Domů  /  Zadávací řízení

Výpis systémových zpráv

Název NIPEZ CPV Množství Jednotka Předp. hodnota za jednotku *
Popis Přílohy Identifikace Předp. hodnota za položku *
Parametry
Hrazení starých odvodňovacích kanálů v PR V Podolánkách
41
Stavební práce
45000000-7
Stavební práce
70,00 ks
Na území Přírodní rezervace (PR) V Podolankách v částech porostních skupin 558 A 17b/8 a 558 A 17a/5/1 na části pozemku p.č. 2687/73 v k. ú. Čeladná bude realizováno hrazení starých odvodňovacích kanálů pomocí dřevěných přehrádek. Přehrádky budou provedeny následujícím způsobem a v níže uvedeném rozsahu:
• typ 1 - jednoduchá dřevěná přepážka k hrazení menších odvodňovacích kanálů do šíře asi 1,5 m. Bude vytvořena z jedlové nebo smrkové kulatiny o průměru 16 – 24 cm vzájemně spojené hřebíky. Mezi kulatinou bude vložena geotextilie z přírodních materiálů (GETEX 600 g/m2 nebo jiná obdobných parametrů). Celý prvek bude zapuštěn do výkopu a utěsněn rašelinou (rašeliníkem). Výkres provedení přehrádky je uveden v příloze č. 4,
• typ 2 - zdvojená přehrádka bude použita k hrazení větších nebo erozně ohroženějších úseků odvodňovacích kanálů do šíře asi 2, 5 m, případně až 4,0 m. Bude tvořena dvěma segmenty sbitými z jedlové nebo smrkové kulatiny o průměru 16 – 24 cm, mezi které je vložena geotextilie z přírodních materiálů (GETEX 600 g/m2 nebo jiná obdobných parametrů). Ve svrchní části jednoho dílu bude připevněna delší kulatina a celý prvek zapuštěn do výkopu v rašelině. Přehrádka bude uprostřed vyplněna mírně zhutněnou rašelinou. Oba segmenty budou k sobě spojeny „rádlovacím“ drátem. Výkop bude proveden ručně. Výkres provedení přehrádky je uveden v příloze č. 4.
Celkem bude v území realizováno 50 ks přehrádek typu 1 a 20 ks přehrádek typu 2.
Přehrádky je nutno v terénu postupně vytýčit nivelací tak, aby vzdušná strana hrázky byla max. 20 cm nad hladinou vody vzdutou předchozí přehrádkou. Vytýčení bude provedeno ve spolupráci s pověřeným pracovníkem Správy CHKO Beskydy. V některých případech (podle druhu biotopu je možné tento interval zvětšit. I v tomto případě je nutné odborné zhodnocení objednatelem.

* Předpokládané hodnoty jsou uváděny bez DPH.

Kontextová navigace