Domů  /  Zadávací řízení  /  Obnova biotopu perlorodky…

Výpis systémových zpráv

Obnova biotopu perlorodky říční v údolní nivě Lužního potoka

Systémové číslo: T002/16/V00035962
Zadavatel: Agentura ochrany přírody a...

Akce se zakázkou

Specifikace základních údajů o VZ

Základní informace

Druh plnění Stavební práce
Kontaktní osoby Zobrazit seznam
VZ zadávaná na základě rámcové smlouvy Ne
Výsledkem zadávacího řízení bude Uzavření jednorázové smlouvy

Předmět zakázky

Stručný popis Zhotovitel provede stavbu „Obnova biotopu perlorodky říční v údolní nivě Lužního potoka (dále jen „dílo“) podle projektové dokumentace k provedení stavby „Obnova biotopu perlorodky říční v údolní nivě Lužního potoka“. Zpracovatelem projektové dokumentace je KV + MV AQUA, Koldínova 1, 130 00 Praha 3, červen 2014. Zhotovitel je povinen sjednané práce provést v termínu do 30. 9. 2016.
Dílo je součástí projektu „Obnova biotopu perlorodky říční v údolní nivě Lužního potoka a monitoring“, reg. č. MGSII-57, který je realizován za finanční podpory EHP fondů 2009-2014 a Ministerstva životního prostředí.
Zhotovitel vytvoří nové vodní dílo – vedlejší koryto (ve smyslu §55, bod 1, odst.l zákona o vodách), jehož hlavním účelem je tvorba detritu (vhodná potrava pro populace perlorodky říční v Lužním potoce) a současně obnova biotopu perlorodky říční.
Zhotovitel ponechá původní koryto Lužního potoka v původním stavu jako koryto pro odtok povodňových průtoků. Zhotovitel vybuduje rozdělovacím objektem přírodního charakteru, s možností regulace průtoku pro dělení vody do původního koryta a do nového vodního díla. Objekt je projektován jako migračně prostupný, stejně jako objekt navrácení nového vodního díla do původního toku.
V současné době protéká Lužní potok upraveným napřímeným korytem s oblouky velkých poloměrů, opevněným ve dně a patách svahů. Koryto je zahloubeno cca 1,0 až 1,2 m pod úroveň terénu, má pravidelný lichoběžníkový profil. V celé trase prochází tok lučními pozemky. Tento úsek odolává samorevitalizačním schopnostem vody. Realizace akce je úzce spojována s vybudováním tzv. odchovného prvku na Lužním potoce (pod úsekem řešené akce).
Popis prací: Podrobný popis prací je uveden ve zpracované dokumentaci pro provedení stavby.
Stavba zahrnuje 5 stavebních objektů:
• SO 01 – vodní dílo, rozdělovací objekt, rybí úkryty
• SO 02 – dnová peřej
• SO 03 – zpevněný přejezd
• SO 04 – prahy na levostranném přítoku
• SO 05 – vedlejší a ostatní náklady
Součástí stavby nejsou žádná technologická zařízení.

Přístup:
Přístup na staveniště se předpokládá po stávajících místních komunikacích. Po dokončení stavby zhotovitel uvede případné poškozené pozemky do původního stavu.

Místo plnění zakázky je v k. ú Pastviny u Studánky, okres Cheb, Karlovarský kraj. Tok č. 10101405 Lužní potok, č. hydrologického pořadí 1-15-05-006; říční km vodního toku (konec stavby) 5,766 km a říční km vodního toku (začátek stavby) 5,052 km (přímé určení polohy (konec stavby) 998692; 900459 a přímé určení polohy (začátek stavby) 997990; 900341).

2) Předpokládaný začátek realizace zakázky: po ukončení výběrového řízení, předpoklad 2.5. 2016
3) Termín dokončení zakázky: Předání díla: do 30.9. 2016
Položky předmětu VZ Zobrazit seznam

Předpokládaná hodnota

Předpokládaná hodnota 1 685 400,00 bez DPH
Určit předpokládanou hodnotu ke každé položce zvlášť Ne
Měna koruna česká
Nezveřejňovat předpokládanou hodnotu Ne

Výběr postupu zadání

Postup zadání VZMR: Otevřená výzva

metodická nápověda

Kontextová navigace