Domů  /  Zadávací řízení  /  PR Průchodnice - ochrana…

Výpis systémových zpráv

PR Průchodnice - ochrana dřevin proti poškození zvěří

Systémové číslo: T002/14/V00017832
Zadavatel: Agentura ochrany přírody a...

Akce se zakázkou

Specifikace základních údajů o VZ

Základní informace

Druh plnění Služby
Jedná se o službu uvedenou v příloze č.1 k ZVZ v kategorii 5, jejíž klasifikace podle přímo použitelného předpisu ES odpovídá referenčním číslům 7524, 7525 a 7526, a v kategorii 8 či uvedenou v příloze č.2 k ZVZ Ne

Předmět zakázky

Stručný popis Opatření č. 1a:
- Obnova oplocenek z použitého drátěného pletiva - výměna kůlů
Způsob a rozsah provedení sjednaných prací:
- Parametry hlavních konstrukčních prvků oplocenky: (a) drátěné pletivo uzlové 160/20/15 standard - použité, (b) kůly - materiál: modřín, délka kůlů: 2,0-2,1 m, střední průměr kůlů: 10-12 cm, zahrocené, bez hnilob, (c) vzpěry - materiál: modřín, střední průměr vzpěr: 8-10 cm, bez hnilob, (d) přelezka (oboustranný žebřík) - materiál: modřín nebo smrk, střední průměr tyčí: 8-10 cm, bez hnilob, (e) kolíky k přichycení pletiva do půdy - materiál: modřín, min. délka kolíků: 0,30 m, střední průměr kolíků: 5 cm, se zářezem pro spodní drát pletiva, bez hnilob.
- Způsob provedení: Z kůlů oplocenky bude odděláno staré pletivo. Kůly oplocenky budou uřezány u země a sneseny k sobě po 3-5 ks, hřebíky na kůlech budou zahnuty, staré kůly mohou být i odvezeny. Kůly budou v trase oplocenky v rozestupech 3 m pevně zaraženy do půdy do hloubky cca 0,4–0,5 m (výška kůlů nad zemí nebude nižší než výška použitého pletiva). Každý rohový kůl a dále každý třetí kůl bude pevně podepřen vzpěrou, vzpěrou bude podepřen i každý další kůl, který se nepodaří pevně zarazit do půdy. Vzpěry budou ke kůlům upevněny nad 1/2 výšky kůlů pod úhlem cca 45 stupňů. Pletivo (použité) bude napnuto a upevněno (vždy nejméně pěti hřebíky nebo skobami) na kůly, po celé délce bude přiléhat k povrchu půdy a zároveň bude mezi každými dvěma kůly přichyceno k půdě dřevěným kolíkem. Začátek každé role pletiva bude připevněn ke kůlu (role nebudou spojovány mezi kůly). Každá oplocenka bude opatřena nejméně jednou dřevěnou přelezkou (oboustranným žebříkem) o výšce min. 1,60 m. Na oplocence nebudou po ukončení sjednaných prací závady umožňující vnikání spárkaté a zaječí zvěře. Parametry hlavních konstrukčních prvků oplocenky jsou uvedeny výše.
- Rozsah prací: celkový počet oplocenek: 8, celková délka opravovaných oplocenek: 1031,5 m.

Opatření č. 1b:
- Odstranění oplocenek k drátěného pletiva
Způsob a rozsah provedení sjednaných prací:
- Z kůlů oplocenek bude sejmuto pletivo a sbaleno do rolí. Použitelné pletivo bude předáno objednateli, s nepoužitelným pletivem bude naloženo v souladu se zákonem č. 185/2001 Sb., o odpadech ve znění pozdějších předpisů. Kůly oplocenek budou uřezány u země a sneseny k sobě po 3-5 ks, hřebíky na kůlech budou zahnuty.
- Rozsah prací: počet oplocenek k odstranění: 2, celková délka oplocenek určených k odstranění: 227 m.

Opatření č. 2:
- Instalace individuální ochrany z drátěného pletiva.
Způsob provedení a rozsah opatření:
- Parametry hlavních konstrukčních prvků: (a) drátěné pletivo svařované, eloxované, výška: 180 cm, (b) kůly - materiál: dub, rozměry kůlů: 200x3x5 cm, řezané, zahrocené, bez hnilob.
- Způsob provedení: Ke každé určené sazenici budou pevně do půdy (0,40 m) zaraženy proti sobě 2 kůly, na které bude (u horního konce a v polovině výšky kůlů) vázacím drátem upevněn díl drátěného pletiva o šířce min. 125 cm spojený do tvaru válce, kůly zůstanou uvnitř válce pletiva.
- Rozsah prací: celkový počet sazenic určených k ochraně: 13 ks.

Místa určená k provedení sjednaných prací:
(a) vymezení podle katastru nemovitostí:
- k. ú. Ludmírov, p. č. 711
(b) vymezení podle lesního hospodářského plánu:
- LHC Lesy ve vlastnictví státu - Olomoucký kraj, porostní skupiny: 4A07, 4A11
Položky předmětu VZ Zobrazit seznam
Dělení na části Ne

Předpokládaná hodnota

Předpokládaná hodnota 72 275,00 bez DPH
Určit předpokládanou hodnotu ke každé položce zvlášť Ne
Měna koruna česká
Nezveřejňovat předpokládanou hodnotu Ne

Výběr postupu zadání

Postup zadání VZMR: Přímé zadání

metodická nápověda

Kontextová navigace