. 75 % z celkového rozsahu (zbytek praktický trénink dovedností).

Výstupem je absolvent, který teoreticky obsáhne témata:
Blok č. 1 – cca 1/3 hodinové dotace
- Účinky a vzorce užívání legálních a nelegálních drog.
- Přehled rozsahu užívání legálních a nelegálních drog v ČR a EU (obecná populace, specifické skupiny), aktuální trendy.
- Nelátkové závislosti – charakteristika, důsledky a rozsah výskytu v ČR,
- Protidrogová politika – přístup ČR k drogové problematice, legislativní rámec.
Blok č. 2 – cca 1/3 hodinové dotace
- Závislosti – definice a modely závislosti, bio-psycho-sociální model, motivace k užívání návykových látek, psychiatrická komorbidita.
- Zdravotní souvislosti a důsledky užívání drog a opatření v tomto směru (snižování rizik, prevence předávkování, prevence a léčba infekčních onemocnění).
- Systém péče o uživatele drog v ČR (programy prevence, snižování rizik, léčba a následná péče).
Blok č. 3 – cca 1/3 hodinové dotace
- Intervence při práci s uživateli drog – zhodnocení aktuálního stavu včetně zhodnocení míry rizik, poradenství, práce s motivací, zvládání akutní intoxikace a odvykacích stavů, krizová intervence zvládání relapsu, prevence předávkování.
- Potřeby a možnosti uživatelů drog po nástupu do vězení, metody a postupy práce s uživateli návykových látek ve vězení, možnosti a limity.
- Postpenitenciární péče o uživatele návykových látek, návaznost služeb po výstupu z vězení.
Absolvent má přehled o základní literatuře a elektronických zdrojích informací z oblasti adiktologie (drogové prevence, léčby návykových nemocí).
Absolvent si dále osvojil dostatečné dovednosti k tomu, aby byl schopen:
- posoudit stav a aktuální potřeby klienta,
- rozpoznat míru připravenosti klienta k pozitivní změně,
- dát klientovi zpětnou vazbu a navrhnout (doporučit) možnosti intervencí přiměřených stavu klienta,
- rozpoznat krizový stav (akutní intoxikace, odvykacího syndromu) a poskytnout přiměřenou intervenci (krizovou intervenci, předlékařskou první pomoc),
- poskytnout adiktologické poradenství,
- poskytnout základní HR intervenci,
- doporučit klienta do vhodného programu vězeňského či mimovězeňského,
- orientovat se v oblasti výkonů drogových služeb.

Část 2 (praktická část - stáže)
Informace o síti drogových služeb v ČR (detoxifikace, terénní programy, kontaktní a poradenské služby, ambulantní léčba, stacionární programy, krátkodobá a střednědobá ústavní léčba, rezidenční léčba v terapeutických komunitách, doléčovací programy, substituční léčba) zasazené do rámce Standardů odborné způsobilosti pro zařízení a programy poskytující odborné služby problémovým uživatelům a závislým na návykových látkách, Certifikace odborné způsobilosti a hodnocení kvality a efektivity služeb obecně. K nízkoprahovým službám včetně terénních programů, rezidenční léčbě v terapeutických komunitách a doléčovacím programům kazuistiky klientů. Hlavní náplní části 2 je zajistit pro každého účastníka kurzu dvoudenní stáž (min. 10 hodin) v zařízení nízkoprahových služeb (včetně terénního programu), jednodenní stáž (min. 5 hodin) v léčebném zařízení a jednodenní stáž (min. 5 hodin) v zařízení, kde probíhá doléčovací program. Uchazeč zajistí realizaci stáží v zařízeních, která si zvolí účastníci kurzu podle regionů, kde se nachází jejich pracoviště (věznice) nebo nabídne seznam zařízení, ze kterého si účastník kurzu vybere, kde stáž absolvuje. Maximální počet stážistů v jednom zařízení v jednom dni je 2. Uchazeč v nabídce navrhne, jak budou stáže organizovány.

Výstupem je absolvent, který má přehled o síti drogových služeb v ČR a o jejich typech. Dále zná charakter, obsah a praxi jednotlivých typů služeb a zde poskytovaných intervencí, je seznámen s typovými operačními manuály jednotlivých typů služeb. Má základní orientaci v oblasti Standardů odborné způsobilosti a posuzování kvality a efektivity služeb.

Další podmínky
Součástí zakázky jsou stručná skripta, která obdrží frekventanti kurzu ve formátu PDF. Dodavatel provede evaluaci kurzu (ověření získaných znalostí a dovedností účastníků kurzu, zpráva o průběhu kurzu včetně hodnocení kurzu).
- Parametry:
- Identifikace:
- Množství:
- Měrná jednotka:


Místo plnění veřejné zakázky Máchova 200, Stráž pod Ralskem
Ulice: Máchova 200
Obec: 47127 Stráž pod Ralskem
Stát: Česká republika - CZE
Region: Liberecký kraj (CZ051)
Předpokládaná doba plnění od 10.11.2014
Předpokládaná doba plnění do 30.01.2015
Smlouva

metodická nápověda

Kontextová navigace