Domů  /  Zadávací řízení  /  Genetická analýza pstruha…

Výpis systémových zpráv

Genetická analýza pstruha obecného formy potoční na perlorodkových tocích v povodí Rokytnice

Systémové číslo: T002/16/V00045945
Zadavatel: Agentura ochrany přírody a...
Evidenční čísla zadavatele: PPK-163a/41/16

Akce se zakázkou

Specifikace základních údajů o VZ

Základní informace

Druh plnění Služby
Jedná se o službu uvedenou v příloze č.1 k ZVZ v kategorii 5, jejíž klasifikace podle přímo použitelného předpisu ES odpovídá referenčním číslům 7524, 7525 a 7526, a v kategorii 8 či uvedenou v příloze č.2 k ZVZ Ne

Předmět zakázky

Stručný popis Vytvoření podkladů pro kapitolu plánu péče o připravovanou NPP Bystřina-Lužní potok a podkladů pro aktualizaci soubor doporučených opatření v rámci EVL Bystřina – Lužní potok, včetně rybářského managementu. Předmětem akce je:
a) Vzorkování v povodí Rokytnice - V povodí Rokytnice bude proveden odběr genetického materiálu celkem z 9 míst v rámci povodí, a jednoho vzorku z líhně ČRS MO Aš. Vzorkování bude provedeno tak, aby pokrývalo obhospodařované toky či jejich části, referenční neobhospodařovanou lokalitu a jeden vzorek Pov z líhně ČRS MO Aš. Celkem budou odebrány vzorky z 20 ks uspaných jedinců Po na každé z lokalit. Odebrán bude vzorek o velikosti cca. 0,5 cm2 z jedné z párových ploutví, v případě Pov bude odebrán celý jedinec. Vzorek bude konzervován v lihu a zmražen.
b) Analýza DNA - Extrakce DNA ze vzorků tkání pstruhů bude provedena komerčně dodávaným kitem. Následně bude amplifikováno 12 mikrosatelitů, jejichž použití u tohoto druhu je již v České republice vyzkoušeno (Kohout et al. 2012). Poté proběhne fragmentační analýza a identifikace genotypů. Na základě získaných genotypů bude pomocí populačně-genetických programů stanovena genetická variabilita vzorků, zejména tvoří-li po genetické stránce jednu nebo více skupin a odpovídají-li tyto skupiny fenotypovým formám.
c) Závěrečná zpráva – Obsahem závěrečné zprávy bude shrnutí použitých metodik a zejména výsledky genetické analýzy. Dále návrh dalšího postupu a využití zjištěných výsledků v rybářském managementu v povodí Rokytnice s výskytem perlorodky říční.
Položky předmětu VZ Zobrazit seznam

Předpokládaná hodnota

Předpokládaná hodnota 182 645,00 bez DPH
Určit předpokládanou hodnotu ke každé položce zvlášť Ne
Měna koruna česká
Nezveřejňovat předpokládanou hodnotu Ne

Výběr postupu zadání

Postup zadání VZMR: Uzavřená výzva

metodická nápověda

Kontextová navigace