Domů  /  Zadávací řízení  /  PR Průchodnice - péče o les

Výpis systémových zpráv

PR Průchodnice - péče o les

Systémové číslo: T002/18/V00056576
Zadavatel: Agentura ochrany přírody a...

Akce se zakázkou

Uveřejnění výsledků ZŘ v e-tržišti

Seznam účastníků zadávacího řízení
Název Osloven výzvou Cena bez DPH Cena s DPH Datum a čas
LT EkoLesServis s.r.o. 28647289 Ano 377 280,00 456 508,80 04.12.2018 00:12:30
Smlouva s vítězným účastníkem zadávacího řízení
Typ smlouvy jednorázová smlouva
Dodavatel/é, s nímž/nimiž byla uzavřena smlouva LT EkoLesServis s.r.o. 28647289
Datum uzavření smlouvy 12.12.2018
Celková smluvní cena bez DPH 377 280,00
Celková smluvní cena s DPH 456 508,80
Sazba DPH v % 21,00
DPH 79 228,80
Měna koruna česká
Základní popis plnění Předmětem veřejné zakázky jsou 4 následující opatření:
1) Geodetické vytyčení hranic pozemku potřebné pro umístění lesní oplocenky - bude se jednat o geodetické vytyčení hranic pozemku ve vlastnictví ČR, vytvoření dokumentace o vytyčení hranice pozemků, stabilizaci lomových bodů hranice oddělené části pozemku betonovými geodetickými mezníky
2) Stavba oplocenky z drátěného pletiva
3) Odstranění oplocenek z drátěného pletiva
4) Prostřihávky nárostů a prořezávky mlazin - odstranění vyznačených jedinců dřevin.
Více viz příloha č. 1 smlouvy.


Položky předmětu:
- Název: PR Průchodnice - péče o les
- Kód z číselníku NIPEZ: 77230000-1 - Služby související s lesnictvím
- Kód z hlavního slovníku číselníku CPV: 77230000-1 - Služby související s lesnictvím
- Popis: Opatření č. 1: Geodetické vytýčení hranic pozemku (před stavbou lesní oplocenky)
Způsob a rozsah provedení sjednaných prací:
• Geodetické vytyčení hranic pozemku parc.č.711 v k. ú. Ludmírov (postupem podle § 87-89 vyhlášky č. 357/2013 Sb., o katastru nemovitostí) ve vlastnictví ČR, se kterým je příslušná hospodařit AOPK ČR. Délka hranice k vytyčení: 1260 m.
• Dokumentace o vytyčení hranice pozemků (ve smyslu § 90 vyhlášky č. 357/2013 Sb., o katastru nemovitostí) bude předána 2x v tištěné podobě a 2x v digitální podobě na vhodném nosiči dat (CD). Digitální mapová vrstva bude předána v podobě vektorových dat pro GIS (.shp).
• Stabilizace lomových bodů hranice oddělené části pozemku betonovými geodetickými mezníky o rozměrech min. 100x100x500 mm. Počet mezníků: 25 ks.
Další podmínky k provedení sjednaných prací:
- Vytyčení lomových bodů hranice pozemku bude v terénu odsouhlaseno objednatelem.
• Geodetické práce budou náležitostmi a přesností odpovídat platným právním předpisům.

Opatření č. 2: Stavba oplocenky z drátěného pletiva
Parametry konstrukčních prvků:
• Pletivo - Materiál: drátěné pletivo, dráty ocelové, pozinkované (vrstva zinku min. 70 g/m2), spojované uzlíky. Výška pletiva: 180 cm. Počet vodorovných drátů: min. 19, vzdálenosti vodorovných drátů: 5-10 cm (v dolní polovině), 10-20 cm (v horní polovině). Průměr vodících (okrajových) drátů: min. 2,2 mm, průměr ostatních drátů: min. 1,8 mm.
• Sloupky - Materiál: dřevo, dub, akát nebo modřín (ten max. do 10% počtu sloupků), bez hnilob. Provedení: řezané hranoly (se čtvercovým průřezem) nebo tyčovina, všechny sloupky zahrocené. Rozměry: délka sloupků: min. 235 cm, průřez hranolů: min. 10x10 cm nebo průměr tyčí (měřeno bez kůry na tenčím konci): min. 12 cm. Spodní části dubových nebo akátových sloupků není třeba odkorňovat, spodní části modřínových sloupků budou odkorněny v délce 60 cm.
• Vzpěry sloupků - Materiál: dřevo, dub, akát nebo modřín (max. do 10% počtu vzpěr), bez hnilob. Provedení: tyčovina (i půlená). Rozměry: délka vzpěr: min. 175 cm, průměr tyčí (měřeno bez kůry na tenčím konci): min. 7 cm, průměr půlených tyčí: min. 9 cm.
• Kolíky k přichycení pletiva do půdy - Materiál: dřevo, dub, akát nebo modřín, bez hnilob. Provedení: řezané kolíky, zahrocené, na horním konci se zářezem nebo se zatlučeným hřebíkem pro uchycení dolního tažného drátu pletiva. Rozměry: 40x3x5 cm.
• Ráhna - Materiál: dřevo, modřín, bez hnilob. Provedení: ostrohranné řezivo nebo tyčovina (i půlená). Rozměry: délka ráhen: min. 320 cm, průřez řeziva: min. 9x2,5 cm, průměr tyčí (měřeno bez kůry na tenčím konci): min. 7 cm, průměr půlených tyčí: min. 9 cm.
• Přelezky se zábradlím (v trase značené turistické stezky) - Materiál: dřevo, dub, akát nebo modřín, bez hnilob. Provedení: oboustranný žebřík nebo schůdky, hranoly n. desky řezané n. tyčovina odkorněná. Způsob provedení musí být předem odsouhlasen objednatelem. Rozměry stojných dílů: jako rozměry sloupků (viz výše). Rozměry příček: jako rozměry vzpěr sloupků (viz výše).
• Přelezky standardní - Materiál: dřevo, dub, akát nebo modřín, bez hnilob. Provedení: oboustranný žebřík (ve tvaru písmene A), hranoly řezané nebo tyčovina (i půlená). Výška: 180 cm. Rozměry stojných dílů: jako rozměry sloupků (viz výše). Rozměry příček: jako rozměry vzpěr sloupků (viz výše).
• Spojovací prvky - Materiál: hřebíky, ocelové. Délka pro spojování dřevěných konstrukčních prvků: dvojnásobek délky přitloukaného materiálu. Délka pro upevňování pletiva ke sloupkům: min. 8 cm.
Způsob provedení:
• Parametry konstrukčních prvků oplocenky jsou uvedeny výše.
• Oplocenka bude budována jen v trase vyznačené objednatelem dřevěnými kolíky (po obvodu parcely č. 711 v k. ú. Ludmírov). Kolíky budou pro kontrolu ponechány na místě i po postavení oplocenky.
• Sloupky budou v rozestupech 3 m (s možnou odchylkou +/- 0,3 m) pevně ukotveny do půdy do hloubky min. 0,5 m (tak, aby s nimi nebylo možno hýbat). Výška sloupků nad zemí nebude nižší než výška použitého pletiva (tzn. než 180 cm).
• Sloupky nacházející se v lomových bodech oplocenky a dále každý třetí sloupek bude zevnitř oplocenky pevně podepřen vzpěrou. Vzpěrou bude podepřen i každý další sloupek, pokud se jej nepodaří pevně ukotvit do půdy. Vzpěry budou ukotveny k zemi tak, aby nemohlo dojít k jejich posunu. Vzpěry budou ke sloupkům přibity hřebíky cca ve 2/3 výšky sloupků pod úhlem cca 45º, čela vzpěr budou seříznuta tak, aby plochy řezu dosedly ke sloupkům.
• Pletivo bude napnuto a upevněno na vnější stranu každého sloupku vždy nejméně 6 hřebíky, zatlučenými rovnoměrně po celé výšce sloupku do hloubky cca 40 mm, vždy bude ke sloupkům přibit horní a dolní tažný drát pletiva. Hřebíky budou ohnuty v horní polovině výšky pletiva nahoru a ve spodní polovině výšky pletiva dolů, hlavičky zahnutých hřebíků budou dotlučeny do dřeva sloupků. Pletivo bude po celé délce přiléhat k povrchu půdy a zároveň bude mezi každými dvěma sloupky přichyceno k půdě pomocí 1 dřevěného kolíku (kolíky budou zatlučeny do země v celé své délce). Začátek každé role pletiva bude připevněn ke sloupku (role pletiva nebudou spojovány mezi sloupky).
• Oplocenka bude opatřena 2 přelezkami se zábradlím v místech křížení se značenou turistickou stezkou a dalšími 3 přelezkami (oboustrannými žebříky) rovnoměrně po obvodu oplocenky. Přelezky (žebříky) budou upevněny hřebíky ke sloupkům oplocenky.
• Mezi každé 2 sloupky bude 10-30 cm nad zemí přibito ráhno, ke kterému bude rovnoměrně po celé délce nejméně 3 hřebíky přibit nejbližší dolní drát pletiva.
• Na oplocence nebudou po ukončení prací závady umožňující vnikání spárkaté a zaječí zvěře. Rozsah prací:
Celkový počet oplocenek: 1.
Celková délka oplocenky: celkem 1260 m.
Další podmínky k provedení prací:
• bude postupováno v souladu se Standardem SPPK D02 005:2014 (dostupným z webové adresy http://standardy.nature.cz/seznam-standardu/), konkrétně s postupy uvedenými v kap. 3.3.9 a 3.3.12.

Opatření č. 3: Odstranění oplocenek z drátěného pletiva
Způsob provedení:
• Pletivo bude odděleno od dřevěných částí oplocenky a odvezeno.
• Dřevěné prvky oplocenky (sloupky, vzpěry) budou odděleny od sebe. Sloupky budou odřezány u země vodorovně vedeným řezem. Hřebíky budou ze všech dřevěných prvků vytaženy nebo zahnuty a zatlučeny do dřeva.
• Dřevěné části budou ponechány položené na zemi jednotlivě nebo na malých hromadách (po několika kusech) k zetlení.
• Při provádění prací bude na co nejmenší míru snížena míra poškození dřevin v jakékoliv růstové fázi.
• S odpady vzniklými při provádění prací bude naloženo v souladu se zákonem č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých dalších zákonů ve znění pozdějších předpisů a se souvisejícími právními předpisy na úseku nakládání s odpady (to se týká všech nedřevěných prvků odstraňovaných oplocenek).
Rozsah prací:
• Délka oplocenek k odstranění: celkem: 200 m
• Likvidace oplocenky proběhne v porostní skupině 8/1a viz příloha 2.
Další podmínky k provedení prací:
• bude postupováno v souladu se Standardem SPPK D02 005:2014 (dostupným z webové adresy http://standardy.nature.cz/seznam-standardu/), konkrétně s postupy uvedenými v kap. 3.3.11 a 3.3.12.

Opatření č. 4: Prostřihávky nárostů a prořezávky mlazin
Způsob provedení:
• Odstraněni budou pouze vyznačení jedinci dřevin
• Cíl zásahu: Uvolnění jedinců jedle bělokoré (JD) odstraněním konkurujících jedinců buku lesního (BK). Jiné dřeviny než BK odstraňovat jen za účelem uvolňování jiných (vitálnějších) jedinců téhož druhu (to se týká i pionýrských druhů dřevin).
• Vyřezaná hmota bude ponechána v místě zásahu k zetlení položená na zemi tak, aby nebránila v růstu neodstraňovaným mladým dřevinám nebo nezpůsobila jejich polehnutí. Odstraněné dřeviny v růstové fázi mlazin budou kráceny na sekce o délce 3 m.
• V prořezávkách bude řez na pařezu veden vodorovně nebo v tupém úhlu, ostrý úhel není přípustný. Maximální výška pařezu je 15 cm.
• Použity budou jen stroje (křovinořezy, motorové řetězové pily) s biologicky odbouratelnými mazadly (oleji).
Rozsah prací:
• Plocha určená k prostřihávkám: 0,56 ha.
• Prostřihávky proběhnou v těchto porostních skupinách 12b/1b, 12c/1c, 12h/1h, 12g/1g a 12f/1f.
• Plocha určená k prořezávkám: 0,86 ha.
• Prořezávky budou provedeny v těchto porostních skupinách 2b, 8/1a a 2a.
Další podmínky k provedení prací:
• bude postupováno v souladu se Standardem SPPK D02 005:2014 (dostupným z webové adresy http://standardy.nature.cz/seznam-standardu/), konkrétně s postupy uvedenými v kap. 3.5.1, 3.5.2 a 3.5.11.



Místo plnění veřejné zakázky PR Průchodnice -/-, Ludmírov
Ulice: PR Průchodnice -/-
Obec: 798 55 Ludmírov
Stát: Česká republika - CZE
Region: Olomoucký kraj (CZ071)
Popis doby plnění do 14.12.2018
Smlouva

metodická nápověda

Kontextová navigace